Skip to Content

Je Herinnert Me Er Elke Dag Aan Dat Ik Niet Genoeg Ben En Toch Blijf Ik

Je Herinnert Me Er Elke Dag Aan Dat Ik Niet Genoeg Ben En Toch Blijf Ik

Elke dag word ik wakker met dezelfde last. Houden van jou. Het is triest, maar het is waar. Ik ga ‘s avonds naar bed in de hoop dat het de volgende ochtend zal veranderen als ik opsta. Maar ik weet dat het niet zal veranderen… ooit. Toch blijf ik.

Mijn vrienden zeggen dat ik je moet verlaten. Ze proberen me te bewijzen dat je niet goed voor me bent en dat ik het niet verdien om zo behandeld te worden. Dat ik iemand moet vinden die van me houdt om wie ik ben. Iemand die ervoor zal zorgen dat ik geliefd, gekoesterd, aanbeden en verzorgd word.

Dat ben jij niet. Jij bent degene die me er elke dag aan herinnert dat ik niet genoeg ben, maar ik blijf toch. Het ergste is dat ik weet hoe slecht je bent, ik weet hoe klein de kans is dat je verandert. Maar ik kies ervoor om het te negeren en ik doe mezelf keer op keer pijn.

Soms ben ik boos op mezelf omdat ik met opzet mijn leven en mijn geluk vernietig. Dan ben ik boos op je omdat jij de reden bent waarom.

Mensen willen dat ik uitleg waarom ik je altijd een nieuwe kans geef. En eerlijk gezegd weet ik nooit hoe ik ze moet beantwoorden, omdat ik denk dat ik het niet eens weet.

Als ik mezelf probeer uit te leggen, stotter ik. Ik vind het moeilijk om een ​​zinvolle zin te maken omdat mijn hoofd een jungle is.

Ik weet niet eens hoe het mogelijk is om zoveel tegenstrijdigheden in één brein te hebben. Soms denk ik dat ik genoeg kracht heb om eindelijk te vertrekken.

Om de een of andere reden kan ik mezelf er niet toe dwingen en dan blijf ik.

Je Herinnert Me Er Elke Dag Aan Dat Ik Niet Genoeg Ben En Toch Blijf Ik

Nu lees je dit waarschijnlijk en vertel je me dat ik altijd overal een punt van maak. Maar ik ben niet. Ik heb je honderden keren verteld wat de dingen zijn die me pijn doen. Je hebt nooit om ze gegeven. Ik heb honderden beloften gehoord, maar ik heb nooit een verandering in je gedrag gezien.

Wil je horen hoe je me elke dag laat voelen? Wil je weten hoe ik mezelf elke nacht in slaap huil omdat je me er constant aan herinnert dat ik niet genoeg voor je ben? Natuurlijk niet. Maar het kan me niet schelen. Ik moet altijd naar je leugens luisteren, en nu is het tijd voor jou om naar een waarheid te luisteren.

Weet je nog dat je me vertelde dat ik meer moest gaan sporten? Ja, ik wist dat ik wat aangekomen was en ik deed zo mijn best om het kwijt te raken. Maar het was zo moeilijk vanwege alle stress die ik in mijn leven had. Ik wilde wat ondersteuning, maar wat kreeg ik in plaats daarvan?

Ik heb je laten vertellen dat ik moet kijken hoe geweldig je collega eruitziet, ook al is ze onlangs bevallen. En ik heb nooit een kind gehad. Je opende haar Instagram en liet me foto’s van haar zien in de sportschool, op het strand en in een restaurant met een klein bakje salade voor haar.

Ik zag zelfs je reactie op elke foto. Vuur-emoji, hè?

Weet je hoe ik me op dat moment voelde?

Je Herinnert Me Er Elke Dag Aan Dat Ik Niet Genoeg Ben En Toch Blijf Ik

Dat weet je niet omdat je nooit de moeite hebt genomen om naar mijn gevoelens te vragen. En toch blijf ik.

Je hebt nooit de moeite genomen om te vragen waarom ik gestopt ben met sporten of waarom ik zoveel ben gaan eten. Maar ik stond weer op en deed mijn best om weer in vorm te komen. Weet je, ik deed dat voor mezelf, maar vooral voor jou.

Ik wou dat je wist hoe opgewonden ik was om me weer mooi te voelen. Ergens van binnen hoopte ik dat je me weer leuk zou vinden, maar je zei nooit iets. Ik zag er beter uit dan ooit tevoren, maar ik kreeg geen enkele reactie van je. En zeker geen ‘vuur’ emoji voor mij. Wat ik kreeg was een andere klacht.

Je vertelde me dat ik niet zoveel verdien als de vrouw van je beste vriend. Je vertelde me dat ik lui ben omdat ik graag films kijk als ik thuiskom van mijn werk. Dus ben ik na mijn dienst als freelancer gaan werken. Ik heb genoeg verdiend om de keuken te renoveren voor je verjaardag. Omdat ik weet hoeveel je van koken houdt.

Ik kreeg een ‘dankjewel’-kus, maar toen zei je dat je het keukengerei dat ik koos niet leuk vond. “Het ziet er goedkoop en saai uit. Ik had je zus moeten bellen en haar om advies moeten vragen.”

Je herinnert me er nogmaals aan dat ik niet goed genoeg ben en toch blijf ik.

Je Herinnert Me Er Elke Dag Aan Dat Ik Niet Genoeg Ben En Toch Blijf Ik

We zijn zelfs gestopt met alleen rondhangen. Elke keer dat we zouden afspreken om op een date te gaan, bel je andere mensen om met ons mee te doen. Het is omdat je het saai vindt als twee mensen alleen op pad gaan. Maar hoe kan tijd doorbrengen met de persoon van wie je houdt saai zijn?

Dat was vroeger niet zo, dus vertel me wat er is veranderd.

Waarom ben ik niet meer genoeg?

Ik doe alles wat ik kan om ons te redden en te redden wat we hebben. Maar ik kan het niet alleen. Denk je echt dat ik het verdien om zo behandeld te worden, omdat ik zeker weet dat ik dat niet doe?

Als je wilt dat ik vertrek, zeg het me dan. Ik pak mijn koffers en vertrek. Maar tot die tijd blijf ik en hoop dat het uiteindelijk goed komt. Want dat ben ik.

Ik vecht tot het allerlaatste gevecht en ik geef niet op alleen maar omdat het moeilijk is. En als je denkt dat ik blijf omdat ik zwak ben, dan heb je het mis.

Als je andere problemen hebt, praat dan gewoon met me, je weet dat ik er altijd voor je ben. Maar er moet iets veranderen. We bereiken onze laatste strijd en je moet een keuze maken.

Of je begint me te laten zien dat ik genoeg ben, of ik zal vrij zijn om een ​​echte man te vinden die me zal laten zien dat ik meer dan genoeg ben.

Ik weet dat je niet verwacht dat ik wegga. Maar als een meisje er elke dag aan wordt herinnerd dat ze niet genoeg is, verandert ze. Ook al bleef ze voor een lange tijd, op een dag kan ze wakker worden en ervoor kiezen om het allemaal te beëindigen. Het is aan jou om te beslissen of je het risico wilt nemen of niet.

PinFlight Image