Skip to Content

Gewonde Vrouwelijke Energie: 5 Tekenen Dat Je Je Innerlijke Godin Onderdrukt

Gewonde Vrouwelijke Energie: 5 Tekenen Dat Je Je Innerlijke Godin Onderdrukt

Aangezien je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk bekend met de term vrouwelijke energie. Maar wat betekent gewonde vrouwelijke energie? Tijd om erachter te komen.

We weten allebei dat vrouwelijke energie emotioneel, empathisch, vriendelijk en meelevend is – en het allemaal om het omarmen van intuïtie en creativiteit draait. Over het onderhouden van gezonde en betekenisvolle verbindingen met anderen. Vrouwelijke energie gaat meer over aanwezig zijn in het moment, over vrij zijn.

Om alle wezens op aarde goed te laten functioneren, hebben we zowel mannelijke als vrouwelijke energie nodig die in balans en in harmonie is. Beide hebben hun gewonde en goddelijke kant. Het is aan jou om ze bij te stellen en te stabiliseren.

Het gewonde deel komt meestal uit de donkerste delen van onszelf en het leidt tot pijn en ellende. Zodra we deze gewonde delen identificeren en er wat licht op laten schijnen, zullen we in staat zijn om gezonde relaties te onderhouden, zowel met onszelf als met anderen.

Wanneer onze vrouwelijke energie wordt geblokkeerd, dan onderdrukken we het en gaan we door het leven met onze mannelijke energie. Tegenwoordig voelt het eigenlijk goed om op die manier te leven. Maar wat we blijven vergeten is dat het ongezonde deel naar zijn gelijke zal zoeken – en dat is wanneer de problemen beginnen.

Er zijn een paar redenen waarom je vrouwelijke energie gewond kan zijn en je bent je er waarschijnlijk niet eens van bewust. Misschien ben je eerder gekwetst, of heb je een traumatische ervaring gehad, dus het verbergen van je vrouwelijke kant werd je manier om ermee om te gaan.

Veelvoorkomende redenen achter gewonde vrouwelijke energie

Gewonde Vrouwelijke Energie 5 Tekenen Dat Je Je Innerlijke Godin Onderdrukt

Gebaseerd op wat ik tot nu toe heb geleerd, zijn er vier belangrijke redenen waarom je vrouwelijke energie kan worden geblokkeerd. De eerste mogelijkheid is dat je met een moeder of een ander vrouwelijk rolmodel bent opgegroeid die gewonde vrouwelijke energie had.

De tweede is dat je als vrouw een traumatische ervaring hebt meegemaakt en nu wil je dat deel van jezelf opzijschuiven. Hierdoor kun je je elke keer als je vrouwelijke energie naar de oppervlakte probeert te komen onzeker en bang voelen.

De volgende mogelijke oorzaak is eigenlijk de meest voorkomende – je bent in de overtuiging opgevoed dat het verkeerd is om je gevoelens openlijk te uiten. Iedereen om je heen heeft je geleerd dat het beter is om mannelijke eigenschappen te hebben en hoe ze moeten worden beloond, in tegenstelling tot vrouwelijke eigenschappen die het zwijgen moeten worden opgelegd.

En last but not least, gedurende je hele leven, heb je misschien veel mannelijke rollen op je genomen en, als gevolg daarvan, ben je vergeten hoe het voelt om je meest vrouwelijke zelf te zijn. Je hebt waarschijnlijk voor anderen gezorgd, voor je familie, of misschien heb je zelfs op een bepaald punt het gevoel gehad dat je moest vechten om te overleven.

Het belangrijkste deel is om te beginnen met het herkennen van elke omstandigheid of trauma uit het verleden dat gewonde vrouwelijke energie heeft veroorzaakt en vervolgens aan elk ervan te werken om goed te genezen. In het volgende deel bespreken we de tekenen waaraan je kunt zien dat je een beetje uit balans bent.

5 tekenen van gewonde vrouwelijke energie

Nu we de basis hebben besproken, is het tijd om tekenen van gewonde vrouwelijke energie te herkennen. Natuurlijk zijn er veel meer tekenen dat je je goddelijke vrouwelijke energie beperkt. In dit artikel zullen we de meest voor de hand liggende behandelen.

1. Je zoekt externe validatie

Gewonde Vrouwelijke Energie 5 Tekenen Dat Je Je Innerlijke Godin Onderdrukt

Heb je vaak het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Ben je voortdurend op zoek naar externe validatie? Je probeert de goedkeuring van anderen te krijgen en geen dingen te doen die je gelukkig maken. Dit komt, omdat je denkt dat je moeder/vader/vriend/vriendinnen je daarvoor zouden bekritiseren.

Als je ook veel tijd besteedt aan het vervullen van de behoeften van iemand anders in plaats van die van jezelf, dan betekent dit dat je vrouwelijke energie gewond is.

2. Je trekt mannen met gewonde mannelijke energie aan

Oké, neem de tijd om een stap terug te doen en alle belangrijke mannen in je leven eerlijk te analyseren. Zijn ze aanwezig, liefdevol en zorgzaam? Of verwaarlozen ze je behoeften en beheersen en valideren ze je gevoelens niet?

Als het laatste waar is en je je er ten minste gedeeltelijk van bewust bent dat je met een giftige man uitgaat, dan geeft dat aan dat je geblokkeerde vrouwelijke energie hebt. Maak je klaar om aan jezelf te werken, en gooi die troep weg, meisje.

3. Je schaamt je

Voel je je schuldig wanneer je je eigen behoeften prioriteit geeft? Schuw je over het algemeen de aandacht van mannen en de schijnwerpers? Ben je niet tevreden met hoe je lichaam eruitziet? Denk je bijvoorbeeld dat je geen jurken zou moeten dragen?

Het is tijd om meer van jezelf te gaan houden en met vertrouwen rond te lopen. Je bent mooi en je hebt zoveel te bieden!

4. Je bent gevoelig voor een burn-out

Gewonde Vrouwelijke Energie 5 Tekenen Dat Je Je Innerlijke Godin Onderdrukt

Ben je constant moe, maar tegelijkertijd denk je dat je niet genoeg hebt gedaan? Je voelt je waarschijnlijk uitgeput en oververmoeid, maar je blijft doorgaan.

Dit is een duidelijk teken dat je mannelijke energie de leiding heeft genomen. Het zal je tot een burn-out brengen als je er niet snel iets aan doet. Als je al zover bent, dan is het tijd om iets te veranderen, vind je ook niet?

5. Je haat het om afhankelijk te zijn

Ben jij die sterke, onafhankelijke vrouw die geen man nodig heeft om de moeilijke taken te vervullen? Je haat het om afhankelijk te zijn van anderen, dus weiger je hulp. Je hebt eigenlijk nooit iemand gevraagd om je ergens mee te helpen. Dit komt, omdat je het liever alleen doet, zelfs als je er moeite mee hebt.

Sorry dat ik de brenger van het slechte nieuws ben, maar dit betekent dat je vrouwelijke energie moet worden genezen en dat je zo snel mogelijk stabiliteit moet bereiken.

Maak je geen zorgen als je erachter komt dat je inderdaad gewonde vrouwelijke energie bij je hebt. Er is niets om je voor te schamen, omdat het zelden jouw schuld is. Aan de andere kant, het goede is dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor je eigen genezing.

Het is tijd dat je zelfverzekerd bent in je eigen lichaam en je hart zonder schaamte laat spreken. Wees geaard, genadig en sterk. Heb liefde, steun en zorg voor anderen, maar zet jezelf op de eerste plaats. Wees authentiek en kwetsbaar en vraag om hulp als je dat nodig hebt.

Identificeer wat je vrouwelijke energie blokkeert en omarm die innerlijke godin die je hebt verborgen!

PinFlight Image