Skip to Content

Hoe Kun Je Uit De Praatfase Komen? 7 Tips Om Aan Deze Marteling Van Daten Te Ontsnappen

Hoe Kun Je Uit De Praatfase Komen? 7 Tips Om Aan Deze Marteling Van Daten Te Ontsnappen

Ik leer tegenwoordig veel over relaties. Blijkbaar is er iets dat ‘de praatfase’ wordt genoemd. Vandaag gaan we het hierover hebben en hoe je uit de praatfase kunt komen.

Vroeger probeerde ik als millennial mijn ouders uit te leggen dat een relatie met een man niet betekent dat ik wil dat ze hem al ontmoeten. Dat was super verwarrend. Stel je nu al die nieuwe dating termen voor, Gen Z’ers komen met – oh mijn God, ik word oud!

Dus de praatfase is eigenlijk een soort pre-relatiestadium, waar jullie twee gewoon urenlang tot in de vroege ochtenduren, over van alles en nog wat praten. Je weet nog steeds niet zeker of dit de persoon is met wie je een serieuze romantische relatie wilt beginnen, maar het gaat die kant op.

Je bent misschien bang dat je niet het antwoord krijgt waar je op hoopt, maar tegelijkertijd wil je je tijd niet verspillen als de ander je niet zo leuk vindt. Wat moet je dan doen? Hier zijn enkele tips over hoe je uit de praatfase komt.

1. Ontspan en geef hem de ruimte

Hoe Kun Je Uit De Praatfase Komen 7 Tips Om Aan Deze Marteling Van Daten Te Ontsnappen

Controleer je zijn Instagram weer? Oh, het is deze keer Facebook. Kalmeer, meid!

Als je de aandacht van een man wilt trekken (en vasthouden), dan moet je hem de ruimte geven om te ademen. Hij moet in staat zijn om alles te doen wat hij deed voordat jij in beeld kwam.

Ik weet dat je in de beginfase van een relatie ongeduldig zit te wachten tot hij je bericht beantwoordt, maar hij moet ervan genieten om met je te praten. Het laatste wat je wilt, is dat hij je als een verplichting ziet. Dus, doe het rustig aan.

2. Wees niet de hele tijd beschikbaar

Is het verkeerd om aan te nemen dat je zelf hobby’s hebt? Zelfs als het gewoon naar je favoriete show op Netflix kijken is, wees bezig. Beantwoord zijn berichten niet meteen, laat hem zich afvragen wat je aan het doen bent.

Ga vrijwilligerswerk doen of ga aan de slag met een nieuwe hobby als je dat nog niet hebt gedaan. Op die manier heb je nieuwe dingen om met je crush over te praten. Oh en accepteer niet altijd de uitnodiging om met hem uit te gaan op de dag die hem het beste uitkomt. Zeg hem beleefd dat een andere dag je beter schikt.

Mannen jagen graag en als je niet elke keer beschikbaar bent als hij je wil zien, dan word je mysterieus en dan zal hij nieuwsgierig zijn.

3. Doe het rustig aan

Hoe Kun Je Uit De Praatfase Komen 7 Tips Om Aan Deze Marteling Van Daten Te Ontsnappen

Overhaast het niet. Als je net begint te praten, waarom haast je je dan om uit de praatfase te komen? Hoe weet je zo zeker dat je de rest van je leven met hem wilt doorbrengen? Weet je zeker dat dit geen texting relatie is?

Ga een paar keer met hem uit, ontdek zijn ondeugden en deugden en kijk wat hij leuk vindt en niet leuk vindt. Neem de tijd om hem echt te leren kennen en ga met de stroom mee. Elke relatie ontwikkelt zich natuurlijk met de tijd, dus oefen een beetje geduld uit.

4. Stel interessante dates voor en flirt

Als het jouw beurt is om een date voor te stellen, wees dan creatief. Denk aan iets ongewoons en interessants, iets wat jullie allebei graag zouden doen. Als hij ooit heeft gezegd dat hij graag tijd doorbrengt in de natuur, ga je gang en bereid een picknick jullie twee voor.

Zorg er ook voor dat je flirt. Gebruik je lichaamstaal om te laten zien dat je hem leuk vindt. Probeer hem te laten glimlachen en vraag om wat advies. Geef hem complimenten en vind excuses om hem aan te raken. Lach om zijn grappen (zelfs als ze niet hilarisch zijn).

Ik beloof je, hij zal in een mum van tijd door je geobsedeerd zijn.

5. Wees eerlijk en vertel je gevoelens

Hoe Kun Je Uit De Praatfase Komen 7 Tips Om Aan Deze Marteling Van Daten Te Ontsnappen

Ik weet dat dit de moeilijkste taak op deze lijst is, maar wees open en vertel eerlijk over je gevoelens. Door je gevoelens te uiten, zal hij je meer waarderen, omdat je moedig genoeg was om dat te doen. Als hij je leuk vindt, dan zul je hem niet afschrikken.

Als de uitkomst echter niet de uitkomst is waarop je had gehoopt, dan is dat helemaal prima. Je weet waar je met hem aan toe bent en je verspilt je tijd niet meer. Er is daar buiten iemand die op een meisje als jij wacht.

6. Integreer in zijn sociale kring

Als een man je aan zijn sociale kring begint voor te stellen, dan kun je het als een teken zien dat een man je in zijn leven wil. Dus, als je de kans krijgt, doe dan de moeite om langzaamaan zijn vrienden en familieleden te leren kennen. Maar forceer het niet, want dat kan hem alleen maar wegduwen.

Uiteindelijk zullen de mensen die het dichtst bij hem staan naar je gaan vragen en zal hij vaker aan je denken. Bonuspunten als ze je echt leuk vinden en je blijven uitnodigen om meer tijd met hen door te brengen. Je hebt een grote kans om zijn hart te winnen.

7. Wees jezelf en weet wat je waard bent

Hoe Kun Je Uit De Praatfase Komen 7 Tips Om Aan Deze Marteling Van Daten Te Ontsnappen

Dit is het belangrijkste advies dat ik kan geven: wees jezelf en weet wat je waard bent! Als je zeker weet wie je bent en wat je verdient, dan ben je voor elke man om je heen onweerstaanbaar. Vertrouwen is zeer aantrekkelijk en maakt dat een meisje zich onderscheidt van de rest.

Je moet jezelf op de juiste manier behandelen, zodat de persoon die je leuk vindt je kan behandelen zoals je verdient te worden behandeld. Geloof me, er is niets waardevoller dan jezelf zijn bij degene van wie je houdt. Dat zorgt voor de gezondste en mooiste relaties.

PinFlight Image