Skip to Content

Lees Dit Wanneer Zijn Naam Je Ertoe Aanzet Te Geloven Dat Je Geen Liefde Waard Bent

Lees Dit Wanneer Zijn Naam Je Ertoe Aanzet Te Geloven Dat Je Geen Liefde Waard Bent

Beste jij,

Ik weet hoe moeilijk het moet zijn om elke nacht alleen in je bed door te brengen, over alle dingen na te denken die je hebt meegemaakt en enkele van je levensbeslissingen te overwegen.

“Was het nodig dat ik hem moest ontmoeten? Had ik zonder hem geen beter leven kunnen leiden? Waarom heb ik hem ooit in mijn leven toegelaten? Had ik niet voorzichtiger moeten zijn?”

Ik weet dat deze vragen door je hoofd spoken, en trucjes met jou en je kostbare hart uithalen. Ik weet dat je verdrietig bent, eenzaam, gebroken en wanhopig op zoek naar iemand om je te begrijpen, iemand om al je gebroken stukken te herstellen.

Maar ik weet ook dat net zoals je naar iemands liefde en aandacht hunkert, je ook het gevoel hebt dat je geen liefde waard bent.

Hij was het die je dit gevoel gaf, nietwaar? Hij dwong je te geloven dat je niemand bent, dat je gewoon een of ander meisje bent dat niets kan bereiken.

En hij heeft je voor van alles en nog wat uitgescholden, toch? Het spookt nog steeds door je hoofd en het maakt het moeilijk voor je om te ademen. Het weerhoudt je ervan om je volledige potentieel te bereiken en je gelooft nauwelijks in jezelf.

Mijn hart breekt voor je. Dat doet het echt. Omdat ik weet hoe het voelt om de enige persoon van wie je echt houdt je te laten vertellen dat je geen liefde waard bent.

Het is triest omdat je hem nog steeds vertrouwt. Je vertrouwt zijn woorden en je bent geconditioneerd om te geloven dat hij geen leugens kan vertellen.

Lees Dit Wanneer Zijn Naam Je Ertoe Aanzet Te Geloven Dat Je Geen Liefde Waard Bent

Maar laat me je iets vertellen, jij prachtig wezen. Je bent het leven en de liefde meer dan waard! Je verdient alles wat hij zei dat je niet zou moeten hebben. En je verdient nog meer dan dat.

Misschien ben je niet voor zijn liefde gemaakt, en dat is prima. Er zal iemand anders komen die in staat zal zijn om van je te houden om wie je bent. En je redt het wel zonder hem, want je gaat verder. En een gelukkig leven leiden met een nieuw iemand. Iemand die beter is.

Onthoud: door te zeggen dat je geen liefde waard bent, projecteert hij alleen zijn eigen onzekerheden.

Op dit moment is het belangrijkste wat je voor jezelf kunt (en moet) doen, jezelf aan een eenvoudige waarheid herinneren: die jongen is gekwetst geraakt. Hij is zwaar gekwetst. Iemand heeft hem iets vreselijks aangedaan wat hem koud en meedogenloos heeft gemaakt.

Door je al die vreselijke dingen te vertellen, zoals dat je geen liefde waard bent, projecteert hij alleen zijn eigen onzekerheden.

Hij heeft een duisternis in zich en jouw licht was niet in staat om ermee te vechten. En lieverd, dat is niet jouw schuld.

Jouw licht was echt meer dan genoeg. Je vriendelijkheid straalt zo sterk, en het is in staat duisternis in licht te veranderen. Maar hij wilde nooit uit zijn duisternis stappen.

Zijn beslissing was om voortdurend de schakelaar om te draaien en jouw licht uit te doen. Zijn beslissing was om je kaars uit te blazen.

En dat komt omdat hij op dit moment de voorkeur geeft aan het duister. En hij wilde jou waarschijnlijk ook in het duister houden.

Dus, je moet hem daar laten, echt. Doe geen moeite. Probeer hem niet te redden. Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan, zijn eigen beslissingen te nemen en zijn eigen pad te volgen.

Jullie wegen hebben elkaar inderdaad gekruist, maar het was nooit de bedoeling dat ze jullie naar dezelfde bestemming zouden brengen. Al die tijd werden ze verondersteld om uiteindelijk uit elkaar te gaan.

Dus, laat hem gaan. Houd hem in je gebeden en wens hem het beste. En zorg er elke avond voor dat je God, het universum of het lot dankt dat je hem in je leven hebt gehad.

Je zal het nu misschien niet zien, maar hij was een les die je moest leren. Ja, het was een moeilijke, een weg waar je prima zonder had kunnen leven. Maar het belangrijkste is dat je de test hebt doorstaan. Het is nu tijd om verder te gaan.

De liefde die je zo wanhopig zoekt, verbergt zich in jou.

Luister, ik weet dat je altijd naar eenvoudige liefde hunkerde. Degene waar de liefde van je leven je ontbijt op bed brengt, nooit faalt om het soort koffie voor je te maken waar je van houdt, en die er altijd voor zorgt dat je een chocoladesnack bij de hand hebt.

De liefde waar jullie twee urenlang over verschillende onderwerpen kunnen praten, maar ook perfect stil zijn, van de muziek of de stilte van de sterrennacht genieten.

En de liefde waarbij je je veilig, gehoord, gewaardeerd, verzorgd, begrepen en geliefd voelt. Het is de liefde waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over open gesprekken over moeilijke onderwerpen, omdat je weet dat een persoon volwassen genoeg is om je hand vast te houden, zelfs als hij het niet met je eens is.

De liefde waarbij je een ring om je vinger ziet. De liefde waar je oud wordt met je persoon.

Die jongen had je dat nooit mogen geven. Hoe eerder je hier vrede mee sluit, hoe eerder je aan je helende reis begint.

Die liefde komt jouw kant op, geloof me. Maar eerst moet je van jezelf gaan houden.

Lees Dit Wanneer Zijn Naam Je Ertoe Aanzet Te Geloven Dat Je Geen Liefde Waard Bent

Ik weet dat hij schade heeft aangericht die nu ongeneeslijk lijkt. Maar je kunt het! Je kunt je gebroken stukken zelf herstellen, omdat jij de enige persoon bent die je kan genezen.

De remedie ligt in jouw handen, en in die van niemand anders. En in het proces van het realiseren ervan, zul je onvermijdelijk verliefd worden op jezelf. Je zult leren om zowel je deugden als je gebreken te waarderen, en je zult je realiseren hoe waardig je echt bent.

Ik weet gewoon dat je dat zal doen. Deze reis van zelfontdekking zal tijd kosten, dat is waar, maar we weten allebei dat geduld je sterkste kant is.

We weten allebei dat er een dag komt dat je op deze kleine misstap terugkijkt en het grappig zult vinden. Je zult je de tranen herinneren die je vergoot, en je zult glimlachen, wetende wat een rit het was geweest. En wat een les heb je geleerd.

Probeer nooit te bewijzen dat je iets waard bent! Degenen die belangrijk zijn in je leven hebben geen bewijs nodig.

Als je eenmaal op de juiste manier van jezelf begint te houden, laat jezelf dan nooit validatie zoeken bij iemand anders. Het maakt niet uit hoeveel je van die bepaalde persoon houdt, die persoon mag nooit je enige bron van ondersteuning zijn.

Het is geweldig om door iemand geliefd te zijn, maar het is nog beter als je eerst weet hoe je van jezelf moet houden.

Als je ooit weer het gevoel hebt dat je je waarde aan iemand moet bewijzen, ga dan alsjeblieft gewoon weg. Onthoud dat dit niet jouw strijd is om aan deel te nemen.

Degenen die echt van je houden, zullen je nooit op de proef stellen. Ze zullen onvoorwaardelijk van je houden en zullen nooit (zelfs geen minuut) je waarde in twijfel trekken.

Wees lief voor jezelf en voor anderen. En verlies nooit je licht.

Liefs,

Je toekomstige zelf

Lees Dit Wanneer Zijn Naam Je Ertoe Aanzet Te Geloven Dat Je Geen Liefde Waard Bent