Skip to Content

Hoe Een Narcist Anderen Laat Geloven Dat Hij Een Goede Vent Is

Hoe Een Narcist Anderen Laat Geloven Dat Hij Een Goede Vent Is

Onderhand weten we wel hoe het zit. Ik weet zeker dat je weet hoe de wereld van de narcist in elkaar zit en hoe ze op mensenjagen die makkelijk kunnen worden overgehaald en kapotgemaakt.

Eerst begint het selectieproces. Daarna kiest de narcist een doelwit uit.

Dit is vaak iemand die mooi kwaliteiten heeft zoals vriendelijkheid empathie, vergevingsgezindheid en enorm veel begrip (deze is uiteindelijk de fataalste kwaliteit).

Ze kiezen niet zomaar iemand uit. Ze bereiden zich goed voor en denken er goed over na.

Het doelwit moet uitermate geschikt zijn om een perfect proces te waarborgen.

Hoe Een Narcist Anderen Laat Geloven Dat Hij Een Goede Vent Is

Hij wil dat je denkt dat alles spontaan en langzaam verloopt. Hij wil dat je omvergeblazen wordt door hem en daarom heeft hij meerdere maskers om je te misleiden.

Je weet nooit echt met wie je te maken hebt, want zijn masker verandert mee met elke nieuwe fase in jullie ‘relatie’.

En tegen de tijd dat je door begint te krijgen dat je in een bodemloze put van manipulatie, wrede strategieën en verraad bent gevallen is zijn taak voltooit en gaat hij door met de volgende.

Er is misbruik van je gemaakt en je realiseerde je niet eens wat er gaande was totdat het voorbij was.

Maar het eigenaardigste is: hoe lukt het hem toch steeds om jou belabberd te behandelen en dan toch over te komen als de goeierik?

Hoe Een Narcist Anderen Laat Geloven Dat Hij Een Goede Vent Is

Hoe zorgt hij ervoor dat mensen hem zo aardig vinden terwijl hij onderhand de levenslust volledig uit je zuigt?

Kan hij ECHT zo goed in zijn vak zijn?

Dit probeer ik in dit artikel tot op de bodem uit te zoeken.

Lees verder, dit artikel kan je waarschijnlijk meer informatie geven over hoe het narcisten lukt om iedereen (behalve jij) om zich heen voor de gek te houden en ze ervan te overtuigen dat hij een lieve buurman is.

1.Hij is vaardig in zich anders voordoen

Je narcist zal het totaal geen probleem vinden om achter gesloten deuren tegen je te schreeuwen, je te vernederen en te gebruiken en dan binnen vijf minuten de deur achter zich dicht te slaan met een glimlach op zijn gezicht en zijn bejaarde buurman of buurvrouw te helpen met de boodschappen.

Dat maakt ze zo eng. Ze hebben het perfecte masker klaarliggen wanneer anderen een positief beeld van ze moeten hebben.

Hoe Een Narcist Anderen Laat Geloven Dat Hij Een Goede Vent Is

De narcist vindt het totaal geen probleem om je in privésfeer als vuil te behandelen en dan in het openbaar een willekeurige vreemde te helpen.

Dat is zijn meest aanwezige karaktereigenschap – hypocrisie.

Het zal een shock voor je zijn om hem in het openbaar te zien, want je WEET dat hij helemaal niet zo is. En het ergste? Niemand zal dit ooit te weten komen.

2. Hij behandelt anderen aardig omdat hij ze misschien nodig zal hebben in de toekomst Je weet nooit wanneer iemand je goed van pas zal komen; dat is het mantra van de narcist.

Hij laat nooit zijn ware gezicht zien aan mensen omdat hij slinks is en ervan uitgaat dat hij mensen in de toekomst ergens voor nodig zal hebben.

Hij gedraagt zich dus als een engel op aarde die alleen maar de wereld wil verbeteren.

Hoe Een Narcist Anderen Laat Geloven Dat Hij Een Goede Vent Is

En jij (zijn slachtoffer) bent de enige die de geheime duistere kant die hij slechts voor jou bewaart kent.

Je zou mensen zo graag voor hem willen waarschuwen, maar hoe kun je dit doen?

Hij staat altijd in je nek te hijgen en als hij erachter komt dat je iets achter zijn rug probeert te doen zal hij je zeker straffen. Daarom lijd je in stilte en bid je dat alles snel zal ophouden.

3. Zijn misleidende charme ontwapent mensen meteen Je kunt zeggen wat je wilt over de narcist, maar hij is verdomd charmant.

Dat is gewoon een aangeboren vaardigheid waarmee hij onterecht geboren is (of die hij jong heeft aangeleerd) en het is ontzettend handig.

Hij kan de meest achterdochtige persoon gemakkelijk ontwapenen.

Hoe Een Narcist Anderen Laat Geloven Dat Hij Een Goede Vent Is

Je hebt eerst misscheien vermoedens en misschien denk je er zelfs aan om hem ermee te confronteren, maar wees ervan verzekerd dat hij je gerust zal stellen en hij je twijfels angstaanjagend snel zal uitwissen.

Je gelooft zijn leugens en eet al binnen een paar minuten uit zijn hand.

Hij geeft je het idee dat je niet helemaal jofel was om hem zo te wantrouwen. Hij is tenslotte een nette jongeman met perfecte manieren en een extraverte persoonlijkheid.

Wat wil je nou nog meer?

4. Hij heeft altijd een plannetje klaarliggen om in de slachtofferrol te kruipen Narcisten zijn ALTIJD voorbereid. Ze hebben altijd een
ijzersterk plan B achter de hand.

Hij weet dat hij altijd het risico loopt om ontmaskerd te worden en als zoiets zou gebeuren is hij bereid tot zelfverdediging.

Hoe Een Narcist Anderen Laat Geloven Dat Hij Een Goede Vent Is

Het is dom om te denken dat het onthullen van zijn leugens zo eenvoudig was als je had gehoopt. Hij weet heel goed hoe hij de schuld bij een ander kan leggen.

Hij blinkt uit in zijn slachtofferrol. Hij weet gewoon hoe hij mensen ervan moet verzekeren dat het niet aan hem ligt, maar aan jou.

Vertrouw me maar, ik heb dit al eerder meegemaakt.

Het is verbijsterend hoe ad rem ze zijn en dat ze je altijd de zondebok weten te maken als zij iets fout hebben gedaan (ondanks dat jij oprechte bedoelingen hebt en er helemaal geen schuld aan hebt).

Het is om gek van te worden en teleurstellend, en het maakt je psychisch helemaal kapot. Ik heb dit al zo vaak aan den lijve ondervonden.

En het pijnlijkste van alles is dat ze echt hun eigen leugens geloven en ze genieten ervan om je te vernederen en af te kraken.

Hun slechtigheid overwint ALTIJD en je kunt eigenlijk niets doen om ze tegen te houden. Het is echt verschrikkelijk.

Hoe Een Narcist Anderen Laat Geloven Dat Hij Een Goede Vent Is