Skip to Content

7 x Antwoord Op De Vraag: ‘Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten?’

7 x Antwoord Op De Vraag: ‘Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten?’

Soms moet je mannen gewoon even met rust laten. Dat is precies waarom veel vrouwen worstelen met de vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’.

Een perfecte rustperiode zorgt er namelijk voor dat je precies krijgt wat je van een man wil. Of dat nu is dat hij bij je terug komt of iets anders, hem met rust laten is vaak de oplossing.

Tijd heelt alle wonden en vaak is een man na een tijdje weer in staat om met andere ogen naar de situatie te kijken.

Voor vrouwen is dat niet altijd even gemakkelijk te begrijpen, omdat wij vaak iets minder tijd nodig hebben.

Het gebeurt dan ook vaak dat vrouwen een man niet lang genoeg met rust laten. Dat wekt bij hem alleen maar irritatie op en daardoor wordt de situatie vaak alleen maar erger.

Je moet als vrouw echt heel precies timen wanneer je een man weer benadert. Het verschil in het resultaat kan namelijk aanzienlijk zijn!

In de meeste gevallen moet je gewoon af gaan op je ervaring. Als je wel eens eerder ruzie met je man hebt gehad, weet je of hij veel of weinig tijd nodig heeft om af te koelen.

Zelfs als je dit weet, is het altijd nog maar de vraag wanneer het nu echt lang genoeg is.

‘Hoe lang moet ik een man met rust laten?’ is een vraag waar maar moeilijk antwoord op te geven is, omdat dat natuurlijk per situatie weer anders is.

Het hangt ook af van het soort man waar je mee te maken hebt. De ene man heeft veel tijd nodig, terwijl de ander juist praktisch is en snel zijn besluit neemt.

In dit artikel hebben we daarom een paar voorbeelden voor je verzameld. We hopen dat er voor jou een antwoord tussen zit!

7 x Antwoord Op De Vraag: ‘Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten?’

1. Hoe lang moet ik hem met rust laten na een vriendschappelijke breuk?

7 x Antwoord Op De Vraag 'Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten'

In deze situatie zijn jij en je ex op een vriendschappelijke manier uit elkaar gegaan, maar wil je hem nu toch terug.

Aanvankelijk hebben jullie samen besloten om er een punt achter te zetten, maar jij hebt je bedacht.

Nu zit je met de vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’. Dat is een lastige. Je moet namelijk eerst bepalen of je ex ook interesse heeft om terug bij jou te komen.

Wanneer jullie op een vriendschappelijke manier uit elkaar zijn gegaan, spreken jullie elkaar waarschijnlijk nog regelmatig.

Je kan het antwoord op de vraag ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’ dan vinden door te letten op een aantal signalen.

Let in de eerste plaats op de vragen die hij stelt. Een man die je terug wil zal namelijk behoorlijk geïnteresseerd zijn in hoe je leven er nu uitziet.

Hij wil weten hoe het gaat op je werk, met je vrienden en of je daarnaast nog een sociaal leven hebt. Dingen die hem hiervoor helemaal niet leken te interesseren, staan opeens boven aan zijn lijstje.

Dit laat zien dat hij ook bij jou probeert te peilen hoe je erin staat. Stiekem probeert hij erachter te komen of je gelukkig bent zonder heb.

Daarnaast moet je natuurlijk ook goed letten op zijn lichaamstaal als je antwoord wil op de vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’.

Een man die toenadering tot je zoekt door je aan te raken, dicht bij je te zitten en af en toe dat plukje haar uit je gezicht te halen, is er zeker klaar voor om terug te komen.

Laat zien dat jij hem ook terug wil door op dezelfde manier toenadering tot hem te zoeken. Beantwoord als zijn aanrakingen liefdevol.

Geef het in dit geval 2-3 maanden de tijd.

2. Hem met rust laten na een breuk waarbij jij bent vreemdgegaan

7 x Antwoord Op De Vraag 'Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten'

Wanneer jij degene bent die is vreemdgegaan, moet je er rekening mee houden dat het misschien wel nooit meer goed komt tussen jullie.

Het antwoord op de vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’ is dan ‘voor altijd’. Een man is te erg gekwetst en wil nooit van zijn leven nog iets met jou te maken hebben.

In deze situatie hangt het dus volledig van zijn reactie af. Was hij boos? Dan zal hij echt nog heel lang boos blijven.

Houd er rekening mee dat het zeker 6 maanden gaat duren voordat je weer een beetje toenadering kan zoeken.

Daarna duurt het nog zeker 12 maanden voordat hij je genoeg vertrouwt om weer een band op te bouwen.

De kans is groot dat jij in die periode ook van gedachten verandert. Je hoeft hem niet meer per se terug, omdat je vrede hebt gesloten met het feit dat jullie uit elkaar zijn.

Als je man echter niet kwaad maar juist verdrietig was, is de kans dat hij terugkomt groter. Hij heeft alleen even de tijd nodig om zijn verdriet te verwerken.

Na 3 maanden zal hij openstaan voor jouw excuses. Als het de eerste keer was dat jij hem hebt bedrogen, zal hij je na 6 maanden weer genoeg vertrouwen om het samen nog eens te proberen.

Let op dat dit geen garantie is dat het ook weer goed zal gaan tussen jullie. Vreemdgaan is iets dat een relatie echt tot op het bot beschadigd.

Veel relaties komen hier eigenlijk nooit helemaal van terug. Het vertrouwen in elkaar is dusdanig beschadigd dat het gewoon niet meer werkt.

Probeer dus altijd om weer toenadering tot hem te zoeken. Bereid jezelf er wel op voor dat er een kans is dat het niet meer goed komt tussen jullie.

3. Hoe lang moet ik hem met rust laten als hij is vreemdgegaan?

7 x Antwoord Op De Vraag 'Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten'

Dit is een lastige situatie, want je moet jezelf eerst eens goed afvragen of je een vreemdgaande man wel terug in je leven wil laten.

Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger is natuurlijk niet voor niks een bekend gezegde.

De kans dat hij je in de toekomst nog een keer pijn zal doen is aanzienlijk. Daarom doe je er goed aan om hem even met rust te laten.

Bedenk of je wel echt met hem verder wil als dit is waar hij toe in staat is. Geef jezelf de tijd om te bedenken of je zonder hem kan leven.

De vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’ heeft in dit geval dus meer betrekking op jou dan op hem.

Laat hem met rust zo lang als je nog boos over verdrietig bent. Pas wanneer jij voelt dat je het weer aankan om bij hem in de buurt te zijn, zoek je toenadering.

Hiervoor heb je minstens 3 maanden nodig, het liefst nog langer. Daarna weet je pas hoe het is om zonder hem te leven en of dat het waard is.

De enige situatie waarin je je moet afvragen: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’ is wanneer hij bij degene blijft waarmee hij is vreemdgegaan.

Je wil dan weten hoe lang het duurt voordat hij eventueel inziet dat hij een fout heeft gemaakt en toch liever bij jou is.

Dat kan heel snel zijn, al na een maand, maar het kan ook langer duren. In het ergste geval moet hij er met zijn nieuwe vlam achter komen dat hij tegen dezelfde problemen aanloopt voordat hij beseft dat hij het bij jou beter had.

Soms heeft hij wel jaren nodig om tot dat inzicht te komen.

4. Als jij het hebt uitgemaakt

7 x Antwoord Op De Vraag 'Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten'

Dit is een lastige situatie. Jij hebt het uitgemaakt en nu heb je je toch bedacht. Je was te snel met je oordeel en nu heb je spijt van je keuze.

Daarom zit je nu met de vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’. Het antwoord daarop is super lastig.

Als je hem te snel weer benadert bestaat er een kans dat hij schrikt. Hij denkt dan waarschijnlijk dat je te snel van mening verandert en dat je hem de dag erna weer aan de kant zet.

Hij heeft geen zin in jouw spelletjes en daarom kiest hij voor de veilige optie: bij jou uit de buurt blijven.

Wanneer je hem daarentegen te lang met rust laat, bestaat er een kans dat hij beseft dat het eigenlijk wel lekker is zonder jou.

Zijn leven zonder jou bevalt hem eigenlijk prima en hij hoeft niet zo nodig weer bij elkaar te komen.

Dan heb jij het echt goed verpest voor jezelf. Het is je eigen schuld dat je ex geen interesse meer in je heeft.

Als jij hem nooit aan de kant gezet had, waren jullie misschien nog wel jarenlang bij elkaar gebleven.

De sleutel bij deze situatie is dus geloofwaardigheid. Zorg ervoor dat je hem lang genoeg met rust laat om hem het idee te geven dat je goed hebt nagedacht.

Hij moet niet het idee krijgen dat het weer een andere bevlieging is. De andere sleutel is tijd.

Geef je hem te lang rust, dan kan hij best wel eens aan het idee gaan wennen en het wel goed vinden zo.

Houd daarbij ten minste twee weken en maximaal twee maanden aan. Zo heb je genoeg tijd om zelf na te denken over wat je wil, zonder dat je hem daarbij definitief verliest.

5. Als jullie nog aan het daten zijn

7 x Antwoord Op De Vraag 'Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten'

In deze situatie ben jij met een man aan het daten en wil je graag dat het meer wordt tussen jullie.

De man in kwestie lijkt nog niet echt klaar te zijn voor deze stap. Het beste wat je dan kan doen is hem inderdaad even met rust laten.

Maar dan komt natuurlijk de vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’. Daarbij is het belangrijk dat je het gesprek met hem aangaat.

Laat hem weten wat je wil en vertel daarbij dat er geen druk op zit. Vraag hem simpelweg hoe lang hij de tijd nodig heeft om daar over na te denken.

De meeste mannen zullen hier een beetje van schrikken. In hun haast geven ze waarschijnlijk een antwoord dat meer wenselijk dan realistisch is.

Zegt hij twee weken? Geef hem er dan vier. Zo laat je zien dat je welwillend bent en dat je hem nergens toe dwingt.

Hem wel ergens toe dwingen heeft helemaal geen zin. Een overhaaste beslissing is namelijk zelden een goede beslissing.

Nu moet je alleen nog nadenken over wat je in die tijd doet. Natuurlijk kan je hem gewoon blijven zien.

Hem met rust laten in deze zin heeft meer betrekking op hem pushen om de relatie naar een hoger niveau te tillen.

Wees gewoon casual en laat zien dat je hem alle tijd geeft. Laat het contact meer van zijn kant komen en wees niet te opdringerig.

Hij zal dan al snel merken dat jij het waard bent. Alle twijfels en angsten die hij had, verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Blijf daarbij wel altijd dicht bij jezelf. Het heeft geen zin om een man in een relatie te lokken met iemand die jij helemaal niet bent.

Dat ga je niet volhouden en uiteindelijk zal het dan alsnog stuklopen.

6. Hoe lang moet ik hem met rust laten als hij kwaad is?

7 x Antwoord Op De Vraag 'Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten'

Je hebt een man kwaad gemaakt. Oei. Nu kan je hem maar beter even met rust laten en de tijd geven om af te koelen.

Als hij heel erg boos is kan het wel een paar dagen duren voordat je hem weer moet benaderen.

Het gevaar bij deze situatie is dat je te lang wacht. Als hij boos is, moeten jullie het wel uitpraten.

Anders blijven jullie erin hangen en zal het probleem zich iedere keer herhalen. Zoek dus voorzichtig toenadering als hij boos is.

Je kan er maar beter voor zorgen dat je ook een goed verhaal hebt. Bied je excuses aan en laat hem weten dat je begrijpt waarom hij boos is.

Vraag of er iets is wat je kan doen om het weer op te lossen. Misschien geeft hij daarbij zelf wel aan hoe veel tijd hij nog nodig heeft.

De vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’ is vaak gemakkelijker te beantwoorden dan je denkt.

Bedenk gewoon hoe jij benaderd zou willen worden als je boos op hem bent. Pas dezelfde techniek ook op hem toe en je zal merken dat het werkt.

Geef daarbij ook altijd aan hoe je de situatie wil oplossen. Zo voorkom je dat jullie iedere keer dezelfde ruzie hebben.

Hij zal al je moeite waarderen en inzien dat het geen zin heeft om nog langer boos op je te blijven.

Als je echt uit wil pakken kan je er ook altijd nog iets extra’s bij doen om het goed te maken. Ga eens samen een avond iets doen wat hij echt leuk vindt of kook zijn favoriete maaltijd.

7. Als je iets van hem wil

7 x Antwoord Op De Vraag 'Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten'

Soms wil je iets van een man waarmee je al een relatie hebt. Stel bijvoorbeeld dat je graag een samen een woning wil kopen of aan kinderen wil beginnen.

De eerste keer dat je over dit onderwerp begint, merk je dat hij schrikt. Blijkbaar had hij nog helemaal niet over deze wensen nagedacht en komt het voor hem allemaal net iets te snel.

Dus wat doe je dan? Juist, hem met rust laten. Geef hem even de tijd om op zijn eigen tempo over je verzoek na te denken.

Dat jij er in je hoofd al tijden mee bezig bent, betekent niet dat hij er ook al over nagedacht heeft.

Geef hem dus dezelfde luxe die jij hebt gehad: tijd. Hoe veel tijd dat is, kan ik niet voor je voorspellen.

Het gaat er hierbij om dat je het zaadje met het idee hebt geplant. Dat zaadje moet vervolgens groeien.

Je zal vanzelf merken wanneer dat is. Hij gaat bijvoorbeeld steeds meer vragen stellen over het onderwerp. Dat geeft aan dat hij er mee bezig is.

Als hij dat niet uit zichzelf doet, kan ik je aanraden om hem eerst drie weken met rust te laten.

Herinneren hem daarna aan het onderwerp. Aan zijn reactie merk je vanzelf of hij het vergeten was of dat hij er achter in zijn hoofd toch wel mee bezig is.

Daarna moet je hem met rust laten tot hij er zelf weer over begint. Dat kan heel lang duren.

Wees daarbij ook niet te opdringerig. Een man heeft soms gewoon echt even tijd nodig om aan een idee te wennen.

Misschien wil hij ook wel met zijn vrienden of andere mensen uit zijn omgeving overleggen wat hij het beste kan doen.

Reken voor deze situatie dus ten minste 3 maanden.

Waarom een man altijd bij je terug komt als je hem met rust laat

7 x Antwoord Op De Vraag 'Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten'

Het werkt altijd. Zodra jij een man een tijdje met rust laat, krijgt hij meteen weer interesse in je.

Niet altijd na een week of een maand, maar uiteindelijk hoor je altijd weer van hem. Het lijkt wel alsof hij een radar heeft die afgaat op het moment dat jij niet meer met hem bezig bent.

Maar waarom is dat? Is het een ego ding waarbij hij gewoon niet kan verkroppen dat je over hem heen bent?

Is het een soort jaloezie waarbij hij niet kan accepteren dat jij misschien wel een ander zal vinden? Dat zou zomaar kunnen.

Een van de meest voor de hand liggende redenen is dat een man gewoon iets langer de tijd nodig heeft om te beseffen wat hij is verloren.

Vrouwen missen mannen meteen, terwijl een man eerst even geniet van zijn bestaan alleen.

Daarom stellen vrouwen ook zo vaak de vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’. Ze begrijpen gewoon zelf niet dat hij überhaupt met rust gelaten wil worden.

Daarbij kan het ook zo zijn dat een man je in een heel nieuw licht gaat zien op het moment dat jullie uit elkaar zijn.

Als alleenstaande ben je veel onafhankelijker en regel je al je eigen zaakjes. Misschien pak je zelfs wel weer wat oude hobby’s op en laat je zien hoe onafhankelijk je bent.

Je lijkt dan weer even op die vrouw waar ze ooit voor gevallen zijn en dat is erg aantrekkelijk.

Het is voor hem duidelijk dat jij hem niet nodig hebt en dat is precies waar een man naar op zoek is.

De vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’ hangt hier heel erg mee samen. Gelukkig merk je dit vanzelf aan hem. Hij zal langzaam steeds meer interesse in je tonen.

Wat als hij bij je terugkomt nadat je hem met rust hebt gelaten?

7 x Antwoord Op De Vraag 'Hoe Lang Moet Ik Hem Met Rust Laten'

Je hebt de vraag: ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’ met succes beantwoord en hij toont weer interesse.

Wat nu? Nou, je moet heel goed gaan nadenken meid. Natuurlijk ben je hartstikke blij dat het weer goed is tussen jullie, maar vier niet meteen feest.

Want waarom wil hij je terug? Denk eens goed na over wat zijn bedoelingen nu eigenlijk zijn. Het kan namelijk zijn dat hij alleen maar op aandacht uit is.

Op het moment dat hij weer weet dat jij voor honderd procent in zijn zak zit, loopt hij alsnog weg.

Een andere reden kan zijn dat hij gewoon jaloers is. Hij wil gewoon niet dat jij met een andere man eindigt en daarom houdt hij je zo lang mogelijk aan het lijntje.

Hij wil je misschien niet meer, maar dat betekent niet dat een andere man er met je vandoor mag.

De enige reden dat hij je weer aandacht geeft is om andere mannen bij je uit de buurt te houden.

Pas op, na een tijdje is hij dit ook weer beu en zet hij je alsnog aan de kant. Bij iemand blijven om deze reden houd je namelijk niet lang vol.

Tot slot kunnen zijn intenties natuurlijk ook oprecht zijn. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat jullie na een tijdje weer in hetzelfde patroon vallen.

In het begin vindt hij het weer leuk om met die sexy en onafhankelijke vrouw te zijn, maar na een tijdje realiseert hij zich toch dat je toch nog steeds hetzelfde bent. Dat is helemaal niet erg, maar het is wel goed om het aan te kaarten. Anders zit je binnen de kortste keren weer met de vraag ‘Hoe lang moet ik hem met rust laten?’.

PinFlight Image