Skip to Content

Hoe Met Een Emotioneel Afstandelijke Man Te Daten

Hoe Met Een Emotioneel Afstandelijke Man Te Daten

Mannen zijn vaak anders dan vrouwen en op dit moment verwachten we ook niet anders. We weten dat mannen een andere houding hebben, en het is vaak het beste om aan onszelf toe te geven dat ze op hun manier zijn ingesteld.

Als we het niet leuk vinden, dan is dat ons eigen probleem. Als je met een emotioneel afstandelijke man aan het daten bent, zullen er echter nog meer problemen ontstaan.

Het probleem ligt in hun verschillen met gewone mannen. Terwijl andere mannen vaak niet bereid zijn om hun gevoelens te delen, zullen ze dat wel doen als dat nodig is en ze zoeken naar manieren om beter contact met hun partners te maken.

Een emotioneel afstandelijke man geeft echter niet veel terug. Dit kan oké zijn als je geen romanticus bent. Deze mannen zijn niet gewoon stoïcijnse, saaie mannen zonder persoonlijkheid – ze zijn volkomen normaal. Het is alleen dat ze niet veel met hun emoties in contact komen.

Dit kan onmiskenbaar problemen veroorzaken. Als je de hele tijd naar liefde en genegenheid hunkert, dan is een emotioneel afstandelijke man je ergste nachtmerrie.

Hoe Met Een Emotioneel Afstandelijke Man Te Daten

Hij denkt er niet aan om jou dat soort aandacht te geven, omdat hij het zelf niet nodig heeft om te gedijen. Hij is nog steeds tot liefde in staat, maar het is een gedempte versie.

Hoewel liefde allesomvattend en gek en chaotisch kan zijn, ervaart een emotioneel afstandelijke man dit niet. Hij ervaart iets dat meer op verliefdheid lijkt dan ware liefde, en hij voelt niet de behoefte om zijn gedrag te veranderen.

Het is dus duidelijk dat dit in een romance problemen kan veroorzaken. Als je diep in de put zit en gehecht bent geraakt aan een emotioneel afstandelijke man, dan moet je ervoor uitgerust zijn met hoe hij als persoon is om ermee om te kunnen gaan.

Hoewel je zou kunnen besluiten dat hij niet de man voor jou is, zou je ook tot de conclusie kunnen komen dat je je er op een paar uitzonderingen na op aan kunt passen. Dus hoe moet je met een emotioneel afstandelijke man daten? Hier zijn enkele van onze beste tips om het te laten slagen.

Geef hem de ruimte die hij nodig heeft

Hoe Met Een Emotioneel Afstandelijke Man Te Daten

Een emotioneel afstandelijke man is niet het soort dat zich voor zijn leven aan je vastklampt en weigert zijn leven zonder jou aan zijn zijde te leiden. Hij is erg relaxed en hij hoeft niet constant bij je in de buurt te zijn om zich voldaan te voelen.

Zijn houding is vergelijkbaar met die van een kat – wanneer hij je nodig heeft, zal hij bij je terugkomen, maar het zou je niet moeten verbazen als hij ooit afstandelijk of onbereikbaar is. Net als een kat, het zit gewoon in zijn aard. Als hij zich terug probeert te trekken, dan moet je hem dat laten doen.

Misschien vind je die tijd die je apart doorbrengt niet leuk, maar hij zal met nieuwe energie terugkomen en beter in staat zijn om een goede partner te zijn. Dit wil niet zeggen dat hij kan doen wat hij wil.

Als hij je bedriegt, dan is dat niet terugtrekken – dat is opgeven. Er zullen grenzen zijn, maar als hij een beetje een eenling is, dan moet je hem af en toe wat ademruimte geven om als koppel te kunnen gedijen.

Een emotioneel afstandelijke man heeft een relaxte vrouw nodig

Hoe Met Een Emotioneel Afstandelijke Man Te Daten

Als je iemand bent die veel onderhoud nodig heeft, zou je waarschijnlijk niet bij een emotioneel afstandelijke man passen en het is onwaarschijnlijk dat je er zelfs maar een zou willen daten.

Een emotioneel afstandelijke man heeft iemand op zijn niveau nodig, dus als je een relaxte relatie aankunt, dan heb je al één ding dat voor je werkt.

Maak geen ruzie over iets dat niet veranderd kan worden

Je kunt iemand niet iets laten zijn wat hij niet wil zijn. Als je constant boos wordt over zijn gesloten persoonlijkheid, dan is het mogelijk dat je een nieuwe partner moet zoeken.

Hij kan het niet helpen dat hij is zoals hij is en hoe meer je tegen hem zeurt, hoe meer je een breuk tussen jullie veroorzaakt, en om het nog erger te maken, zul je merken dat je er geen resultaten uit haalt. Het is eerder een stap achteruit dan vooruit, dus je moet voorzichtiger zijn als je met deze man wilt blijven daten.

Probeer hem niet de hele tijd op te jagen

Hoe Met Een Emotioneel Afstandelijke Man Te Daten

Als jij een van die vriendinnen bent die altijd moet weten waar hun partner is en die je ogen nooit van hem af kan houden, loop dan nu weg. Deze man is het niet voor jou.

Een emotioneel afstandelijke man zal jou en je behoefte om verbonden te blijven niet begrijpen. Sterker nog, het zal hem waarschijnlijk ver weg drijven.

Als je een beetje afstand niet aankunt, bedenk dan dat iemand die niet in staat is om zichzelf emotioneel beschikbaar te maken in een handomdraai, niets voor jou is.

Vind manieren om hem uit zijn schulp te halen zonder hem te forceren

Hoewel je moet accepteren dat een emotioneel niet-beschikbare man niet de gemakkelijkste is om contact mee te maken, moet je op een bepaald niveau contact maken.

Geen enkele relatie kan zonder enige emotionele nabijheid werken. Je kunt hem langzaam naar buiten lokken als dat nodig is, een beetje over je gevoelens praten en hem vragen over de zijne stellen. Bombardeer hem niet.

Je weet dat hij niet over deze dingen wil praten als hij het kan vermijden. Elke reactie, hoe klein ook, is echter een goede vooruitgang. Je moet misschien geduld hebben en wachten tot hij zijn hart opoffert, maar het is altijd de moeite waard als hij dat doet.

Focus op jezelf

Hoe Met Een Emotioneel Afstandelijke Man Te Daten

Een van de geweldige dingen van het daten met een emotioneel afstandelijke man is dat je je veel meer op jezelf kunt concentreren.

Ze hebben heel weinig aandacht nodig om te gedijen, en dus kun je je eigen ding doen zonder bang te zijn hem van streek te maken.

Hoewel het niet verstandig is om hem te vertellen wat je van plan bent, kun je een spontaan uitstapje maken of een avondje uit gaan zonder dat hij er boos over wordt.

Laat jezelf open voor mogelijkheden

Je weet nooit wanneer een emotioneel afstandelijke man zich openstelt. Zorg ervoor dat je klaar bent om te luisteren wanneer hij klaar is om te praten. Deze openingen zijn zeldzaam voor een man zoals hij, en het is vaak een diep inzicht in zijn wereld dat hij meestal verborgen houdt.

Als hij zich openstelt, maak er dan je prioriteit van om er voor hem te zijn. Al het andere kan even wachten – deze zeldzame momenten zijn goudstof.

Probeer geen aanstoot aan zijn acties te nemen

Hoe Met Een Emotioneel Afstandelijke Man Te Daten

Als hij zich terugtrekt, dan is het vaak niets persoonlijks. Hoewel het je angstig kan maken dat je iets verkeerd hebt gedaan, moet je je ervan bewust zijn dat hij bij je terug zal komen als hij er klaar voor is.

Dat is het belangrijkste van het daten met een emotioneel afstandelijke man – je moet erop kunnen vertrouwen dat hij dingen met een reden doet en dat hij op tijd terug zal zijn.

Vraag je af of daten met een emotioneel afstandelijke man voor jou werkt

Als er iets op deze lijst staat dat je van streek maakt of je afschrikt, dan zou je echt geen relatie met een emotioneel afstandelijke man moeten hebben. Deze stijl van relaties is niet voor iedereen weggelegd en als je de gedachte niet kunt verdragen dat iemand je emotioneel in de steek laat, dan heb je iemand nodig die romantisch stabieler is.

Een relatie met een emotioneel afstandelijke man is een achtbaan die moeilijk te navigeren kan zijn, dus als het niet bij je past, bind je er dan niet aan. Zo eenvoudig is het. Als je echter besluit om door te gaan, dan moet je weten dat er tal van voordelen zijn als je bereid bent om ernaar te zoeken.

PinFlight Image