Skip to Content

Hoe Herpak Je Jezelf Na Een Slechte Eerste Date? Is Er Hoop?

Hoe Herpak Je Jezelf Na Een Slechte Eerste Date? Is Er Hoop?

Het is oké, we zijn er allemaal geweest. Soms, hoe hard je het ook probeert op je eerste date, lijkt het alsof het universum gewoon niet aan jouw kant staat. Alles wat je hebt gepland gaat mis, en je krijgt ook een paar extra verrassingen.

Luister, misschien moeten we gewoon onze verwachtingen bijstellen. Niet elke date hoeft superleuk, opwindend en een duidelijk teken te zijn dat je de liefde van je leven hebt ontmoet. Hoe graag we het ook willen, ons leven is geen romantische komedie en de meeste dates zullen teleurstellend zijn.

Zo ontmoet je tenslotte de juiste persoon – hij onderscheidt zich van de rest. Toch krijg je soms gewoon je zenuwen niet onder controle. Of is de geplande date verpest door het vreselijke weer omdat je bent vergeten de voorspelling te checken.

Wat het ook is, we verdienen allemaal een tweede kans, dus geef je romantische interesse nog niet op. Eén slechte date betekent niet dat je jezelf een maand in je kamer moet opsluiten en helemaal moet stoppen met proberen.

Wie weet, misschien wordt je eerste date een grappig verhaal om te vertellen als jullie samen oud worden! Om dit stadium te bereiken, moet je echter een manier vinden om jezelf te verlossen en een tweede kans te krijgen. We zijn er om je daarbij te helpen.

1. Een slechte eerste date: negeer de olifant in de kamer niet

Als je denkt dat je eerste date slecht was, denkt de andere persoon dat waarschijnlijk ook. Ik neem aan dat het moeilijk was om je ongemakkelijke pogingen om er een leuke avond van te maken te negeren, ondanks dat alles fout ging.

Het ergste wat je kunt doen, is doen alsof er niets ergs is gebeurd. Het zou je date kunnen doen geloven dat dit jouw idee van een goede date is. Dat het geen zin meer heeft om weer met je uit te gaan. Denk aan je date en dingen die fout zijn gegaan, en praat erover.

Het zal niet alleen alle verwarring wegnemen die je date over jou zou kunnen hebben, maar ze kunnen je ook zelfverzekerd genoeg vinden om erover te praten. Het kan er in ieder geval voor zorgen dat ze op een tweede date met je willen gaan en je een tweede kans geven om jezelf te verlossen.

2. Als je een fout hebt gemaakt, verontschuldig je dan

Als je je bewust bent van de dingen die fout zijn gegaan en je realiseert je dat jij de belangrijkste oorzaak bent, verontschuldig je dan. Of het nu is door ze te bellen of een lange alinea te sms’en waarin je je fouten toegeeft, het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen.

Je date denkt er misschien ook te veel over na! Een oprechte verontschuldiging zal het voor jullie beiden gemakkelijker maken. Zo zal je date de kant van je zien die ze de avond ervoor niet konden zien. Je komt over als een sterke en bewuste persoon die kan toegeven wanneer ze een fout hebben gemaakt. Het is een enorme groene vlag!

Het zal je niet doden om nederig te zijn en te zeggen dat het je spijt. Geloof me, je ego overleeft de lichte kneuzing die je veroorzaakt. Als je ze op welke manier dan ook hebt beledigd, verdienen ze een verontschuldiging. Zorg ervoor dat je ze voldoende tijd geeft om het te verwerken en forceer het niet te veel.

Als je eerste date verkeerd is gegaan omdat je te nerveus was, wees er dan open en eerlijk over. Het kan er zelfs voor zorgen dat je date meer op jou gaat lijken. Het laat zien dat je een mens bent en dat je erom geeft dat de persoon tegenover je geniet van de tijd die jullie samen doorbrengen.

3. Vreet jezelf er niet over op als je eerste date fout ging

Luister, we hebben allemaal goede en slechte dates, dus maak er niet zo’n ding van. Je bent een mens en je maakt fouten! Zelfs als het niet jouw schuld was dat de eerste date verkeerd ging, ga niet te diep en overdenk alles wat je anders had kunnen doen.

Het is gebeurd en je kunt de avond ervoor gewoon niet veranderen. Het enige dat je nog hoeft te doen, is een manier vinden om de situatie aan te pakken, indien nodig je excuses aan te bieden en verder te gaan.

Of het nu is met de persoon met wie je op een date bent geweest of alleen, het maakt niet uit. Je leert er iets van en het zal weer een grappig verhaal worden om te vertellen.

4. Communiceer je verwachtingen

We gaan allemaal op dates met bepaalde verwachtingen. Soms zijn ze redelijk redelijk, maar op andere momenten kunnen ze behoorlijk moeilijk te ontmoeten zijn. Het is ongelooflijk wat goede en open communicatie kan doen. Als je je eerlijkheid al vroeg in je date fase laat zien, vormt dit een gezonde basis voor je potentiële relatie in de toekomst.

Dus, voordat je iets doet, vraag jezelf af wat je zoekt in een persoon. Wat zijn de dingen die je wilt doen en met wie wil je je omringen? Het zal je helpen om duidelijke verwachtingen te stellen voor je date en geen tijd te verspillen aan mensen met wie je niet compatibel bent.

Als je date verkeerd is gegaan, wees dan eerlijk over wat je verwachtingen zijn. Vertel de andere persoon waar je naar op zoek bent en vraag hem wat zijn/haar verwachtingen van jou zijn. Dit zal je helpen beseffen of ze de juiste persoon zijn, of dat de date verkeerd is gegaan, simpelweg omdat jullie twee niet voor elkaar bestemd waren.

5. Vraag na de eerste date om een tweede kans

Oké, de eerste date ging verkeerd. Je realiseert je wat sommige dingen zijn die je anders had kunnen doen, en wat zijn sommige dingen die je gewoon niet in de hand had. Haal het licht uit je onhandigheid en maak grapjes! Er is bijna niets grappiger dan verhalen over een slechte eerste date.

Het zal jou en je date helpen een beetje te ontspannen en niet te diep in te gaan op de redenen waarom het is gebeurd. Jullie waren waarschijnlijk allebei erg nerveus. Door er nu om te lachen, wordt de spanning minder en creëer je een comfortabelere sfeer voor je volgende date.

Als de andere persoon goed reageert op je post-date sms’jes, excuses en grappen, vraag ze dan opnieuw mee uit. Je hebt niets te verliezen en het geeft je de kans om jezelf te verlossen. Als het weer slecht gaat, dan zijn ze misschien gewoon niet de juiste persoon voor jou.