Skip to Content

Ik Ben Er Klaar Mee Om Mijn Hart Te Laten Breken – Het Is Tijd Voor Nieuwe Regels

Ik Ben Er Klaar Mee Om Mijn Hart Te Laten Breken – Het Is Tijd Voor Nieuwe Regels

Ik realiseer me dat het bijna onmogelijk is om mijn hart volledig te beschermen, maar ik ga mijn best doen om de kans om hem te laten breken te verkleinen.

Ik ben gewoon uitgeput van het opnieuw doorlopen van dezelfde scenario’s.

En soms bewonder ik mezelf en alle vrouwen die in mijn schoenen hebben gestaan. We zijn zo vaak gevallen, maar we vinden altijd een manier om weer op te staan. Sterker, gedurfder en vastberadener om vooruit te gaan.

Na zo erg te zijn gebroken, is sterk zijn eigenlijk het enige dat je hebt.

Terwijl je jezelf opbouwt, realiseer je je dat je eigenlijk veel van je ervaringen hebt geleerd.

Het is gewoon een kwestie van je kennis in acties omzetten.

En hoewel het niet zo eenvoudig is als het klinkt, is het soms onvermijdelijk. Er komt een moment in het leven van elke vrouw dat ze moet eisen dat ze wordt behandeld zoals ze verdient.

Daarom heb ik een aantal nieuwe regels opgesteld die ik met je deel voor het geval je een gebroken hart hebt, zoals bij mij ooit het geval was.

Nieuwe regels om mijn hart te beschermen

Ik ga niet met een man uit die ik niet kan vertrouwen

Als je geen vertrouwen hebt, dan heb je niets. Dat is een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden, maar ik leek het veel te vaak uit het oog te verliezen.

Vertrouwen moet je verdienen. Ik weet dat niet elke man de bedriegende klootzak of manipulatieve klootzak zal zijn die ik gewend ben…

Maar ze zullen hun tempo moeten verlagen, het rustig aan moeten doen en ons de kans moeten geven om elkaar te leren kennen voordat we van daten naar een relatie gaan.

Om mijn hart te beschermen zal ik selectiever zijn als het om het type mannen dat ik date gaat

Ik ben klaar met giftige mannen. Ik kan ze nu van een kilometer afstand ruiken, omdat ze mijn liefdesleven zo’n beetje samenvatten.

En ik ben in staat om alle rode vlaggen en alle waarschuwingssignalen te herkennen.

Ik weet dat ik soms ook dingen verkeerd zal doen. Ik weet dat er een kans is dat ik weer gekwetst zal worden, maar ik zal in ieder geval weten wat ik nooit moet verdragen.

Berichten die te laat komen zal ik negeren

Ik Ben Er Klaar Mee Om Mijn Hart Te Laten Breken – Het Is Tijd Voor Nieuwe Regels

Ik zal de drang weerstaan om een bericht te beantwoorden dat komt wanneer het al te laat is. Als mijn hart gebroken is en mijn dromen verbrijzeld zijn.

Ik negeer berichten die ‘s avonds laat komen. En die duidelijk een voor een vluggertje zijn. Ik zal nooit een vervolgbericht sturen nadat ik geen antwoord heb gekregen.

Niemands speeltje zijn

Ik ben het zat om spelletjes te spelen. Ik wil niet als vanzelfsprekend worden beschouwd of met me laten rommelen. De enige manier waarop ik dat zal voorkomen, is als ik het niet toesta.

Ik wil iemand die consistent is. Iemand die appt, belt, verschijnt en tijd voor me vrijmaakt.

Ik wil geen loze beloftes of slappe excuses. En ik wil weten dat iemand net zoveel om mij geeft als ik om hem.

Ik zal niet achter de liefde aangaan

Het heeft geen zin om achter de liefde aan te jagen. Liefde moet beide kanten op gaan. Alle genegenheid, aandacht en investeringen moeten worden beantwoord.

Ik ben er klaar mee om degene te zijn die meer geeft en er niets voor terugkrijgt. Ik ben er klaar mee om met iemand samen te zijn en me alleen te voelen.

Iemand moet moeite voor me doen. Het moet iemand zijn die mijn investeringen matcht. Iemand die om me geeft en die niet bang is om het te laten zien.

Om mijn hart te beschermen zal ik mijn eigen prioriteit zijn

Ik Ben Er Klaar Mee Om Mijn Hart Te Laten Breken – Het Is Tijd Voor Nieuwe Regels

Het is moeilijk om toe te geven, maar ik verloor mezelf vanwege de liefde uit het oog. Ik was zo op die andere persoon gefocust.

Ik was op hun behoeften gefocust en ik vergat mijn eigen behoeften. En ik heb diezelfde fout meer dan eens herhaald.

Het heeft lang geduurd voordat ik besefte dat ik ook nodig ben, dat ik er ook toe doe en dat ik liefde waard ben. Maar eerst moet ik mezelf diezelfde liefde geven.

Ik heb mijn leven opnieuw opgebouwd. En ik heb mijn interesses, dromen en doelen en ik heb een leven. Van iemand houden mag zelfliefde nooit uitsluiten, het zou het moeten bekrachtigen.

Normen vaststellen en deze behouden

Ik tolereer het niet meer om slecht behandeld te worden. Ik weet dat ik beter verdien en ik blijf niet als ik weet dat ik weg moet gaan. En ik weiger om aan het lijntje te worden gehouden.

Ik zal niet toestaan dat iemand met mijn gevoelens rommelt en mijn leven moeilijk maakt. Er is iemand die me zal laten zien dat liefde me nooit mag laten lijden.

Ik zal in de loop van de tijd dingen aan deze lijst toevoegen, daar ben ik zeker van. Voor nu weet ik alleen dat het met deze nieuwe regels al beter gaat.

Ik ben meer tevreden met mezelf en mijn leven. En daar begint het allemaal mee. In mij.

Ik sluit me niet af van de liefde, maar ik bewaak mijn hart voor nu. Ik houd het zo veilig mogelijk totdat er iemand langskomt die een kans verdient om er te zijn.

Ik Ben Er Klaar Mee Om Mijn Hart Te Laten Breken – Het Is Tijd Voor Nieuwe Regels