Skip to Content

Ik Hoop Dat Ik Dapper Genoeg Zal Zijn Om Iemand Van Me Te Laten Houden Zoals Ik Had Gehoopt Dat Jij Zou Doen

Ik Hoop Dat Ik Dapper Genoeg Zal Zijn Om Iemand Van Me Te Laten Houden Zoals Ik Had Gehoopt Dat Jij Zou Doen

Klas van 2016.

Of zoals het in mijn hoofd lijkt, alleen jij, ik en een stel willekeurige mensen die om ons heen zitten. Jij was het enige dat belangrijk voor me was. Dus als ik op die jaren terugkijk, dan kan ik alleen jou zien, en eerlijk gezegd, heeft het me niet eens gestoord.

We hebben samen zoveel herinneringen gemaakt, dat ik niets miste, terwijl ik de rest van de klas totaal negeerde. Maar in het begin was het niet zo perfect. Weet je nog hoe we elkaar hebben ontmoet? Misschien lieg je tegen jezelf en zeg je dat je het niet weet, maar ik weet zeker dat je het altijd zult onthouden.

Het was onze tweede maand in dezelfde klas. Meneer Jenkins was geen fan van je, dus je haalde altijd de slechtste cijfers in de scheikunde klas. Maar die dag zei hij dat hij met je coach zou praten als je niet zou studeren en voor het volgende examen een 10 zou halen.

Het zit zo, ik kende jou, maar jij kende mij niet echt. Je hebt nooit naar me geluisterd. Als ik de paar keer niet meetel dat je me om een stuk papier vroeg, of de dag dat je me belde om te vragen of ik de opdracht wel of niet had gedaan.

Ik Hoop Dat Ik Dapper Genoeg Zal Zijn Om Iemand Van Me Te Laten Houden Zoals Ik Had Gehoopt Dat Jij Zou Doen

Toen meneer Jenkins dat tegen je zei, wist ik dat je me zou bellen. En ik had gelijk. We brachten dagen samen door, meestal met studeren, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Ik begreep eindelijk waarom sport zoveel voor je betekende, en ik wilde je nog meer helpen.

Eerlijk gezegd, was ik een beetje bang dat je me zou gebruiken om te studeren en daarna nooit meer met me zou praten. Maar nadat je die tien kreeg, belde je me nog steeds elke dag. Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat ons leven een tienerdrama was op Netflix. Ik dacht altijd dat ze onrealistisch waren, maar nu weet ik dat dat niet waar is.

Hoe dan ook, wat je het meest haatte (scheikunde) was hetgeen wat je iemand gaf die meer van je hield dan wat dan ook. En ik weet dat het onmogelijk is dat je dat vergeten bent. Het is onmogelijk dat je niet meer weet wanneer je voor het eerst kwam studeren, de eerste taak die je goed deed, of de dag dat je die 10 kreeg.

Laat me teruggaan naar het verhaal. We gingen nog elke dag met elkaar om. We werden beste vrienden en er was niemand anders in de wereld waar ik meer van hield dan van jou. Maanden gingen voorbij en we kwamen steeds dichterbij, en ik realiseerde me dat we elkaar leuk vonden. Maar ik snapte niet waarom we nog steeds niet aan het daten waren.

Toen kwam de zomer en gingen we voor het eerst samen naar het strand. We waren zo opgewonden om op onze eerste kleine roadtrip te gaan. En je zei dat je gelukkig was, omdat je wist hoe graag ik tijd doorbreng op het strand. We kwamen eindelijk aan, en het kostte je 42 minuten om me te kussen.

Ik was de gelukkigste persoon ter wereld. Je zei dat je al die tijd had gewacht, omdat je me nog meer van het strand wilde laten houden. Je wachtte op de zomer omdat je wist dat het mijn favoriete seizoen was en je zo zeker was dat alles goed zou komen, dus je was niet bang om te wachten.

Mijn grootste dromen kwamen uit op de dag dat ik jou ontmoette. Ik was altijd bang dat ik nooit de juiste man zou vinden, en ook bang om iemand in mijn buurt te laten komen. Ik wilde niet gekwetst worden. Het is wat er met mijn zus is gebeurd en ik was altijd bang dat dat met mij zou gebeuren. Hartzeer leek zo eng.

Maar met jou, hoefde ik daar niet bang voor te zijn. Of dat is tenminste wat ik altijd had gedacht. Maanden gingen voorbij en we waren het leukste stel ooit. We deden alles samen, maar lieten nog wat tijd over voor onze vrienden en familie. Dus niemand had ooit iets slechts over onze relatie te zeggen.

Alles waar we ooit van gedroomd hebben, hebben we laten uitkomen. Alle roadtrips, avonden op het strand, je voetbalwedstrijden, mijn scheikundewedstrijden. Alles was perfect. De tijd vloog zo snel voorbij en we waren al snel afscheid aan het nemen van onze klasgenoten (niet dat we veel om hen gaven – zoals ik al zei, ik herinner me alleen jou).

Ik Hoop Dat Ik Dapper Genoeg Zal Zijn Om Iemand Van Me Te Laten Houden Zoals Ik Had Gehoopt Dat Jij Zou Doen

En het was tijd voor ons om te beseffen wat we nu wilden doen. Ik werd toegelaten aan het California Institute of Technology, en jij aan de Universiteit van Michigan om te voetballen. Ver uit elkaar, maar we beloofden elkaar om het te laten werken.

En dat deden we… voor enige tijd. Toen besloot ik naar Michigan te vliegen om je te verrassen. Ik was zo opgewonden en gelukkig. Je dacht dat ik me anders gedroeg, maar ik had je gewoon verteld dat ik was uitgenodigd voor een scheikunde cursus. Natuurlijk geloofde je het – je wist hoe gek ik was op die dingen.

Toen het vliegtuig landde, voelde ik me als een opgewonden kind op kerstavond. Ik wist dat met elke stap die ik nam, ik steeds dichter bij je kwam. Totdat ik eindelijk aan je deur stond. Je zei dat je studeerde, maar toen ik bij je aankwam, hoorde ik een hoop mensen bij je binnen.

Ik vertrouwde je, dus ik dacht dat je kamergenoot iemand had uitgenodigd. Ik werd zelfs boos op hem, omdat hij je studie schema niet respecteerde. Hij wist hoeveel tijd je nodig had voor het voetbal, maar hij gaf je nog steeds geen privacy als je het nodig had om te studeren.

Ik klopte, maar er werd niet opengedaan. Toen dacht ik dat het een nog betere verrassing zou zijn als ik gewoon naar binnen ging. Ik wist dat de deuren altijd open waren als er veel mensen naar binnen en naar buiten liepen. Dus ik opende de deuren… En op dat moment brak mijn hart.

Wat mijn gelukkigste moment had moeten zijn, werd mijn ergste nachtmerrie. Flessen op de grond, tonnen willekeurige mensen, en jij die haar op de bank in de hoek van de kamer zit te kussen. Dezelfde die ik elke keer dat we Facetimede elkaar had gezien.

Toen ik de kamer binnenkwam, werd alles stil. Ik zal de blik op je gezicht nooit vergeten. Ten eerste, omdat dat de laatste keer was dat ik je zag. En ten tweede, omdat je zelfs boos leek omdat ik je zo zag. Niet verdrietig dat je me pijn deed, maar boos dat ik je betrapte.

Je belde me na die avond honderden keren. Het moeilijkste wat ik ooit moest doen was de telefoon niet opnemen, maar ik wist dat ik dat moest doen. Je wist hoe bang ik was van de liefde. Je wist dat je de eerste was die ik zo dicht bij me liet. Ik deed het omdat ik er zo zeker van was dat jij de ware voor me was, maar nu weet ik dat je dat niet was.

Maar ik zal nooit weten waarom je het hebt gedaan. Ik heb er al maanden last van, en dat zal waarschijnlijk ook heel lang zo blijven. Maar ik denk dat het “waarom” niet zo belangrijk is. Er is geen goede reden om dat bij iemand te doen die meer van je hield dan wat dan ook.

In het verleden leek hartzeer iets engs te zijn. Nu weet ik dat het in feite nog enger is dan ik me had voor kunnen stellen. Ik weet niet wanneer ik genoeg kracht zal krijgen om iemand dicht bij me te laten komen. Ik hoop dat ik dapper genoeg zal zijn om iemand van me te laten houden zoals ik had gehoopt dat jij zou doen.

Er wacht daar iemand op me. En deze brief is mijn laatste afscheid van jou. Een afscheid dat me eindelijk verder laat gaan en me iemand laat vinden die echt van me zal houden en die me weer zal helpen om verliefd te worden op de liefde.

Ik wens je het allerbeste, maar dat ben je al kwijt, is het niet?

PinFlight Image