Skip to Content

Weer Contact Hebben Met Je Ex Terwijl Je Getrouwd Bent: Speel Niet Met Vuur

Weer Contact Hebben Met Je Ex Terwijl Je Getrouwd Bent: Speel Niet Met Vuur

Als je het mij vraagt, is het verkeerd om weer contact te hebben met je ex terwijl je getrouwd bent. Waarom zou je iets moois in gevaar brengen waar je voor hebt gewerkt, alleen maar om de tijdelijke kick van een oude liefde te voelen? Jouw hart is niet de enige die zal worden gebroken nadat je dit hebt gedaan.

Toen je ‘ja’ zei tegen je man, heb je beloofd om voor hem te zorgen. Je hebt in het bijzijn van God en mensen een belofte gedaan dat je de beste echtgenote zult zijn. Belangrijker nog, je hebt gezworen om van hem te houden terwijl je in zijn mooie ogen keek. Zou je tegen hem liegen?

Is iemand die ooit je hart in een miljoen stukken heeft gebroken het waard om alles voor te riskeren? Ik denk van niet. Vooral niet omdat je nu een geweldig persoon aan je zijde hebt en je op het punt staat om samen een klein gezinnetje op te bouwen en samen prachtige verhalen te schrijven.

Wil je echt je verleden opnieuw bekijken? Wat is daar zo verleidelijk aan? Stop met over je schouder te kijken en ga daar niet terug. Je bent al verder gegaan. Er is geen geldige reden om je geluk in gevaar te brengen voor iemand die jou of je grenzen niet respecteert.

Weer contact hebben met je ex

Vraag je je af wat er mis kan gaan? Laat me je een paar dingen vertellen, want jij en ik weten allebei, met je ex praten is alles behalve praten.

1. Je geeft je ex valse hoop

Weer Contact Hebben Met Je Ex Terwijl Je Getrouwd Bent Speel Niet Met Vuur

Dit was misschien niet je primaire doel, maar je geeft je ex valse hoop. Hij zal denken dat omdat je contact opneemt het betekent dat je iets met hem wilt hebben, ondanks het feit dat je getrouwd bent. Dit is iets wat je koste wat het kost moet vermijden. (Tenzij je echt naar hem  terug wilt. In dat geval, wie ben ik om je tegen te houden?)

Maar als je onvoorwaardelijk van je man houdt, en je zou niets willen doen om hem te kwetsen, vermijd het dan om opnieuw contact te hebben met je ex. Het is absoluut een verkeerde zet en het zal zeker pijnlijk voor hem zijn.

Laat je ex waar hij hoort – in het verleden. Je wilt hem niet in je heden hebben en je wilt absoluut niet dat hij deel uitmaakt van je toekomst, of wel? Het is vrij moeilijk om vrienden te blijven met je ex en het volledig platonisch te houden, maar als je denkt dat je het kunt en je man vindt het goed, ga er dan voor.

2. Oude gevoelens kunnen weer naar boven komen

Misschien was contact opnemen met je ex een onschuldige zet van jouw kant op het moment dat je hem die app stuurde. Wees echter voorzichtig om niet te veel met hem te praten, want dit alles kan gemakkelijk de oude vlam opnieuw aanwakkeren en je kunt ergens vast komen te zitten waar je niet wilt zijn.

Als hij contact met jou opnam, dan is het heel goed mogelijk dat hij nog een kans wil. Luister in dit geval naar je onderbuikgevoel, het zal je nooit in de steek laten. Je ex heeft waarschijnlijk veel nagedacht over wat er is gebeurd en hij wil zijn fouten goedmaken.

In het geval dat je om de verkeerde redenen getrouwd bent (het gebeurt) en je nog steeds van je vorige geliefde houdt, praat dan met je man en leg hem uit wat er gebeurt. Je wilt hem niet meer pijn doen dan nodig is, toch?

3. Je bent een stap dichter bij vreemdgaan

Zodra je beslist om zijn DM te beantwoorden, ben je een stap dichter bij vreemdgaan. Na een tijdje vergeten we waarom we het met iemand hebben uitgemaakt, en alle ondeugden die ze hebben lijken nu irrelevant te zijn. Hoe kan luid kauwen je zo dwarszitten, en waarom is het zo erg dat hij zijn sokken naast de wasmand laat liggen?

Vreemdgaan is niet noodzakelijkerwijs alleen in de fysieke zin. Voor sommige mensen kan zelfs het denken aan een andere persoon en het bedenken van verschillende scenario’s als zodanig worden beschouwd. De dingen kunnen beginnen met appen, maar wie kan garanderen dat het niet tot iets meer zal leiden?

Binnen de kortste keren kan je ex je bellen om ‘bij te praten’, en voor je het weet flirt je met elkaar en vergeet je volledig dat je met de man getrouwd bent die je geen pijn wil doen.

4. Je kunt je man met je ex gaan vergelijken

Dit is een van de ergste mogelijke gevolgen van het spelen met vuur. Je kunt je man met je ex gaan vergelijken. Dit is niet iets wat je moet negeren. Als er dus maar één gedachte in je opkomt, is het tijd om de alarmbellen te laten afgaan.

Je ex is met een reden een ex, en dat moet je nooit vergeten. Als je te veel over je huwelijk nadenkt en je beslissing om de rest van je leven met één man door te brengen, herinner je dan ook alle oorzaken die tot je breuk met je ex hebben geleid.

Ja, hij heeft je waarschijnlijk vaker verteld dat hij van je hield dan je man nu doet. Vergeet echter niet dat je echtgenoot niet alleen woorden gebruikt. Hij toont ook zijn liefde en genegenheid door zijn daden en dat is, naar mijn mening, belangrijker.

5. Je kunt je prioriteiten verpesten

Weer Contact Hebben Met Je Ex Terwijl Je Getrouwd Bent Speel Niet Met Vuur

Een van de dingen die zal gebeuren voordat je je huwelijk door elkaar schudt, is dat je je prioriteiten kunt verpesten. Je zult waarschijnlijk beginnen met het negeren van al het andere en je verplichtingen negeren, gewoon om zijn app te beantwoorden.

Zodra je de boodschap van je man laat gaan (volledig negeert) of je antwoordt eerst op je ex, dan weet je dat je de klos bent. Krijg je zaakjes op een rij – kom er eindelijk erachter wat je in je leven wilt doen. Bekijke hoe je je huwelijk kunt verbeteren.

6. Vertrouwen kan worden verbroken

Vertrouwen zal onvermijdelijk worden gebroken als je je man niet vertelt dat jij en je ex appen. Dit is een van de pijlers van een gezonde relatie, dus je moet het echt koesteren. Als je de berichten verwijdert zodat je echtgenoot ze niet kan zien, dan heb je duidelijk de grens overschreden en zijn vertrouwen geschonden.

Je kunt nauwelijks het vertrouwen in een relatie herstellen nadat je degene van wie je houdt hebt gekwetst. Het is echter wel mogelijk. Wees er echter niet zo zeker van dat je partner je zal kunnen vergeven. Wat je van hem vraagt is geen gemakkelijke taak.

7. Het kan je huwelijk ruïneren

Ik heb deze als laatste neergezet, omdat alle voorgaande stappen uiteindelijk tot het ruïneren van je huwelijk leiden. Wil je dat het mislukt? Is scheiden de enige optie? Zijn er problemen die plotseling opduiken en die onoplosbaar lijken te zijn?

Als je tijdens je huwelijk weer contact hebt met je ex, dan kan dat je naar de rand van de klif leiden. Het kan je er uiteindelijk van afduwen. Denk over alles na voordat je handelt, en beslis wat je eigenlijk van beide mannen wilt. Als je op deze weg doorgaat, verwacht dan dat je man zichzelf en je huwelijk in twijfel gaat trekken. Wat uiteindelijk je verbintenis zal verzwakken en het uiteindelijk zal ruïneren.

Laat het verleden achter je, want daar hoort het thuis. En bouw een betere en gelukkiger toekomst op met je echtgenoot. De man met wie je je geloften hebt afgelegd, en degene met wie je besloot de rest van je leven door te brengen. Het is werkelijk zo eenvoudig.

PinFlight Image