Skip to Content

Ik Was Het Derde Wiel In Mijn Eigen Relatie

Ik Was Het Derde Wiel In Mijn Eigen Relatie

Mijn lieve ex,

Ik wilde dit al een tijdje schrijven, en ik heb eindelijk genoeg kracht om het te doen. Ik hoop dat je eindelijk begrijpt waarom ik weg moest.

Een van de ergste gevoelens in de wereld is beseffen dat je niet iemands prioriteit bent. Maar er is iets dat nog steeds erger is dan dat. En het is het moment dat je erachter komt dat je het derde wiel bent in je eigen relatie. En dat is precies wat er met mij is gebeurd…

Zodra ik je tweede keus werd, wist ik dat ik weg moest gaan. Maar het leek toen onmogelijk, dus ik probeerde alles wat ik kon om bij je te blijven, ook al wist ik wat er aan de hand was.

Ik was verward, boos, verdrietig, bang, en al die gevoelens kwamen in een keer. Maar ik wilde nog steeds niet alles opgeven wat we samen hadden opgebouwd. Ik wilde gewoon dat je er tot het einde der tijden zou zijn en mijn hand vast zou houden. Zoals we elkaar hadden beloofd. Maar ik denk dat je andere plannen had.

Ik Was Het Derde Wiel In Mijn Eigen Relatie

Ik heb altijd geweten dat er verschillende manieren zijn waarop je het derde wiel in je eigen relatie kunt zijn. Ik heb gelezen dat de meest voorkomende is dat je partner gevoelens heeft voor iemand anders, maar ik heb nooit veel aandacht aan die artikelen besteed aangezien ik dacht dat het mij nooit zou kunnen overkomen.

Maar toen je gedrag veranderde, herinnerde ik me iets wat ik lang geleden had gelezen. “Een partner die je niet genoeg aandacht geeft, kan proberen het leven met twee relaties in evenwicht te brengen.” Ik had nog steeds de hoop dat het niet waar was…

Ik beloof je dat het iets is wat niemand mee zou moeten maken. En ik deed alsof ik niet alle tekenen zag die duidelijk zeiden dat ik niet meer je prioriteit was.

Ik wist dat je ooit zou moeten kiezen. Ik had alleen gehoopt dat ik het zou zijn.

Maar ik herinnerde me wat Johnny Depp had gezegd: “Als je van twee mensen tegelijkertijd houdt, kies dan de tweede. Want als je echt van de eerste hield, was je niet voor de tweede gevallen.” Toen realiseerde ik me de bittere waarheid.

Ik Was Het Derde Wiel In Mijn Eigen Relatie

Door jou voelde ik me zo onzeker. Ik moest mijn best doen om mezelf goed te voelen in mijn eigen huid. Ik hoop dat jij dat nooit hoeft te ervaren. Elke dag ging ik naar de spiegel in mijn slaapkamer en keek naar mezelf. Ik zag iemand die zwak, bleek, saai, lelijk en de tweede keus van haar vriend was.

Ik had tegen mezelf gezegd dat ik elke dag naar de spiegel zou gaan totdat ik in staat was om te zeggen: “Ik zie een mooie sterke vrouw. Ze is vriendelijk, grappig, intelligent, ambitieus en ze verdient het zeker niet om iemands optie te zijn.” Ik moest mezelf complimenteren, omdat jij dat nooit meer deed.

Ik wist dat ik niet behandeld werd zoals ik verdiende. En ik probeerde alle kracht te verzamelen die ik nodig had om weg te gaan. Om mezelf een kans te geven om iemand te vinden die me zou koesteren en me bewust te zijn van al deze dingen die ik in de spiegel hoopte te zien. Maar ik had nog hoop, dus ik bleef.

Ik sprak met mijn vrienden over alles. Ze zeiden dat zelfs als ik nog van je hou, ik niet bij jou hoef te zijn. Je bent iemand die niet meer om me geeft en iemand die me nooit meer zijn prioriteit zal maken.

Mijn vrienden waarschuwden me dat ik me constant zorgen moest maken over je gedrag als we bij elkaar zouden blijven. Dat ik je niet langer vertrouw en over mezelf heen loop om een man te houden die mij niet verdient. Ze smeekten me om mezelf niet het derde wiel te laten zijn in mijn eigen relatie.

Maar ik heb altijd aan de mooie relatie gedacht die we eerder hadden, en het was zo moeilijk om weg te gaan. Ik wist dat je veranderd was en dat je mijn liefde niet meer waard was, maar ik droomde er nog steeds van om de enige voor je te zijn. Ik hoopte nog steeds dat je van gedachten zou veranderen en zou beseffen dat we voor elkaar bestemd zijn.

Ik Was Het Derde Wiel In Mijn Eigen Relatie

Iedereen waarschuwde me dat iemand die zich zo tegen zijn vriendin gedraagt waarschijnlijk altijd hetzelfde zal blijven. En dat ik nooit zou moeten proberen om je te veranderen, omdat het een onmogelijke missie zou zijn; ik zou mezelf nog meer pijn doen. Maar ik heb het toch geprobeerd…

Mensen hebben altijd veel te zeggen. En het is niet iets dat me zo veel had moeten storen, maar het is nog steeds iets dat altijd mijn stemming heeft beïnvloed. Vooral als de woorden die me kwetsten afkomstig zijn van iemand om wie ik geef. Maar waarom vertel ik je dit?

Omdat je niet alles weet waar ik allemaal doorheen moest gaan. Je weet niet dat ik moest luisteren naar anderen die me vertelden hoe verliefd je op haar was. Je bent je niet bewust van het feit dat mensen achter mijn rug om lachten en zeiden dat ik een zwakke vrouw was die met alles zou instemmen om jou te houden.

Maar ik neem het ze niet kwalijk, jij liet me er zo uitzien. En dat deed ik mezelf ook aan omdat ik ervoor koos om te blijven terwijl ik weg had moeten gaan.

Na een paar maanden vertelde mijn zus me dat ik niet meer dezelfde persoon was. En toen drong het tot me door. Ik begreep eindelijk dat je me brak, en als ik voor onze relatie bleef bidden, dan zou ik mezelf alleen maar ruïneren. Ik keek terug op alles wat je me aandeed en wist wat ik moest doen.

En ik wist dat ik je moest verlaten om mezelf terug te krijgen. Wat we vier jaar lang hadden was geweldig en ik zal altijd de herinneringen koesteren die we samen doorbrachten. Maar ik zal dit afgelopen jaar ook nooit vergeten. Het jaar waarin je me brak, alles verpestte wat we hadden opgebouwd, mijn zelfrespect vernietigde, en iemand anders voor me zette.

Dat is echter ook het jaar waarin ik heb geleerd hoe ik nooit meer behandeld wil worden. Ik verdien iemand die altijd van mij zijn prioriteit zal maken, want dat is wat ik aan de man geef van wie ik hou. Ik hoop dat je nooit zult ervaren wat ik heb meegemaakt. En ik hoop echt dat ze van je zal houden zoals ik deed.

Ik weet dat jou verlaten de juiste keuze was, maar ik zal niet liegen en je vertellen dat het makkelijk was. Het was echter nog steeds gemakkelijker dan met iemand te leven die over een ander meisje droomt.

Het was een enge weg, maar gelukkig was het niet eindeloos. Nu geef ik ons beiden een kans om weer echt gelukkig te zijn. En ik heb eindelijk geleerd om niemand over me heen te laten lopen. Ik zet mezelf op de eerste plaats, omdat jij dat niet hebt gedaan.

Ik wens je het allerbeste, maar neem alsjeblieft geen contact met me op als je het derde wiel wordt in je nieuwe relatie. Veel succes.