Skip to Content

Ik Zou Meer Van Je Houden Dan Zij

Ik Zou Meer Van Je Houden Dan Zij

Er is niets pijnlijker dan de man waar je van houdt met de verkeerde persoon zien. Het zet je aan het denken over alles wat je te bieden hebt, maar je hebt niet de mogelijkheid om dat te doen. Je weet dat hij met jou gelukkiger zou zijn, en het is een heel nieuw soort pijn.

Ik kan me je in je kamer voorstellen, met een zak chips op je schoot, luisterend naar “Treat You Better” van Shawn Mendes op repeat, denkend hoe oneerlijk het leven is. Het is goed, laat het er allemaal uit. Soms is het leven echt oneerlijk en het is volkomen normaal om er gefrustreerd door te zijn.

Het wordt nog erger als je er absoluut niets aan kunt doen. Je vindt een man al eeuwen leuk, maar je houdt afstand omdat hij met iemand anders uitgaat. Je bent respectvol genoeg om niet te proberen ze uit elkaar te halen, maar je kunt niet anders dan opmerken hoe ze hem behandelt.

En je weet wat je waard bent en hoeveel je in een relatie te bieden hebt. Hij verdient een liefdevol en zorgzaam persoon zoals jij aan zijn zijde, maar hij lijkt in een relatie vast te zitten met een meisje dat hem niet goed behandelt. Toch kun je er niets aan doen.

Dit is een geheel nieuw niveau van pijn en frustratie. Het is normaal om het gevoel te hebben dat je handen gebonden zijn en je mond verzegeld. Je wilt niet onbeleefd overkomen door hem te vertellen wat je van zijn situatie vindt. Hij houdt van haar, en hij zou je gewoon als iemand zien die zijn relatie probeert te ruïneren.

Ik Zou Meer Van Je Houden Dan Zij

Maar als je alles van binnen houdt, dan vreet het je op. Je hebt het gevoel dat je hier alleen in bent, en je zou willen dat iemand je gedachten kon lezen en kon begrijpen hoe je je voelt. Nou, ik ben hier om je te helpen.

Als je te gekwetst bent om erover te praten, dan zal ik je stem zijn. Laat me alles opschrijven wat je hem waarschijnlijk graag wilt vertellen, en het kan je helpen om je geest op zijn minst een beetje te kalmeren. Als je hem alles zou kunnen vertellen, dan neem ik aan dat het ongeveer zo zou gaan…

“Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat ik de laatste tijd raar doe als ik bij je in de buurt ben. Ik trek aan en dan stoot ik weer af. De ene dag ben ik aardig tegen je en de andere dag houd ik afstand. Vroeger waren we vrij close, dus dit is waarschijnlijk verwarrend. Ik ben ook nog nooit zo verward geweest.

Er is geen gemakkelijke manier voor me om dit te zeggen, dus ik zal meteen met de deur in huis vallen: ik vind je leuk. Sterker nog, ik denk dat ik al een tijdje meer dan dat voel. Tot nu toe heb ik niet de moed gehad om mijn gevoelens aan je toe te geven.

Ik weet dat je met iemand anders uitgaat, daarom heb ik besloten om omwille van ons beiden afstand te houden. Ik wil je niet verliezen, maar het doet me ook pijn om jou met haar te zien. Niet alleen omdat ik alles zou geven om naast je wakker te kunnen worden zoals zij, maar omdat ik weet dat je zoveel beter verdient.

Ik ken je goed genoeg om op te merken wanneer je gelukkig bent en wanneer er iets is dat je dwarszit. Het doet me echt pijn om te horen hoe ze je soms behandelt. Je bent liefdevol, vriendelijk en gepassioneerd en je verdient niets meer dan iemand te hebben die je hetzelfde kan geven.

Ik weet dat ik meer van je kan houden en je beter kan behandelen dan zij. En het maakt me gek wetende dat ik niet de kans krijg om dat te doen. Ik kan je niet vertellen hoe ik me voel, want ik wil niet dat je denkt dat ik tussen jullie in probeer te komen. En ik weet dat je van haar houdt, ik zie het in de manier waarop je naar haar kijkt.

Helaas zie ik niet hetzelfde als ik naar haar kijk. Het is voor ons beiden zo oneerlijk. Ik krijg niet de kans om van je te houden. En jij krijgt niet de kans om de goede kanten te ervaren van het samenzijn met iemand die je kan geven wat je verdient en die meer van je zou houden.

Laat me je één ding vertellen: je verdient meer. Zelfs als het niet van mij is, dan verdien je beter. Laat haar je niet iets anders laten geloven. Je bent een geweldige vriend, een goede vriend en een vriendelijk mens die het verdient om de juiste mensen in zijn leven te hebben.

Soms raak ik gefrustreerd omdat ik niet begrijp waarom je nog steeds al het drama verdraagt dat ze in je leven brengt. Liefde gaat over begrip, acceptatie en samen kunnen groeien. Helaas zie ik dat bij haar niet.

Uit angst om je te verliezen zou ik je natuurlijk nooit al deze dingen kunnen vertellen. Zelfs niet als gewoon een vriend. Maar ik ben er altijd voor je als je iemand nodig hebt om mee te praten. Ik hoop dat je op een dag zult zien wat ik je al die tijd heb willen vertellen. En dat ik de kans krijg om je te laten zien hoe ware liefde echt is en dat ik meer van je kan houden.”

Het is goed, lieverd. Ik wacht wel tot je je doos met tissues hebt…

Voelt het niet goed om eindelijk je hart eens te luchten? Zelfs als het is door het op een stuk papier op te schrijven, poëzie te lezen die lijkt alsof het voor jou is geschreven, of zelfs artikelen te lezen die je zullen helpen begrijpen hoe je je voelt.

Ik Zou Meer Van Je Houden Dan Zij

Ik weet hoe frustrerend het is om het gevoel te hebben dat je geen macht hebt over de situatie die je al zo lang kwetst. Als het helpt, ik ben trots op je dat je er nog steeds voor hebt gekozen om hem geen pijn te doen. Zelfs als het betekent dat je je er zo over voelt. Het laat echt zien hoeveel je om hem geeft.

Het universum heeft een manier om ons uit te dagen voordat de dingen beter worden. Ik beloof je dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Loop niet weg van het uitspreken van je gedachten als het te moeilijk wordt. Totdat je de moed hebt om dit te doen, is papier je beste vriend. Schrijf brief na brief en op een dag zal het gemakkelijker voor je zijn om het hardop te zeggen.