Skip to Content

Hoe Je Iemand Loslaat Als Ze Al Een Tijdje Niet Meer In Je Leven Zijn

Hoe Je Iemand Loslaat Als Ze Al Een Tijdje Niet Meer In Je Leven Zijn

“Laat ze gewoon los en ga verder met je leven!” Je hebt dit waarschijnlijk al een paar keer gehoord en het wordt alleen maar vervelender. Deze dingen zijn altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Zou het tenslotte niet geweldig zijn dat je iemand gewoon loslaat en te doen alsof ze nooit deel van je leven hebben uitgemaakt?

Nou, we zijn geen robots, en het is volkomen normaal dat je je zo voelt. Hij is een groot deel van je leven geweest. Dus wees niet te hard voor jezelf omdat je niet zo gemakkelijk verder kunt gaan. Het maakt allemaal deel uit van het proces, en ik beloof je, het wordt beter.

Gun jezelf de tijd. Voel je niet schuldig omdat je je zo voelt, en vergelijk jouw ervaring niet met de ervaringen van anderen. Jij bent de enige die weet hoe het voelt, wat je hebt verloren en aan welke dingen je moet werken.

Als het al een tijdje geleden is dat deze man in je leven was, maar je nog steeds moeite hebt om de kracht te vinden om los te laten en verder te gaan, dan zijn er misschien enkele dingen die je verkeerd doet. Vergeet niet dat je dit minder pijnlijk voor jezelf moet maken, en het heeft geen zin om stil te staan bij iets dat al lang voorbij is.

Ik zou het niet fijner kunnen vinden dat je hier bent. Niet alleen omdat het betekent dat je hebt besloten dat het tijd is dat je een bepaald iemand loslaat, maar omdat ik er deel van uit mag maken. Samen zullen we door een aantal dingen gaan die je kunt doen om je leven terug te krijgen en alle pijn in het verleden achter te laten.

Hoe je iemand uit je verleden loslaat

Hoe Je Iemand Loslaat Als Ze Al Een Tijdje Niet Meer In Je Leven Zijn

1. Stop met stilstaan bij dingen die je hebt gehad en stop met denken aan “wat-als”

Er komt een tijd dat we een aantal dingen aan onszelf moeten toegeven die we liever niet toegeven. Besteed je zoveel tijd aan het nadenken over wat je hebt gehad dat je het gevoel hebt dat je vastzit in het verleden?

Het kan de belangrijkste reden zijn waarom het zo moeilijk voor je was om los te laten. Je denkt voortdurend aan je verleden, vergelijkt het met het heden en je leeft gewoon in je herinneringen. Je hebt jezelf nooit de kans gegeven om verder te gaan.

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn. Er staat echter een heel leven op je te wachten tot je uit je waas komt en begint te leven. Je zult nieuwe mensen ontmoeten, je zult verliefd worden, je zult een aantal prachtige herinneringen creëren, maar je zult eerst moeten stoppen met in het verleden te leven.

Nadenken over “wat er zou gebeuren als ik…”  zal je nergens brengen. Het houdt je gewoon vast in het verleden waar niets kan veranderen. Elke dag krijg je een nieuwe kans om herinneringen te creëren die je voor altijd zult koesteren. Laat ‘wat als’ uit het verleden je niet van hen afhouden.

2. Stop het schuldspel en leg je innerlijke criticus het zwijgen op

Je bent je grootste criticus en je ergste vijand. Ik weet dat je jezelf de schuld geeft van hoe het af is gelopen. Je hebt zo lang over alles nagedacht dat je tientallen scenario’s hebt bedacht waarin jij de slechterik bent.

Waarom zou je daar slaap over verliezen? Het is gebeurd en je kunt het niet veranderen. Het maakt niet uit wie de schuldige is, er is absoluut niets dat je kunt doen om het anders te maken.

Luister niet naar je innerlijke criticus. Ik weet dat dat kleine stemmetje in je hoofd je heeft verteld hoe je altijd alleen zult zijn en dat je de liefde niet waard bent. Je negatieve gedachten zijn niet je realiteit, maar ze kunnen het gemakkelijk beïnvloeden. Laat ze niet je leven overnemen.

3. Maak het niet mooier dan het is

Je kunt je gedachten nooit vertrouwen. Ze hebben hun eigen manier om herinneringen te verdraaien, zodat ze passen bij hun verhaal. Wees realistisch als je aan de persoon denkt die je hebt verloren. Niemand is perfect, en hij is waarschijnlijk ook verre van. Verheerlijk geen dingen die je vroeger pijn deden.

Als we zo diep in ons verleden zitten, dan hebben we de neiging om er door een roze bril naar te kijken. We rechtvaardigen sommige dingen en verdraaien de waarheid zodat we een goede reden hebben om verdrietig te zijn over alles wat er is gebeurd.

Richt je niet alleen op de goede delen van je relatie met de persoon die je hebt verloren. Denk aan de keren dat hij je pijn had gedaan. En hoeveel nachten je had doorgebracht met het verliezen van slaap over iets dat hij had gezegd. Er is een reden waarom hij niet langer in je leven is, vergeet dat niet.

4. Sta jezelf toe om te voelen

Hoe Je Iemand Loslaat Als Ze Al Een Tijdje Niet Meer In Je Leven Zijn

Soms is het ergste wat je kunt doen jezelf dwingen om door te gaan naar het punt waar je al je gevoelens van binnen opkropt. Dit is nooit een goede keuze. Absoluut nooit. Al die gevoelens zullen op een dag hun weg naar buiten vinden, en het zal een explosie zijn in plaats van een gezonde stroom.

Laat jezelf alles voelen, hoelang het ook geleden is. Jij bent de enige persoon die weet wat je doormaakt, dus laat de verwachtingen van anderen je niet het gevoel geven dat je je niet moet voelen zoals je je voelt.

Wat het ook is dat je voelt – omarm het. Ga ermee zitten, voel het en laat het door je heen stromen. Dat is de enige manier om verder te gaan. Het opkroppen van je emoties en ervoor kiezen om ze te negeren, stelt alleen het onvermijdelijke uit.

Je hoeft dit niet alleen te doen. Praat met iemand die je kent die luistert. Schrijf erover, zing de liedjes waar je jezelf in herkent en lees poëzie die je aanspreekt. Sta jezelf toe om het allemaal te voelen.

5. Verlies de hoop niet als je iemand loslaat

Het belangrijkste wat je kunt doen is in jezelf geloven. Laat je gedachten je niet ontmoedigen en laat de mening van anderen je niet het gevoel geven dat je iets verkeerd doet.

Het is oké om wat tijd te nemen en het is oké om jezelf te laten voelen, weet gewoon dat dit vreselijke gevoel niet eeuwig zal duren. Op een dag word je wakker en dan zal hij niet het eerste zijn waar je aan denkt, en in een mum van tijd zal hij gewoon een verre herinnering zijn die je heeft geholpen te groeien.