Skip to Content

Je Bent Niet Klef Alleen Omdat Hij Gewend Is Om Alleen Het Absolute Minimum Te Geven

Je Bent Niet Klef Alleen Omdat Hij Gewend Is Om Alleen Het Absolute Minimum Te Geven

Ah, klef of behoeftig genoemd worden is iets waar wij meisjes mee te maken hebben. Elke keer dat we in een relatie met een man (een emotioneel niet beschikbare, mag ik er wel aan toevoegen), dan wordt elk verlangen of wens van ons als extreme behoeftigheid gezien.

Wat totaal niet eerlijk is. Het enige wat we willen is een partner die bereid is om ons dezelfde hoeveelheid liefde en aandacht te geven die wij bereid zijn om hem onbaatzuchtig te geven.

Mannen die niet kunnen begrijpen hoe een gezonde relatie eruit ziet, en wat er moet worden gedaan om het te bereiken. Zijn meestal de mannen die alleen maar het absolute minimum geven.

Vrouwen hebben de neiging om genoegen te nemen met deze mannen omdat ze verslaafd raken aan de minste hoeveelheid aandacht die ze hen geven. Met deze mannen is de lat erg laag (waar ze ook voor hebben gezorgd). En ze slagen erin om het met hun slechte gewoonten en gedrag heel gemakkelijk te bereiken.

Als je je mening geeft en meer eist, dan word je plotseling klef genoemd. En gevraagd waarom je niet minstens één keer tevreden kunt zijn.

Als je je partner gelooft als hij zegt dat je te behoeftig bent, laat me dan bewijzen dat je het mis hebt.

Je bent niet klef – je wilt gewoon regelmatig communiceren

Een man die gewend is om het absolute minimum te geven, zal je klef noemen. Alleen maar omdat je hem ‘s avonds wilt bellen om te zien hoe zijn dag is gegaan. Hij zal je verlangen om met hem te praten als twee handen zien die hem krachtig verstikken.

Een man met wie ik een paar jaar geleden uitging, was elke keer dat ik zijn slechte communicatieve vaardigheden ter sprake bracht verbijsterd. Hij zou dingen zeggen als, “Maar we snappen de hele dag. En ik reageer altijd op je Instagram-verhalen. Ik begrijp niet wat het probleem is. Je bent soms zo behoeftig.”

Het probleem, Steven, was dat je me verdwijnende afbeeldingen stuurde met een zin of twee op Snapchat. En dat communicatie noemde. Zo hoort gezonde communicatie er niet uit te zien tussen twee mensen die aan het daten zijn. Pak gewoon die telefoon van je op en schrijf een fatsoenlijk bericht of, God verhoede, bel me.

Als je partner je ook behoeftig of klef noemt, alleen maar omdat je echt iets van hem wil horen, weet dan dat hij serieus werk aan zichzelf te doen heeft.

Je bent niet klef – je wilt gewoon dat je partner je plannen respecteert

Hoe vaak heb je van je partner gehoord, “Dat klinkt leuk! Laten we eerst eens kijken hoe deze week verloopt. Misschien heb ik plannen met mijn vrienden.” Of de goede oude, “Ik zal even kijken en zal het je in een dag of twee laten weten.”

Je hebt al deze geweldige date-ideeën, maar je maakt ze nooit werkelijkheid omdat je man nooit contact met je opneemt over hen. Of hij maakt plannen met iemand anders.

En als je hem daarmee confronteert, dan noemt hij je behoeftig.

“Maar we brengen tijd samen door. We zijn elke avond samen in mijn appartement. Waarom ben je zo veeleisend?”

Meisje, op zijn bank hangen, is geen date en je bent niet klef. Je wilt gewoon meer hebben dan zijn broodkruimels.

Je bent niet klef – je wilt gewoon dat hij net zoveel interesse in jou toont als jij interesse in hem toont

Heb je het gevoel dat jij altijd degene bent die vragen stelt over zijn leven? Niet omdat je zijn ex wilt stalken of zo, maar omdat je oprecht in hem geïnteresseerd bent.

En hij? Hij lijkt je nooit iets te vragen. Of hij herhaalt slechts af en toe de vraag die jij al hebt gesteld.

Hij is niet verlegen of zo, hij is namelijk prima in staat om over zichzelf te praten. Maar om je te leren kennen… het lijkt erop dat hij dat veel liever zou vermijden.

Ik ben op een paar dates geweest met een man die alleen over zichzelf sprak. En als ik een ding of twee over mezelf kon zeggen, dan slaagde hij er zonder te falen in om het gesprek naar hem terug te sturen.

Aan de andere kant ging mijn vriendin met een man uit die helemaal niet praatte. Als ze niet had gepraat, dan zouden ze het grootste deel van de date in volledige stilte hebben gezeten.

Ik denk dat het allemaal neerkomt op de persoonlijkheid van de man met wie je bent. Het maakt niet uit of hij verlegen is of een kletskous. Zolang hij in je geïnteresseerd is, dan is dat wat telt.

Maar als hij je nooit iets lijkt te vragen, geloof me dan – je bent niet behoeftig als je wilt dat hij het doet.

Je bent niet aanhankelijk – je wilt gewoon dat hij af en toe de eerste stap zet

Het is oké om een vrouw te zijn die ervan houdt om de situatie onder controle te hebben. Je verdient het echter ook om door je man verrast te worden. Als je partner nooit iets lijkt te initiëren en je alleen maar samen iets doet als jij het plant, dan heb je zeker met een man te maken die het absolute minimum geeft.

Als je merkt dat je elke keer angstig wordt als je je partner wilt vragen om je mee te nemen op een speciale date van zijn keuze of hem confronteert omdat hij zich niet herinnert om het zelf te doen, dan is hij niet de ware.

Je bent niet aanhankelijk – je wilt gewoon zijn vrienden en familie ontmoeten

“Waarom gaan we nooit iets met je vrienden doen? Zij hebben ook vriendinnen, toch? We kunnen met z’n allen een date hebben!”

Als dit iets is dat je je partner verschillende keren hebt verteld en hij er nooit iets mee heeft gedaan, dan staat er iets ernstigers op het spel.

Het ontmoeten van de vrienden van je partner is erg belangrijk voor een gezonde en gelukkige relatie. Het is wat jullie twee dichter bij elkaar brengt en een sterkere band creëert.

Natuurlijk moet je nooit eisen om ze aan het begin van je relatie te ontmoeten, maar na een paar maanden zou dat de standaardpraktijk moeten zijn.

Dus, als je al geruime tijd met je partner uitgaat en hij weigert je aan een van zijn vrienden voor te stellen, weet dan dat je niet aanhankelijk bent als je wilt dat dat verandert.

Je bent niet aanhankelijk – je wilt gewoon een normale relatie

En ten slotte, als je het gevoel hebt dat je constant bang bent om je zorgen of verlangens te uiten omdat je niet klef wilt worden genoemd. Onthoud dan: je hebt te maken met een man die gewend is om alleen het absolute minimum te geven.

Hij kan er zeker aan werken om dat te verbeteren, maar hij moet het willen. Je kunt hem niet dwingen om iets te doen als hij het probleem niet ziet.

Het enige wat je kunt doen is hem wat tijd geven om te beseffen hoe een goede partner zich moet gedragen. En als hij dat niet doet, dan moet je je koffers pakken en weggaan. Het heeft geen zin om ergens te blijven waar je niet het soort liefde en aandacht krijgt dat je eigenlijk verdient.