Skip to Content

3 Vrouwen Die Als De ‘Gekke Ex’ Werden Bestempeld Delen Hun Ervaring

3 Vrouwen Die Als De ‘Gekke Ex’ Werden Bestempeld Delen Hun Ervaring

Ah, ‘de gekke ex’! De favoriete term die onzekere jongens gebruiken als ze het over hun ex-partners willen hebben, die om de een of andere reden niet bij hen pasten.

Ik denk dat elk meisje minstens één keer in haar leven ‘de gekke ex’ is genoemd. Ik in ieder geval wel. En ik verdiende die titel omdat ik weigerde om volgens de regels van mijn ex te spelen.

Vandaag hebben drie geweldige vrouwen ermee ingestemd om hun verhalen te delen over de tijd dat ze als ‘de gekke ex’ werden bestempeld. Je zult niet geloven wat deze meiden hebben moeten doorstaan. Zet je schrap om wat waanzinnige bekentenissen te lezen.

Lisa, 27: Gek omdat ze terecht overstuur is

3 Vrouwen Die Als De 'Gekke Ex' Werden Bestempeld Delen Hun Ervaring

De avond dat ik als ‘de gekke ex’ werd bestempeld vond vier jaar geleden plaats. Ik was toen ongeveer zes maanden met mijn partner aan het daten en alles ging vrij goed.

Die avond zou ik al zijn vrienden voor het eerst ontmoeten. Het was de verjaardag van zijn vriend en hij gaf een groot feest in zijn strandhuis. Ik was zo nerveus om iedereen te ontmoeten en bezorgd of ze me wel of niet leuk zouden vinden.

Ik begon meteen te drinken om wat losser te worden. Na een paar drankjes begon de alcohol te werken en begon ik met een heleboel verschillende mensen te praten.

Er waren zoveel mooie meiden dat ik mezelf niet kon helpen, en naar hen keek. Ik maakte zelfs grapjes met mijn vriend en zei dat ik durfde te wedden dat zijn ex van de middelbare school er waarschijnlijk ook was, waar hij alleen maar om lachte.

Na een tijdje merkte ik dat ik in m’n eentje met een paar van zijn vrienden in de keuken was. Ik vroeg waar mijn vriend was, waarvan ze allemaal zeiden dat hij waarschijnlijk in de badkamer was.

In het begin vond ik dat prima, denkend dat hij zich misschien ziek voelde of zoiets. Maar al snel merkte ik dat hij al heel lang weg was. Ik raakte in paniek en dacht dat er misschien iets met hem aan de hand was.

Dus ik rende naar boven naar de badkamer, die toevallig leeg was. Ik probeerde hem te bellen, maar hij nam niet op. Ik kon niet zomaar naar beneden gaan, dus begon ik de deuren van elke kamer te openen, denkend dat hij misschien dronken in een van hen in slaap was gevallen.

En tot mijn verbazing zag ik hem op het bed in de slaapkamer liggen, met een van de zeer mooie meisjes waar ik het net over had. Je kunt een en een bij elkaar optellen en concluderen wat ze aan het doen waren.

Ik was woedend. En dronken. Dus ik begon hysterisch te huilen en vroeg, “Waarom, waarom!! Wat heb ik gedaan om dit te verdienen?” Ik ging naar beneden en deed pogingen om een taxi te bellen en naar huis te gaan, maar omdat mijn ogen vol tranen stonden, miste ik een stap, viel ik van de trap en verstuikte mijn enkel.

Ik belandde op de spoedeisende hulp en werd bestempeld als “de gekke ex die het verjaardagsfeestje van zijn vriend had verpest.”

Stephanie, 29: De gekke ex die hem betrapte op vreemdgaan

Toen ik begin twintig was, had ik iets een man. Hij was mijn eerste echte langdurige relatie en ik dacht letterlijk dat ik met hem zou trouwen.

Alles ging goed totdat ik merkte dat hij achterdochtig begon te worden over zijn telefoon. Hij verborg hem altijd voor me, legde hem met het scherm naar beneden op de tafel en ik mocht hem nooit gebruiken als ik die van mij niet bij me had.

Eerst dacht ik er niets van, maar al snel begon het me dwars te zitten. “Wat verbergt hij voor me?” vroeg ik me af.

Op een keer, toen hij aan het douchen was, snuffelde ik door zijn telefoon. Ik weet dat dat verkeerd is, maar wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen.

En daar zag ik dat hij met een meisje appte en al geruime tijd iets met haar had. Het laatste bericht dat ze hadden uitgewisseld, ging over hun volgende date, die in zijn appartement zou plaatsvinden.

Hij vertelde haar dat ik morgen tot laat aan het werk was en dat ik niet naar hem toe zou gaan, zodat ze elkaar bij hem thuis konden ontmoeten in plaats van in een hotel zoals ze normaal deden.

Ik was woedend. De gedachte dat hij een ander meisje in hetzelfde bed liet liggen waar ik ook in sliep, intiem met haar zou zijn op de lakens die ik voor hem had gekocht – Oh, dat dacht ik even niet!

Ik bedacht een plan. En ik besloot dat ik niets over mijn openbaring zou zeggen als hij uit de douche kwam. Ik zou doen alsof alles in orde is (wat veel mentale kracht vereist, mag ik eraan toevoegen). Maar morgen ga ik mijn best doen om eerder van m’n werk weg te gaan. Ik zal doen alsof ik ziek ben als het moet, zodat ik hem op heterdaad kon betrappen.

En dat gebeurde. Ik ging naar zijn appartement, ik wist waar hij de reservesleutel bewaarde, dus ik liet mezelf binnen en ging direct naar zijn slaapkamer. Ik vertelde hem dat ik achter hun affaire was gekomen en dat ik alle berichten had gezien.

Hij probeerde zichzelf niet te rechtvaardigen. Hij zei gewoon dat ik onmiddellijk moest vertrekken en dat hij niet kon geloven dat ik zijn telefoon had doorzocht en daarom zijn privacy had geschonden.

En zo werd ik de gekke ex.

Mary, 25: Ik ben het. Hoi. Ik ben het probleem. Het komt door mij.

3 Vrouwen Die Als De 'Gekke Ex' Werden Bestempeld Delen Hun Ervaring

Ik werd de gekke ex op de avond van mijn schoolfeest. Ik ging uit met mijn liefje van de middelbare school, van wie ik met heel mijn hart hield en van wie ik naïef dacht dat hij de ware was. En die natuurlijk, mijn date voor het schoolfeest was.

Alles ging goed en ik was zo opgewonden. Ik kon niet wachten tot hij me die dag op zou halen en zou gaan huilen omdat ik zo mooi was en het meisje van zijn dromen.

Dat is natuurlijk nooit gebeurd. Hij zag me de trap van mijn huis afdalen, vertelde me dat ik er mooi uitzag, nam een foto met me en dat was het. We gingen op weg.

Ik dacht, “Malle ik. Hij is een man, natuurlijk zal hij niet versteld staan van mijn haar, make-up en jurk. Dat interesseert hem niet. Ik ga dit niet onze speciale avond laten verpesten.”

Maar ik veranderde van gedachten toen ik zag hoe gebiologeerd hij was toen hij zijn beste vriendin, Becca, uit zijn kindertijd zag. Zijn mond viel open, zijn hand werd zweterig (ik wist dat omdat ik hem vasthield) en ik zweer dat zijn ogen gingen tranen.

We gingen haar gedag zeggen en in de eerste 15 minuten van onze ontmoeting vertelde hij haar vier keer hoe mooi ze was. Vreemd, hè?

Maar dat is niet eens het ergste. Nee. Hij heeft de hele avond met haar doorgebracht. Hij heeft maar één keer met mij gedanst, omdat ik hem er letterlijk om smeekte. Maar de rest van de avond danste hij, lachte hij en had hij echt een geweldige tijd met haar.

Hij bood niet eens aan om me naar huis te brengen. Ik was zo diepbedroefd, dus ik belde mijn moeder om me op te halen, en hij merkte niet eens dat ik vroeg wegging.

Toen ik hem de volgende dag confronteerde en hem vertelde dat ik dat als emotioneel vreemdgaan beschouw, zei hij dat ik overdreef en overdreven dramatisch was. Hij vertelde me dat dat zijn beste vriendin is en dat hij natuurlijk wat tijd met haar moest doorbrengen.

Maar het probleem (wat hij duidelijk niet zag) was dat hij niet wat tijd doorbracht, maar een groot deel van de tijd met haar.

Ik begon voor zijn neus te huilen en hij troostte me niet eens. Ik vertelde hem dat ik het wilde uitmaken, waarna hij gewoon zei, “Prima” en hij vertelde iedereen dat hij het met mij had uitgemaakt omdat ik gek en jaloers was. De brutaliteit, toch?