Skip to Content

Loop Er Bij De Eerste Rode Vlag Van Weg! (Ik Deed Het Niet, Maar Dat Zou Jij Wel Moeten Doen)

Loop Er Bij De Eerste Rode Vlag Van Weg! (Ik Deed Het Niet, Maar Dat Zou Jij Wel Moeten Doen)

Laat me je iets vertellen. Als we van iemand houden, dan hebben we de neiging om hun eerste rode vlag en de vlaggen die volgen te negeren. Ergens diep van binnen weten we dat ze belangrijk zijn. Maar we willen die persoon niet verliezen, dus we kiezen ervoor om ze te negeren in de hoop dat ze op een dag gewoon verdwijnen.

We krijgen genoeg kracht door aan de goede tijden te denken die we samen doorbrachten. Alle roadtrips, concerten, afspraakjes en slapeloze nachten. Die momenten doen ons geloven dat alle rode vlaggen die we hebben opgemerkt niets zijn in vergelijking met de goede dingen die we samen hebben ervaren.

Maar doe het niet. Neem geen genoegen met het minimum als je de beste verdient. Loop weg bij de eerste rode vlag die je opmerkt, want geloof me, waar er één is, daar zijn er in de toekomst altijd meer!

Ik ben het soort persoon dat van haar fouten leert. Ik heb er een paar gemaakt, dus ik wil je helpen. Dus wil ik je leren hoe belangrijk het is om jezelf te waarderen. En om genoeg van jezelf te houden om weg te lopen van iemand die giftig is, hoe moeilijk het in het begin ook lijkt.

Alleen als je ze verlaat, zul je zien hoe vast je zat toen je met ze uitging. Als je van die kettingen af bent, zul je merken hoe mooi het leven echt is. Dus beroof jezelf niet van die kans. Hoe langer je de rode vlaggen negeert, hoe moeilijker het zal zijn om weg te gaan.

En als je niet zeker weet hoe je ze moet herkennen, dan ben ik hier om je een aantal van hen te vertellen die ik negeerde en hoe ze me nadien hebben beïnvloed.

De eerste rode vlag

Loop Er Bij De Eerste Rode Vlag Van Weg! (Ik Deed Het Niet, Maar Dat Zou Jij Wel Moeten Doen)

Een van de jongens waar ik een tijdje mee uitging, klaagde altijd dat al zijn exen gek waren. Hij had altijd veel verhalen over hen en de problemen die ze voor hem veroorzaakten. Eerst geloofde ik alles wat hij zei. Ik haatte zelfs zijn vroegere vriendinnen, omdat ze hem slecht hadden behandeld.

Vooral omdat hij de liefste mens ooit leek. Maar na een tijdje begon hij zijn ware aard te tonen. Ik mocht bijna nooit zonder hem uit. En ik betrapte hem zelfs een paar keer toen hij me volgde (hij zei dat hij me per ongeluk tegen het lijf liep – ja tuurlijk).

Het viel me op dat hij mijn vrienden op hun socialmedia-accounts stalkte. En hij was geobsedeerd om te controleren wie mijn foto’s leuk vond en wie me onlangs was gaan volgen. En toen drong het tot me door.

Hoe is het mogelijk dat 5 van zijn exen gek waren, maar hij helemaal in orde was? Ik besefte dat het onmogelijk was. Hij moest in minstens één van die verhalen de gek zijn. Ik had die rode vlag genegeerd, omdat ik dacht dat het niet zo erg was. “Misschien reageer ik overdreven,” had ik tegen mijn vrienden gezegd.

Rode vlag nummer 2

Loop Er Bij De Eerste Rode Vlag Van Weg! (Ik Deed Het Niet, Maar Dat Zou Jij Wel Moeten Doen)

Maar toen verscheen er een nieuwe vlag. Deze keer was het jaloezie. Maar het meest extreme geval dat ik ooit heb gezien of over heb gehoord. Hij wist mijn wachtwoord, en elke keer als we samen waren, pakte hij altijd mijn telefoon. Er was altijd een of ander excuus.

“Oh, laat me die foto even zoeken die je vorige week hebt genomen, je zag er geweldig uit en ik wil hem nog een keer zien.” Dan scrolde hij zorgvuldig door mijn galerij om te controleren of er iets was wat ik nog niet eerder had genoemd. Hij heeft nooit iets gevonden, omdat ik nooit iets voor hem verborgen hield.

Maar op een dag snauwde hij tegen me en zei hij dat ik waarschijnlijk al het bewijs dat ik had van mijn bedrog had gewist. Ik verdedigde mezelf en dacht dat hij bang was om me te verliezen. Hij verontschuldigde zich en ik vergaf hem.

Dus dat was de tweede rode vlag die ik met succes negeerde. Maar zoals meestal het geval is, was het niet de laatste.

Na de eerste rode vlag kwamen er nog meer…

Loop Er Bij De Eerste Rode Vlag Van Weg! (Ik Deed Het Niet, Maar Dat Zou Jij Wel Moeten Doen)

De volgende verscheen niet lang nadat ik besloot hem te vergeven dat hij me beschuldigde van ontrouw.

Het zag er ongeveer zo uit: in het begin begon hij me te vertellen dat ik mooi, slim en interessanter was dan voorheen. Het voelde zo fijn. Ik was verbaasd, omdat we de laatste tijd met zoveel problemen te maken hadden. Dus dit was een leuke verandering.

Maar dat duurde niet lang. Die mooie complimenten veranderden in waarschuwingen.

Elke keer als ik me klaarmaakte om ergens heen te gaan, zelfs om mijn ouders te bezoeken, moest hij iets over de kleren zeggen die ik had besloten om aan te trekken of over de make-up en het kapsel dat ik had gekozen. Hij zei meestal dat ik zoveel aandacht aan mijn uiterlijk besteedde, omdat ik indruk op iemand anders probeerde te maken.

Hij vertelde me dat een mooie vrouw als ik niet uit moet gaan in een jurk, of met veel make-up, omdat dat andere mannen zal aantrekken. Eerst luisterde ik naar hem. Ik wilde geen scène schoppen, dus ik droeg wat hij maar wilde.

Hij had tenslotte gelijk. Ik hoef niemand anders te imponeren. Maar dag na dag, had hij een aantal nieuwe eisen en het werd zo moeilijk om hem gelukkig te maken. Ik heb zo m’n best gedaan, maar uiteindelijk gaf ik het op. En dat is het moment dat mijn ogen open gingen.

Toen realiseerde ik me dat ik maanden van mijn leven had gespendeerd om zijn gedrag te rechtvaardigen. Ik negeerde problemen die ik nooit had moeten negeren. Ik had weg moeten lopen nadat ik de eerste rode vlag herkende, maar ik geloofde dat ik hem kon veranderen. En hem kon leren om op de juiste manier van iemand te houden. Maar ik had het mis.

Luister alsjeblieft

Loop Er Bij De Eerste Rode Vlag Van Weg! (Ik Deed Het Niet, Maar Dat Zou Jij Wel Moeten Doen)

Dus ik ben hier om je te vertellen dat je nooit de dingen moet doen die ik heb gedaan. Je moet jezelf waarderen en zonder enige twijfel weten dat je perfect bent zoals je bent. En er is geen reden voor jou om bij een persoon te blijven die vol zit met rode vlaggen.

Je bent mooi, slim, grappig, fascinerend en aardig genoeg om een man te vinden die van je houdt zoals je verdient. Neem geen genoegen met minder.

Dus loop weg bij de eerste rode vlag die je ziet. Ik heb het niet gedaan, maar jij zou het moeten doen!

PinFlight Image