Skip to Content

6 Mogelijke Redenen Waarom Je In Een Verschrikkelijke Relatie Blijft

6 Mogelijke Redenen Waarom Je In Een Verschrikkelijke Relatie Blijft

Je hebt jezelf waarschijnlijk afgevraagd waarom mensen in een verschrikkelijke relatie blijven, en eerlijk gezegd vraag ik me hetzelfde af.

Welke redenen kunnen er mogelijk zijn om bereid te zijn in een verschrikkelijke relatie te blijven?

Het hele fenomeen over een roze bril was behoorlijk irrationeel, totdat ik verliefd werd. Vanaf dat moment zie ik alleen maar de goede eigenschappen van mijn vriend.

Soms merk ik iets op dat ik niet leuk vind, maar ik overtuig mezelf ervan dat het niet erg is.

Dus begon ik na te denken over wat er zou gebeuren als dit een verschrikkelijke relatie zou worden. Zou ik blijven?

Ik weet het echt niet.

In het geheim veroordeel ik elk meisje dat ervoor kiest om in een giftige relatie te blijven. Ik weet zeker dat eenzelfde soort gedachte ook door jouw hoofd gaat.

Of het nu goed of fout is, we zullen proberen het nu te rationaliseren.

Is het echt zo moeilijk om iemand voor je eigen bestwil achter te laten? Wat zijn de mogelijke redenen waarom iemand bereid is om in een vreselijke relatie te blijven?

Ga met me mee op mijn reis om erachter te komen wat de psychologie erachter is.

1. Mensen blijven in een verschrikkelijke relatie omdat ze bang zijn om alleen te zijn

6 Mogelijke Redenen Waarom Je In Een Verschrikkelijke Relatie Blijft

Sommige mensen springen van de ene relatie naar de andere omdat ze een irrationele angst hebben om alleen te zijn. Ze denken dat ze niet in staat zijn om alleen te leven, dus moeten ze altijd een partner aan hun zijde hebben.

Ze zijn bang dat ze zullen falen bij obstakels die het leven hen oplegt. Dat niemand meer van ze zal houden.

Met dit in gedachten kunnen we gedeeltelijk begrijpen waarom iemand besluit in een verschrikkelijke relatie te blijven. Ze beschouwen een slechte relatie als beter dan helemaal geen relatie hebben.

2. Misvattingen over liefde

We zijn opgevoed met het idee dat liefdesverhalen sprookjes moeten zijn. Toen we opgroeiden, ontdekten we verschillende soorten liefde.

Als volwassenen komen we op het punt dat we liefde anders begrijpen. We creëren waarschijnlijk onze eigen misvattingen erover.

We geloven dat we gelijk hebben en volgen blindelings het pad dat we hebben gekozen. Sommigen van ons zijn opgegroeid in gewelddadige huishoudens.

Wij kunnen gaan denken dat als iemand ons slecht behandelt, dit een teken van liefde is.

Iets anders dat kan gebeuren, is dat we vinden dat we onze partners niet moeten verlaten als ze enige vorm van genegenheid jegens ons tonen. Het maakt niet uit of we niet meer om ze geven.

3. Mensen blijven in een verschrikkelijke relatie omdat ze hun eigenwaarde niet kennen

6 Mogelijke Redenen Waarom Je In Een Verschrikkelijke Relatie Blijft

Wat me het meeste pijn doet, is wanneer ik zie dat een persoon in een verschrikkelijke relatie blijft omdat hij niet weet wat hij waard is.

Ze denken dat de enige vorm van liefde die ze verdienen de liefde is die ze krijgen van hun giftige partner. Meestal geven ze zichzelf de schuld van de mislukte relatie.

Degenen die niet zeker zijn van hun waarde en voortdurend hun eigenliefde in twijfel trekken, kunnen vast komen te zitten in een verschrikkelijke relatie.

Mensen met een laag zelfbeeld zullen het heel moeilijk vinden om verder te komen uit een verschrikkelijke relatie. Ze denken misschien dat het een onmogelijke missie is om iemand anders te vinden.

Dat er nooit meer iemand van hen zal houden.

4. De verschrikkelijke relatie is hun comfort zone

Sommige mensen zijn letterlijk tevreden met de manier waarop hun partner hen behandelt. Ook al zijn ze zich er misschien van bewust dat een gezonde relatie anders werkt.

Ze zien deze relatie als hun comfortzone en zijn behoorlijk angstig om deze te verlaten. Ze hebben troost gevonden in de hele disfunctionaliteit ervan.

Dus in plaats van weer op dates te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten, kiezen ze ervoor om te blijven.

Ik zou niet zeggen dat ze lui zijn of niet in de stemming zijn om andere mensen een kans te geven. Eerder dat ze er niets goeds uit zien komen.

Ik bedoel, als je aan het donker gewend raakt, heb je al last van een klein zonnestraaltje, toch?

5. Ze zijn afhankelijk van een andere persoon

6 Mogelijke Redenen Waarom Je In Een Verschrikkelijke Relatie Blijft

Afhankelijkheid kan een van de belangrijkste redenen zijn waarom mensen bereid zijn om in een verschrikkelijke relatie te blijven. Ze zien het misschien glashelder, maar ze moeten gewoon blijven.

Veel stellen blijven bij elkaar omwille van hun kinderen – om een ​​normaal leven te leiden, in plaats van te scheiden. Wat dan een giftige omgeving creëert, niet alleen voor koppels maar ook voor die kinderen.

Een andere mogelijke reden is dat een van de partners waarschijnlijk financieel niet stabiel is of helemaal niet werkt.

Dus kozen ze ervoor te blijven en het leven waar ze aan gewend zijn te behouden.

Afhankelijk zijn van een ander is niet altijd in liefdesrelaties. Je kunt ook afhankelijk zijn van je baas of een vriendin. Ook relaties met familieleden kunnen een afhankelijk karakter hebben.

6. Ze worden gemanipuleerd

Je zou verbaasd zijn hoeveel mensen worden gemanipuleerd door hun partners.

Als je partner weet dat je de relatie waarin je zit wilt beëindigen, en ze zijn er nog niet klaar voor om het te beëindigen, zullen ze er alles aan doen om je daar te houden.

Dit begint meestal met emotionele manipulatie en leidt vaak tot fysieke mishandeling. Van kleine leugens tot constante verhalen over dat je de liefde van niemand waard bent. Uiteindelijk zelfs mishandeling.

Soms is het heel moeilijk om het licht aan het einde van de tunnel te zien. Hoe hard we ook proberen, omdat iemand ons zicht vertroebelt.

Uiteindelijk raken we gewend aan manipulaties en pijn. We kiezen ervoor om te blijven, ongeacht of anderen ons proberen te helpen.

Uiteindelijk wil ik benadrukken dat elke relatie gezond kan worden als jullie twee genoeg om elkaar geven. Als jullie besluiten dat je iets wilt veranderen.

Creëer een prachtige omgeving voor jou en je geliefde. Een omgeving waarin jullie beiden groeien.

Als iemand dat wil, zullen ze altijd een reden vinden om de bezorgdheid van mensen die hen het beste wensen te negeren. Zelfs de vreselijke manier waarop ze zijn behandeld te rechtvaardigen.

Maar neem nooit genoegen met minder dan wat je verdient. Blijf trouw aan jezelf en vecht voor je geluk.

PinFlight Image