Skip to Content

Misschien Laat God Je Wachten Omdat Je Moet Leren Dat Er Geen Tijdslijn Bestaat Voor De Dingen In Het Leven

Misschien Laat God Je Wachten Omdat Je Moet Leren Dat Er Geen Tijdslijn Bestaat Voor De Dingen In Het Leven

Misschien ben je niet waar je had willen zijn op je 20e, 30e of 40e omdat God je leert dat je je leven niet kan blijven leven volgens de verwachtingen die de samenleving van je heeft, of wat je ouders van je verwachten, of wat jij van jezelf verwacht.

Misschien is de les om al die verwachtingen te laten varen, alle tijdslijnen los te laten en het idee los te laten dat je op een bepaalde leeftijd meer bereikt moet hebben dan anderen of dat je alles voor elkaar moet hebben.

Misschien ben je nog steeds vrijgezel omdat God je een andere vorm van liefde probeert aan te leren, het soort liefde dat je aan je vrienden geeft, je familie, je baan en jezelf.

Misschien wil hij je leren hoe je zonder de constante geruststelling en validatie kan leven die je van je partner nodig hebt en misschien weet God dat je reis overloopt van reizen, jezelf ontdekken en beweging, en dat vastzitten aan een partner niet goed bij jou past.

Misschien leert hij je om te lopen voordat je gaat rennen.

Misschien leert hij je dezelfde lessen steeds weer opnieuw omdat je moet leren proberen, niet op te geven, leren hoe met teleurstellingen om te gaan en hoe om te gaan met tegenslagen omdat deze altijd zult tegenkomen.

Misschien probeert God je te leren dat je het leven niet te serieus moet nemen. Misschien is de les om het leven te nemen zoals het komt in plaats van deadlines, tijdslijnen en verloopdata voor te laten gaan.

Misschien kun je leeftijd niet verbinden met het leven en is het leven tijdloos en moeten we dit gewoon accepteren.

Misschien is wachten een ander woord voor loslaten. Alsof God je een teken geeft om los te laten zonder je zorgen te maken over wat zal gebeuren, want hij zal je belonen met iets dat beter is.

Misschien wil hij niet dat je zo obsessief bezig bent met tijd en hoe anderen naar je kijken, misschien wil hij dat je je losscheurt van al de illusies en fantasieën die je voor jezelf hebt en dat je leert hoe je vredig in de realiteit kan leven.

Of misschien laat hij je wachten omdat hoe langer je wacht, hoe meer je waardeert wat je gaat krijgen. Hoe langer je wacht, hoe langer je zult houden wat hij je zal geven.

Misschien wil hij gewoon niet dat je een ondankbaar iemand bent, hij wil dat je zijn giften zal waarderen en hij wil deze je kant opsturen wanneer hij zeker weet dat je er klaar voor bent om hier zorgzaam mee om te gaan.

Misschien wil God dat je je realiseert dat al deze tijdslijnen door mensen gemaakt worden die gefixeerde gedachtes en ideeën hebben, door mensen met andere omstandigheden, door mensen die jou nooit hebben ontmoet en mensen die andere levens hebben geleid dan jij.

Misschien wil God dat je begrijpt dat al deze deadlines jou niet echt vertegenwoordigen omdat ze niet voor jou zijn gemaakt.

Misschien wil God gewoon dat je begrijpt dat je leven nooit perfect zal zijn, nooit zal verlopen volgens plan en dat je gewoon moet proberen er gek op te zijn en hoe dan ook van hem houdt.

Misschien leert hij je te wachten omdat hij wil dat je weet dat je niet altijd controle hebt over je leven, hoe hard je dat ook probeert, omdat dat zijn baan is, niet de jouwe.