Skip to Content

11 Dingen Die Je Doet Omdat Je Introvert Bent

11 Dingen Die Je Doet Omdat Je Introvert Bent

1. Je zegt plannen af.

Je probeert niet onbeleefd te zijn of mensen te beledigen, maar op sommige dagen moet je gewoon even alleen zijn.

Je kunt niet te veel prikkeling tegelijkertijd aan omdat dat je fysieke en psychische energie binnen slechts een aantal minuten zal leegzuigen.

2. Je gaat vroeg weg bij feestjes.

Als de menigte te lawaaierig of het te druk is, ga je eerder weg. Dit betekent niet dat je te verlegen bent of dat je niet van een goed feestje houdt.

Het betekent gewoon dat je je geïsoleerder voelt op drukke plekken. Je zou liever uit eten gaan met hechte vrienden of in je eentje. 

3. Je neemt nooit op als je wordt gebeld.

Aan de telefoon is het onmogelijk om erachter te komen hoe andere mensen reageren wat hun gezichtsuitdrukkingen of gebaren betreft.

Belletjes zijn voor jou ontzettend gênant en stressvol en je spreekt mensen echt veel liever in het echt. 

4. Je praat niet over koetjes en kalfjes.

Praten over koetjes en kalfjes maakt je angstig en zenuwachtig en het zorgt ervoor dat je snel een uitvlucht zoekt. Je praat niet graag over het weer of over de droomcarrière van anderen.

Je zou liever een prikkelend en diepgaand gesprek voeren dat je een energiek gevoel geeft, in plaats van een leeg gevoel. 

5. Je brengt dagen alleen door om je opnieuw op te laden.

Dit betekent niet dat je verlegen bent en het houdt niet in dat je een hekel aan iedereen hebt. Je moet gewoon een paar dagen alleen doorbrengen als je overprikkeld bent geraakt. 

6. Je reist alleen.

Je zou zoveel liever alleen reizen dan met iemand anders. Introverte mensen zijn fantastisch in het observeren en denken, en je zal het geweldig vinden om een reis helemaal alleen te maken. 

7. Je observeert meer dan dat je praat.

Of het nou op een feest of op een concert is, je doet niet aan babbelen. Je kijkt graag naar mensen en observeert graag verschillend gedrag.

Babbelen verpest de kans om stilletjes in je eentje dingen te weten te komen en na te denken. 

8. Je beste vriend is extravert.

Men zegt dat tegenpolen elkaar aantrekken en dat geldt ook voor beste vrienden. Jullie vullen elkaar zo goed aan en ze begrijpen wanneer je tijd voor jezelf nodig hebt.

Ze voeren graag diepzinnige gesprekken met je die je energie niet zouden opslokken zoals over koetjes en kalfjes praten dat wel zou doen. 

9. Je leest boeken of je werkt in cafés.

Het geeft zoveel voldoening om op een plek te werken die omringd wordt door mensen en je niet verplicht met ze hoeft te communiceren.

Natuurlijk lees of schrijf je graag thuis, maar soms wil je gewoon onder de mensen zijn en toch rustig alleen kunnen zitten. 

10. Je bent erg selectief over met wie je omgaat. 

Je hebt geen miljoenen vrienden. Je hebt een hechte vriendengroep met wie je tijd doorbrengt omdat je weet dat ze je energie niet zullen opzuigen.

Ze voeren betekenisvolle en intieme gesprekken met je en op die manier voel je dat je leeft. 

11. Je krijgt veel energie door alleen te zijn.

Je bloeit op als je alleen bent. Je krijgt zoveel energie wanneer je je op jezelf focust en je echt in stilte kunt nadenken.

Je spreekt graag af met je beste vrienden en je naasten, maar niets gaat boven een stille vrijdagavond waarop je je favoriete dingen doet, en je nergens naartoe hoeft en je niemand hoeft te zien.

11 Dingen Die Je Doet Omdat Je Introvert Bent