Skip to Content

Niemand Is Verplicht Om Van Je Te Houden (Laat Me Het Uitleggen)

Niemand Is Verplicht Om Van Je Te Houden (Laat Me Het Uitleggen)

Liefde is geen keuze. Je kunt niet zomaar op een dag wakker worden en besluiten om wel of niet van iemand te houden, toch? Waarom denk je dan dat iemand verplicht is om van je te houden? Dat bestaat niet. Je kunt mensen niet dwingen om voor je te vallen, hoe hard je het ook probeert.

Je moet stoppen met jezelf ervan te overtuigen dat iemand uiteindelijk zal beseffen wat een geweldig persoon je bent. Als je geen connectie hebt gemaakt op het moment dat je elkaar in de ogen kijkt of na een gesprek van een uur, dan heb je daar niets te zoeken.

Als er geen vonk is waar iedereen het over heeft, dan kun je geen vuur maken. Het is absoluut onmogelijk om ervoor te zorgen dat iemand je leuk vindt of om ze van je te laten houden. Je kunt een heleboel goede dingen voor anderen doen, sommige mensen zal het helemaal niets doen.

Tuurlijk zullen ze je loven voor wat je hebt gedaan, maar zij zullen hun hoofden naar een ander laten gaan. Je bent niet ieders type en dat is de echte magie. Zou het niet jammer zijn als we allemaal dezelfde dingen leuk zouden vinden? Als we allemaal van dezelfde mensen hielden? Diversiteit is leuk en interessant, vind je niet?

Als het om liefdesrelaties gaat, kun je ze ook niet afdwingen. Liefde moet van nature komen en het zal zich in de loop van de tijd ontwikkelen. De dingen zullen niet werken als twee mensen niet op dezelfde pagina zitten.

Niemand Is Verplicht Om Van Je Te Houden (Laat Me Het Uitleggen)

Je kunt moeite blijven doen, maar elke poging om een relatie te beginnen zal verspild zijn als de andere persoon de aantrekkingskracht niet voelt. Deze woorden kunnen pijn doen, maar je moet ze horen. Bewaar jezelf voor iemand die echt om je geeft, voor iemand met wie alles gemakkelijk zal voelen.

Alleen omdat je verliefd bent op deze persoon, betekent dit niet dat ze verplicht zijn om die gevoelens te beantwoorden. Het is mogelijk dat je alle pijlers van een gezonde relatie kent en dat je alles hebt geprobeerd om hem aan je zijde te houden. Toch werkt er duidelijk iets niet en dat moet je accepteren.

Het heeft geen zin om te proberen iets in stand te houden dat vanaf het begin voorbestemd is om te mislukken.

Omdat we verliefd zijn, zien we de wereld door een roze bril die ons helpt om de rode vlaggen te negeren, zowel de onze als die van de andere persoon. In die fase blijven we pushen en vechten voor iets waarvan we geloven dat het kan gebeuren. Maar we falen soms en dan doet het pijn…

Soms wordt het leven moeilijk en leren we hoe we moeten overleven en hoe we op die effectballen moeten reageren die naar ons worden gegooid. Je zult erachter komen hoe je met liefdesverdriet moet omgaan en je zult weer leren vertrouwen. Dat kan ik je verzekeren.

Maar in de tussentijd, terwijl je nog steeds op je speciale iemand wacht, is er één ding dat je kunt doen. Er is één persoon om verplicht van te houden. En die persoon ben jij.

Zelfliefde is een keuze en eerlijk gezegd moet je er elke dag voor kiezen. Je moet van jezelf houden, zelfs op de slechtste momenten, zonder vragen te stellen. Omarm jezelf volledig, met gebreken en alles.

Je moet je uniekheid waarderen en zoveel mogelijk zelfzorg uitoefenen. Neem jezelf mee op een date, begin iets te doen dat je altijd al hebt willen doen. Probeer nieuwe dingen te leren en nieuwe plekken te verkennen.

Mediteer, doe yoga, ga ‘s ochtends hardlopen. Bel je vrienden en verover die bergtop die je altijd al hebt willen beklimmen, maar nooit de moed hebt gevonden om dat te doen. Begin met schrijven, tekenen en lees meer boeken. Voed je ziel en geest met dingen en herinneringen die ertoe doen.

Groei als persoon en leef een bevredigend leven. Leef een leven dat de moeite waard is om verhalen over te vertellen en laat elke seconde ervan tellen. Ontdek nieuwe, interessante dingen over jezelf en leer van je scheve tanden of rare lach te houden.

Erken elke verandering die plaatsvindt en accepteer alle obstakels die op je pad verschijnen. En maak je geen zorgen, je zult ze overwinnen. Maar je moet één ding in gedachten houden… Niemand is verplicht om van je te houden, behalve jijzelf.

Niemand Is Verplicht Om Van Je Te Houden (Laat Me Het Uitleggen)

Zelfs als je het gevoel hebt dat niets gaat zoals het moet, dan moet je van jezelf blijven houden. Je moet van jezelf houden als je door alle ups en downs in je leven gaat en van die achtbaanrit genieten.

Besteed aandacht aan elk stukje van je ziel, vooral aan die donkerste plekken; ze hebben je aandacht nodig. Wees er voor jezelf wanneer je de steun het meest nodig hebt en vecht voor je eigen welzijn. Zorg goed voor jezelf, zodat iemand anders ook voor jou kan zorgen.

Geloof me, pas nadat je een cursus van zelfliefde onder de knie hebt, kun je van de liefde genieten die je partner je zal geven. Want alleen dan weet je wat voor soort liefde je verdient en wat je te bieden hebt. Vind jezelf, zodat de ware liefde je kan vinden.