Skip to Content

6 Dingen Die Je Nooit Moet Doen Als Een Man Zich Terugtrekt

6 Dingen Die Je Nooit Moet Doen Als Een Man Zich Terugtrekt

Het is nooit gemakkelijk om met het feit om te gaan dat een man zich terugtrekt. Of je nu net bent begonnen met daten, hij je vriend of echtgenoot is, zijn gedrag heeft grote invloed op je. Ik weet dat het stressvol voor je kan zijn om dit te ervaren en je zult je zeker gaan afvragen waarom hij van gedachten is veranderd.

Gisteren was hij nog verliefd op je en vandaag doet hij alsof hij je niet kent. Waar heb je een verkeerde afslag genomen? Heb je iets gezegd dat hem heeft gekwetst? We hebben geleerd dat wij degenen moeten zijn die voor onze relaties vechten en de vonk levend moeten houden, maar wat als dat precies is wat je niet moet doen?

Zou je me geloven als ik je vertel dat er bepaalde dingen zijn die je nooit zou moeten doen als een man zich terugtrekt? Ik heb het over het volgende.

6 dingen die je niet moet doen als een man zich terugtrekt

6 Dingen Die Je Nooit Moet Doen Als Een Man Zich Terugtrekt

1. Vat het niet te persoonlijk op

Ten eerste, vat het niet te persoonlijk op wanneer een man zich terugtrekt. Alsjeblieft, begin niet te denken dat het jouw schuld is. Er zijn een miljoen redenen waarom ze dit doen en jij bent zelden het probleem. Hij kan problemen hebben op het werk, met zijn vrienden of familieleden waar hij niet over wil praten.

Misschien heeft hij een trauma uit het verleden dat hij nog steeds niet heeft opgelost, en het heeft absoluut niets met jou te maken. Ga er niet meteen vanuit dat je iets verkeerd hebt gedaan. Er kunnen een miljoen redenen zijn voor zijn veranderde gedrag, maar hij zal er zeker met je over praten zodra hij dit kan.

Wanneer hij meer in de stemming lijkt om te praten, probeer dan tot de kern van het probleem te komen en stel hem vragen die moeten worden beantwoord. Het is belangrijk dat je weet wat er mis is gegaan en of je er iets aan kunt doen.

2. Laat hem niet weten dat je boos op hem bent

Je hebt het recht om boos op hem te zijn, maar laat hem niet weten dat je dat bent. Haal niet naar hem uit, en neem het hem niet kwalijk dat hij afstandelijk is. Dat zal geen van jullie twee of jullie situatie helpen. Ik weet dat je nu door een achtbaan van emoties gaat, maar probeer kalm te blijven.

Rationaliseer wat er gebeurt en wees medelevend. Soms moet hij gewoon zelf dingen uitzoeken om aan een gezonde relatie bij te dragen die je probeert op te bouwen. Hij heeft tijd nodig om zijn emoties te verwerken, en soms helpt het om eraan te ontsnappen.

3. Gebruik geen goedkope trucs

Oké, hou daar mee op. Probeer hem niet eens voor je te winnen. Al die spelletjes die je had voorbereid voor deze ‘extreme’ situaties zullen hem alleen maar verder van je weg duwen. Ik weet dat je hem wilde laten zien wat hij kan verliezen, maar dat zal je niet helpen.

Als je aan spelletjes begint van aantrekken en afstoten en hem jaloers maken, dan kun je alleen maar wanhopig overkomen en we weten allebei dat je dat niet bent. Door deze goedkope trucs te gebruiken, verlaag je alleen je eigenwaarde en vertel je hem dat je geen vertrouwen in jezelf hebt.

Zoals ik al zei, misschien ben jij helemaal niet het probleem. Geloof je echt dat je hem van gedachten zult laten veranderen als je in zijn aanwezigheid met andere mannen flirt? Ik weet zeker van niet. Je duwt hem voorgoed weg.

4. Overlaad hem niet met liefde en genegenheid

6 Dingen Die Je Nooit Moet Doen Als Een Man Zich Terugtrekt

Een ander ding dat je niet moet doen in deze situatie is om hem met liefde en genegenheid te overladen. Als je dit doet, dan leg je veel druk op hem, terwijl hij eigenlijk alleen wat ruimte nodig heeft. Op deze manier stuur je hem een bericht dat je hem of zijn grenzen niet respecteert.

Je komt over als een behoeftige vriendin en hij kan aan je gaan denken alsof je iemand bent die niet emotioneel volwassen is, wat een andere reden voor hem zal zijn om zich terug te trekken. Dat willen we niet, toch? Wat je in deze situatie kunt doen, is gewoon de persoon veranderen op wie je je concentreert.

Verwen jezelf, ga uit, ga iets met je vriendinnen doen en besteed wat tijd aan je (nieuwe) hobby’s. Doe alles wat je gelukkig maakt terwijl je je man wat ruimte geeft. Wie weet, misschien gaat hij met je mee naar kook- of danslessen als deze crisis voorbij is.

5. Dwing hem niet om te praten

Wat je ook doet, dwing of smeek hem niet om te praten. Dit gaat je dus niet helpen om het probleem op te lossen. Ik weet dat communicatie een van de pijlers is van een gezonde relatie, maar dat betekent niet dat je de hele tijd moet praten.

Soms spreekt stilte voor jullie beiden, of het nu goed of slecht is. Je zult het voelen als er iets mis is, geef hem tot dan tijd en ruimte. Hij heeft dat nu duidelijk nodig en als zijn partner, is het minste wat je kunt doen hem dat aanbieden.

Dus probeer er niet over te praten als een man zich Terugtrekt. Laat hem met rust en hij zal naar je toe komen wanneer het gesprek nuttig zal zijn.

6. Neem hem niet terug

Ik weet dat ze hun emoties anders voelen en er anders mee om gaan, maar als je onderbuikgevoel je vertelt dat hij een van zijn spelletjes speelt terwijl hij zich terugtrekt, neem hem dan niet terug. Dit type man verdient jou of je liefde niet. Als hij je een keer heeft bedrogen, dan is de kans groot dat hij hetzelfde nog een keer probeert te doen.

Besteed geen aandacht aan zijn smekende en wanhopige pogingen om je terug te krijgen als hij je duidelijk niet respecteert. Je bent een vrouw van waarde en je hebt je normen. Leef ze na. Laat geen enkele man je grenzen overschrijden om vervolgens naar je terug te kruipen, want plotseling realiseerde hij zich wat hij verloren had.

Weet wat je waard bent en doe er geen concessies aan. Als een man niet weet hoe hij je goed moet behandelen, dan weet ik zeker dat er een andere zal komen die zich tegenover je zal gedragen zoals je verdient. De juiste zal je niet aan jezelf of zijn gevoelens voor jou laten twijfelen, en hij zal zeker geen spelletjes spelen. Vergeet dat niet.