Skip to Content

Een Wraak Affaire: De Kwaadaardige Daad Zonder Tweede Kans

Een Wraak Affaire: De Kwaadaardige Daad Zonder Tweede Kans

Vreemdgaan is je niet onbekend, je hebt er in ieder geval van gehoord. Natuurlijk is het nooit ons favoriete onderwerp om over te praten, maar soms is het onvermijdelijk. Dus ik heb een vraag voor je. Weet je wat een wraak affaire is?

Er zijn talloze verschillende redenen waarom mensen besluiten om hun partners te bedriegen. Wat die redenen ook zijn, bedrog heeft maar één uitkomst – iemand raakt gekwetst. Een wraak affaire is een heel ander niveau. Als je je afvraagt waar ik het over heb, laat me het dan uitleggen.

Wat is een wraak affaire?

Een Wraak Affaire: De Kwaadaardige Daad Zonder Tweede Kans

Simpel gezegd, zul je je partner bedriegen omdat hij jou eerst heeft bedrogen. Ja, dat is wat een wraak affaire is. Nadat je erachter bent gekomen dat je vriend of man je heeft bedrogen, zul je je woedend, boos en diep gekwetst voelen. Wat zal je eerste gedachte zijn?

Een derde van de mensen zal ervoor zorgen dat hun partner een koekje van eigen deeg krijgt. Precies, ze kiezen voor de wraak affaire en gaan zelf vreemd. Weet je wat fascinerend is aan dit lik op stuk gedrag? Meestal doen vrouwen het en de meerderheid van hen bekent de wraak affaire aan hun partners.

Deze ontrouw, zoals elke andere, kan zowel emotioneel als fysiek zijn. Je kunt wraak nemen door gewoon iemand anders te appen, te flirten of met een ander persoon uit te gaan. Je rechtvaardigt dit op een bepaalde manier, alleen maar omdat je partner hetzelfde met jou heeft gedaan en je wraak wilt nemen.

Waarom denken mensen aan wraak affaires?

Net als bij vreemdgaan zijn er veel redenen waarom mensen aan wraak affaires denken. De eerste die in me opkomt is boosheid. Het wordt overweldigend en de enige oplossing die je hebt om het op zijn minst een beetje te verlichten, is om hetzelfde te doen.

De partner die bedrogen is, kan besluiten om hetzelfde te doen, gewoon om een leegte te vullen die ze van binnen voelen. Degene van wie ze hielden brak hun hart, dus ze hopen dat deze wraak affaire hen zal helpen om dingen uit te zoeken en alles duidelijker te zien.

Last but not least, kunnen degenen die gebroken zijn zich bezighouden met uit wraak vreemdgaan, om hun zelfvertrouwen te vergroten. Dit kan hen ook helpen om emotioneel beter te worden als ze ervan overtuigd zijn dat vreemdgaan de enige keuze was in deze situatie.

Een wraak affaire wordt gedaan om degene die je in de rug stak terug te pakken. Je hoopt dat je partner hetzelfde zal voelen en dat je hem in dezelfde mate zult kwetsen.

6 dingen die je moet weten voordat je voor een wraak affaire kiest

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Ik weet dat deze wraak affaires soms gebeuren zonder gepland te zijn, maar hier zijn de dingen die je van tevoren moet weten.

Ten eerste, het is niet jouw schuld. Zijn daden hebben ervoor gezorgd dat je op deze manier regeerde. Ik zeg niet dat het het juiste is om te doen, maar eerder dat je jezelf niet de schuld moet geven, althans niet helemaal. Dus, wat moet je nog meer weten voordat je aan een wraak affaire begint?

1. Het kan dingen verergeren

Je moet je bewust zijn van het feit dat de dingen nog erger kunnen worden nadat je je partner hebt bedrogen om hem “terug te betalen”. Als er de minste kans was voor jullie twee om te herstellen wat kapot was, dan zal die kans misschien verpest worden.

Wanneer je hem bedriegt, of je je nu meer openstelt voor iemand anders dan voor hem, of je fysiek intiem bent met een ander persoon, het zal je zeker niet helpen om hem terug te krijgen. Je kunt hem voorgoed kwijtraken.

2. Het zal genezing vertragen

Een wraak affaire waar je aan denkt (waarschijnlijk heb je het nog niet gedaan) zal de genezing alleen maar vertragen. Je welzijn zal worden aangetast, evenals het mogelijke herstel van je relatie.

Genezing kost over het algemeen nogal wat tijd, dus waarom zou je het nog een seconde langer rekken? Wanneer je je partner bedriegt, dan maak je de wond die al bloedt alleen maar dieper. Tegelijkertijd creëer je nieuwe wonden die nog langer kunnen duren om te genezen.

3. Er zullen een aantal vertrouwenskwesties verschijnen

Een Wraak Affaire: De Kwaadaardige Daad Zonder Tweede Kans

Ik hoef niet te vermelden dat er na de eerste affaire al vertrouwensproblemen bestaan in je relatie. Wat verwacht je dat er gaat gebeuren na jouw wraak affaire? Niemand van jullie zal ooit nog kunnen geloven dat de ander de waarheid spreekt.

Wil je echt dat je relatie die kant opgaat? Niet alleen zal het onmogelijk zijn voor jullie twee om als individuen te genezen, maar je zult niet in staat zijn om alle gebroken delen van je relatie op te rapen. De wederopbouw zal een onmogelijke opdracht worden.

4. Je kunt je slecht voelen over jezelf

Een affaire kan grote invloed op je zelfvertrouwen hebben en op de manier waarop je jezelf ziet. Je bewustzijn zal je waarschijnlijk niet met rust laten, ook al was je je volledig bewust wat je met deze wraak affaire deed.

Wanneer je je partner simpelweg bedriegt, omdat hij jou dat heeft aangedaan, dan verlaag je jezelf tot zijn niveau. Geloof me, na een tijdje zul je niet trots zijn op wat je hebt gedaan, maar eerder verwoest en zelfs boos.

5. Het is mogelijk om je partner te vergeven zonder zelf vreemd te gaan

Ik zou zeggen dat het belangrijkste wat je moet beseffen is dat het hebben van een wraak affaire het zelfs tussen jullie twee niet beter zal maken. Er is geen toverstaf die zal uitwissen dat jullie allebei ontrouw zijn geweest. En trouwens, moet je jezelf echt tot zijn niveau verlagen?

Wees een groter persoon en vind andere redenen om dingen tussen jullie op te lossen. Communicatie zal je goed op weg helpen, en je kunt ook relatietherapie proberen als je niet zeker weet of je het probleem zelf kunt oplossen. Het horen van wat een expert te zeggen heeft, kan in deze situaties nuttig zijn.

6. Je doet de derde persoon pijn

Heb je over de derde persoon nagedacht die bij dit alles betrokken is? Heb je over zijn emoties nagedacht? Ik weet dat je probeert om wraak te nemen op je partner, maar iemand anders is ook bij dit proces betrokken.

Denk je dat de derde persoon zich niet gebruikt zal voelen? Het is geen glorieus gevoel, en ik weet zeker dat je niet blij zou zijn als iemand jou zou gebruiken en je zo weg zou gooien. Denk daar dus over na voordat je ervoor kiest om je partner pijn te doen en een wraak affaire te hebben.