Skip to Content

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Narcisten zijn plichtsgetrouwe kameleons die zich voor altijd aanpassen aan hun nieuwe omgeving en voor zichzelf grennen.

Zolang ze bij elke nieuwe partner iemand anders kunnen zijn, waarom veranderen?

Ze krijgen constante liefde, geweldige seks en eindeloze hoeveelheid affectie en aandacht – alle goede dingen in een relatie.

Ze willen geen echt liefde, ze willen plezier, spanning en passie.

Ze blijven rond voor alle luchtige delen van de relatie, en net wanneer de partner denkt dat ze een langetermijnromantiek bereiken, verandert de narcistische vorm in een onherkenbaar iemand.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Terwijl de partner welkomstmatten koopt, zoekt de ongeordende partner naar uitgangstekens.

Het is allemaal erg verwarrend voor een normaal persoon.

Het wreedste van alles, en dus het meeste plezier voor de misbruiker, is het kijken naar hun voormalige partner die zich pijn maakt terwijl ze achter hun nieuwe slachtoffer aanlopen en beveiligen.

Dit nieuwe slachtoffer is besmeurd in het gezicht van de voormalige partner als bewijs dat de narcist liefdevol is omdat hij het zelf niet echt gelooft.

Er zijn verschillende redenen waarom ze zo snel verder gaan, maar het komt allemaal neer op een volledig gebrek aan eigenwaarde.

Ze hebben geen herkenbaar echt zelfgevoel – ze hebben het lang geleden vernietigd op zoek naar een balsem voor hun ondraaglijke emotionele pijn.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Zonder een spiegel die hen weerkaatst hoe geweldig ze zijn, zinken ze weg in een diepe depressie en kunnen ze emotioneel niet functioneren.

Ze bestaan niet meer zonder de energie van iemand anders, en dit is iets dat ze heimelijk verachten – omdat ze zo afhankelijk zijn van anderen dat aan hun eigen behoeften wordt voldaan.

Dus, natuurlijk, de mensen in hun leven zullen hiervoor zwaar gestraft worden, meestal door wreedheid  en uiteindelijk verlating.

Vandaar dat het pronken van de nieuwe persoon verwant is aan een kind dat met een nieuw voor het gezicht van een ander kind zwaait.

Het is alsof je zegt: “Kijk naar mijn nieuwe speeltje.

Je kunt dit speelgoed niet hebben. Dit speelgoed is glanzend, nieuw, vergevingsgezind en volkomen naïef.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Ik zal rennen en springen en van dit speelgoed houden, zoveel meer dan al mijn oude speelgoed. Oh, gelukkige ik!”

Ook al hebben ze een kleurrijke en best charmante geschiedenis van liegen, vals spelen en overlappende relaties, van de ene dag op de andere werden ze de man of vrouw van al onze dromen.

Nee. Gaat niet gebeuren.

In de eerste plaats beseffen dat ze JOU zijn.

Het is gewoon een kwestie van tijd voordat hij haar fouten inziet, de nieuwe liefde wordt behoeftig aan zijn tijd en energie, of hij verveelt zich gewoon van hetzelfde oude speeltje.

Zodra hun perfecte nieuwe liefdesbelang iets wilds als tijd of aandacht vereist, zal hij op een missie zijn om zijn volgende leidende dame te beveiligen.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Wie zal de gelukkige zijn om te schitteren in hun one-man-show, op een voetstuk te worden geplaatst, de liefde van zijn leven van de ene op de andere dag te worden en het antwoord te zijn op al zijn gebeden?

Om eerlijk te zijn, waarschijnlijk de allereerste vrouw die ze ontmoeten die iets heeft dat ze willen, iets van waarde voor de narcist – dit kan geld, roem, onderscheidingen, een dak boven hun hoofd zijn of toegang tot het soort leven dat ze willen leven.

Zelden is het alleen maar schoonheid. 

En laten we niet vergeten, de nieuwe vrouw zou totaal anders moeten zijn dan alle anderen die voor haar kwamen – ik bedoel, goede heer, ze eisten allemaal zijn tijd, genegenheid en liefde.

Ze waren behoeftig, aanhankelijk, controlerend en achterdochtig over hem.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

De nieuwe vrouw valt ongetwijfeld voor het rook en Spiegels toneelstuk, treedt graag op voor de hoofdrol in zijn spel en zorgt ervoor dat ze NOOIT  iets als zijn exes doet.

Ze klinken ronduit vreselijk.

En terwijl we over dat onderwerp praten, waarom zou elke nuchtere vrouw deze god van een man laten gaan? Waren ze gek?

Ja, dat moeten ze zijn geweest.

Wie kan het schelen?

Het enige dat telt is dat ze hem heeft gevonden, en de rest van haar leven kan beginnen, in de armen van de man die voor haar bestemd is.

Ja, hun liefde is gezegend door de goden.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Je zult dit weten omdat het overal op social media zal worden gestraald.

Als je eerlijk tegen jezelf bent, knik je om dit te lezen, realiserend – heilige shit, dat was Ik!

Nooit in een miljoen jaar stelde je je voor dat je volmaakte liefde eindigde, verbrijzeld tot gruzelementen omdat je gevangen zat in de illusie van perfecte liefde.

Ik wil iets heel duidelijks maken: alle heyla’s op sociale media zijn voor JOU.

Het is niet echt voor het nieuwe doel, het is voor de ex die het lef had om hem te verlaten.

Toen je eenmaal vertrokken was, creëerde je een narcistische blessure en hij ging meteen op een missie om alle interne pijn te projecteren die hij niet kon verwerken.

Oh, geluk gehad!

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Narcisten zijn zwakke individuen en hun binnenkant weerspiegelt op geen enkele manier hun buitenstaanders.

Ze hebben deze geheime angst om verlaten te worden en achtergelaten te worden, net zoals empathieën dat doorgaans doen, maar de twee verschillen in hoe ze omgaan met deze angst.

Een empath zal meestal meer hechten, terwijl een narcist de voorkeur geeft aan loslaten en zijn eigen verlatenheid creëren.

Ze zullen een situatie creëren waarin de andere persoon geen echte keuze heeft dan te vertrekken.

Ze kunnen vals spelen en teksten in de openbaarheid plaatsen voor jou om te zien, ze kunnen schaamteloos in je gezicht liegen, respecteren je relatie op de een of andere manier, of ze kunnen gewoon hun volgende relatie beginnen terwijl ze nog steeds bij je wonen.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

De realiteit is dat ze niet echt willen, omdat ze het prettig vinden om meerdere bevoorradingsbronnen bij de hand te hebben in het geval van een narcistische noodsituatie.

Ze houden vaak exen op hun boekenkasten, vegen ze af wanneer ze dat nodig hebben, en plaatsen ze voorzichtig terug als ze hun “vulling” hebben gekregen.

Veel exen zullen jaren aan deze haak blijven zitten, zich niet realiserend dat ze bij een Circus betrokken zijn handelen.

We denken vaak dat de narcist in het gras aan het stoeien is – kun je Mary Poppins op de achtergrond horen – maar dat zijn ze niet.

Ze zijn nog steeds arm, zwak, onbeholpen in het creëren van echte relaties, en volledig vrij van menselijke emoties.

Ze zijn het toppunt van een lafaard.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Ze zijn niet op magische wijze getransformeerd voor de nieuwe persoon, omdat dat jaren van professionele begeleiding zou vergen om zelfs de pijn waar ze inzitten te onthullen.

De meesten zouden niet in staat zijn om de hitte te verwerken van het onder ogen zien van wat ze hebben gedaan als ze ooit in staat zijn om zelfbewuste, empathische wezens te worden.

Ze rennen weg van het ongemak alsof hun lichaam in brand stond, want zo zou het voelen. Scherven branden die door hun vlees snellen.

Narcisten werken als een computerprogramma waardoor ze hun hele leven in een baan blijven.

Ze zijn getraind om voortdurend naar perfectie in een relatie te streven en het zal altijd falen.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Ze vervangen partners dus steeds weer opnieuw. Een eindeloze cyclus van pijn, verwarring en leegte.

Alleen omdat we het misbruik in hun volgende relatie niet zien, betekent niet dat het misbruik zich niet achter gesloten deuren afspeelt.  

Ze weten niets anders.

Idealiseren, devalueren, vervangen en weggooien. Spoelen. Herhaling.

Ze denken er nooit over waarom de relatie eindigde, waarom hun partner vertrok, waarom ze hetzelfde patroon blijven herhalen.

Ze gaan gewoon verder, robotachtig, en zorgen ervoor dat ze gevuld zijn met toevoer en aanbidding.

Dus ongeacht de foto die de ex in je gezicht schildert en gooit, is niets waar.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners

Ik zal je een klein geheim vertellen – ze hebben niet eens een relatie met deze persoon. Ze hadden ook  geen relatie met jou.

Nee, ze zijn de parasiet en het nieuwe slachtoffer is de gastheer.

Ze voeden zich ermee totdat ze droogbloeden of er komt iets beters langs. Het gaat prima.

Onthoud dit de volgende keer dat je ‘Captain Starry-Eyed, Blissed Out, Cosmically Blessed’ en zijn nieuwe ‘ongelooflijke, sexy, mooie, getalenteerde, magische, beste ding dat hem ooit is overkomen, perfect’ vriendin is die de wereld laat zien hoe gelukkig ze zijn om elkaar te vinden.

Niets daarvan is echt.

Rook en spiegels, het is allemaal een  gigantische illusie die ontworpen is om je te laten denken dat je het beste dat je ooit is overkomen bent verloren.

Er staat een ware liefde te wachten op je als je eenmaal het beste hebt overwonnen wat je nooit is overkomen.

Ga je gang, stel het jezelf voor. Hij is geweldig. Hij heeft ook een geweldige kont. En een vriendelijk hart.

Een Narcist Verandert Nooit Zijn Strepen, Hij Verandert Gewoon Partners