Skip to Content

Relatieangst Of Gewoon Niet Compatibel? Laten We Dit Dilemma Fixen!

Relatieangst Of Gewoon Niet Compatibel? Laten We Dit Dilemma Fixen!

Ben je onlangs een nieuwe relatie begonnen, of kun je nog steeds niet wennen aan het hebben van een vriendje, ook al ben je al een tijdje aan het daten? Heb je relatieangst of zijn dit enkele waarschuwingssignalen dat jullie twee misschien niet compatibel zijn?

Beide situaties kunnen ertoe leiden dat je dezelfde of vergelijkbare vragen stelt. Die brengen je alleen maar in verwarring en je zou graag het dilemma oplossen: is hij de ware, of moet je wegrennen?

Sommige rode vlaggen in een giftige relatie zijn gemakkelijk te herkennen, maar wat als jij alleen maar dingen overdenkt? Moet je voor jezelf opkomen en iemand vinden die je zal waarderen? Of ben je gewoon super bezorgd over relaties in het algemeen?

Er zijn tal van redenen waarom je misschien angst voelt in je relatie, beginnend met je jeugdtrauma’s en eindigend met je ex. Alle ervaringen die je hebben opgebouwd, zijn misschien de reden waarom je je huidige vriend in twijfel trekt.

Ik ben hier om je te helpen het antwoord te vinden op de cruciale vraag: heb ik relatieangst of zijn we gewoon niet compatibel?

Door middel van dit artikel zal ik een aantal vragen beantwoorden die in beide situaties in je op kunnen komen en je zult er eindelijk achter kunnen komen wat je moet doen. Veel geluk!

1. Relatieangst of gewoon niet compatibel: Geeft hij wel om me?

Relatieangst Of Gewoon Niet Compatibel Laten We Dit Dilemma Fixen!

Dit gaat vaak door je hoofd, toch? Enkele van de redenen die ervoor kunnen zorgen dat je dit zelfs overweegt, zijn onder meer dat hij veel tijd met zijn vrienden doorbrengt. Of dat jullie twee verschillende niveaus van empathie hebben.

Als hij niet kan zien wanneer je pijn hebt en je het gevoel hebt dat hij je gevoelens constant negeert, denk ik dat je het antwoord diep van binnen al weet. Blijft hij zijn vrienden verkiezen boven jou, en voel je je niet meer gewaardeerd? Als dat zo is, ga dan op pad, schat.

Dit zijn duidelijke tekenen dat het hem niet zoveel kan schelen als hij zegt en dat jullie niet compatibel zijn. Dit kan worden afgehandeld als u beiden hiermee instemt.

Als je echter zelf aannames doet en je afvraagt ​​​​of hij je echt leuk vindt en om je geeft, kan dit relatieangst zijn. Vooral als hij niets deed dat argwaan kon wekken.

Probeer niet die aanhankelijke vriendin te worden waar elke man voor wegrent. Als hij zachtaardig en attent is voor jou en je gevoelens, hoef je je nergens zorgen over te maken. Je kunt ook met hem praten over je onzekerheden als je denkt dat dat kan helpen.

Werk aan je gevoel van eigenwaarde en loop met opgeheven hoofd. Natuurlijk kan het hem iets schelen – hij heeft jou gekozen.

2. Zitten we op dezelfde golflengte?

Relatieangst Of Gewoon Niet Compatibel Laten We Dit Dilemma Fixen!

Als je plannen voor de toekomst niet overeenkomen. En je het gevoel hebt dat hij niet klaar is om deze relatie nog een stap verder te brengen en het serieus te maken, ben je niet compatibel. Hij vermijdt misschien constant bijeenkomsten met je vrienden en familie. Hij heeft nooit ter sprake gebracht dat hij je aan zijn familie en vrienden wil voorstellen.

Je hebt verschillende schema’s en het lijkt alsof hij nooit tijd voor je heeft of andersom. Je kunt ook andere me-time-eisen of gevoel voor humor hebben. Dat voelt gewoon niet goed voor je. Ik bedoel, als je niet met hem kunt lachen als je grijs en oud wordt, wat ga je dan doen?

Aan de andere kant is het gewoon relatieangst als je het gevoel niet van je af kunt zetten dat hij het uit wil maken. Ook al zegt hij het anders. Dit kan ertoe leiden dat je belangrijke relatiemijlpalen overslaat uit angst hem te verliezen.

Je bent bang om intiem te zijn, om hem te vertellen hoe je je diep van binnen voelt. Je kunt gewoon niet “ik hou van jou” zeggen, omdat je denkt dat het te vroeg is. Ontspan een beetje, hij is er en hij is niet van plan om te vertrekken, tenzij je hem wegduwt met constante vragen over zijn gevoelens en je toekomst.

3. Relatieangst of gewoon niet compatibel: Zal onze relatie ten onder gaan aan al het geruzie?

Relatieangst Of Gewoon Niet Compatibel Laten We Dit Dilemma Fixen!

Een kleine ruzie zal nooit een relatie schaden, het kan het alleen maar versterken. Tenzij je elkaar elke keer een heel klein duwtje geeft als zich een probleem voordoet. Als je primaire doel is om de ander pijn te doen en het probleem niet op te lossen. Dan moet ik je helaas teleurstellen, jullie zijn niet compatibel.

Voortdurend zijn fouten benoemen en weigeren je te verontschuldigen als je iets verkeerds hebt gedaan of gezegd. Dat zijn geen tekenen van een gezonde relatie. Om het te laten werken, heb je veel geduld nodig. Je moet veel tijd besteden aan het beter leren kennen van elkaar.

Aan de andere kant kunnen anticiperen op iets ergs dat gaat gebeuren en ruzie zoeken waar er geen duidelijke reden voor is, tekenen zijn van relatieangst. Je denkt misschien dat alles te mooi is om waar te zijn, dus ga je op zoek naar redenen om uit elkaar te gaan.

Je zou onbewust kunnen proberen je relatie te saboteren vanwege je eerdere slechte ervaringen. Als je je onzeker voelt, praat dan met hem en los de problemen op waarmee je wordt geconfronteerd. Maar volhard niet in het verpesten van wat je hebt – want je zult er alleen maar in slagen hem weg te duwen, dat garandeer ik je.

4. Is er iets verkeerd aan onze communicatie?

Relatieangst Of Gewoon Niet Compatibel Laten We Dit Dilemma Fixen!

Is het mogelijk dat je niet dezelfde liefdestaal spreekt of dat de communicatie tussen jullie twee keer op keer mislukt? Heb je de neiging om overdreven te reageren of heb je vaak gemerkt dat je elkaar niets te zeggen hebt?

Als je dagelijkse routine gelijk is aan degene die je zou moeten hebben als je grijs en oud wordt (zelfs sommige 90-jarige stellen hebben meer levendige relaties!) zijn jullie gewoon niet compatibel. Er is geen reden om iets te forceren dat duidelijk niet kan groeien.

Dat gezegd hebbende, mensen met relatieangst zijn meestal niet in staat om zich volledig open te stellen voor hun partners. Dus als hij zijn best doet om je aan het praten te krijgen, maar jij bent degene die niet meewerkt, dan kan het dit zijn.

Probeer wat harder om met hem te communiceren en stop met het trekken van je eigen conclusies. Je moet ook uiten hoe je je voelt en duidelijk je mening uiten zonder angst. Conflicten zijn onvermijdelijk, dus wees er niet bang voor.

5. Relatieangst of gewoon niet compatibel: Passen we wel bij elkaar?

Relatieangst Of Gewoon Niet Compatibel Laten We Dit Dilemma Fixen!

Het is volkomen normaal dat je jezelf deze vraag van tijd tot tijd stelt, maar laat het de goede momenten die je deelt met je partner niet verpesten. Als je goed naar jezelf luistert, weet je het verschil tussen relatieangst en niet compatibel zijn.

Je zult zeker weten wanneer je onderbuikgevoel je vertelt dat er iets mis is en dat je zo snel mogelijk weg moet gaan. Ook kunnen sommige gedachten een beetje irrationeel aanvoelen, maar accepteer ze. Geen relatie is perfect.

Praat eerlijk met je partner over je ervaringen en gevoelens. Als hij de juiste is, zal hij je begrijpen en zal hij blijven, wat er ook gebeurt.

PinFlight Image