Skip to Content

Weten Narcisten Dat Ze Het Zijn? Of Zijn Ze Zich Daar Niet Bewust Van?

Weten Narcisten Dat Ze Het Zijn? Of Zijn Ze Zich Daar Niet Bewust Van?

Weten narcisten dat ze narcisten zijn, of zijn ze zich er niet bewust van? Dit is een vraag waar velen van ons het antwoord niet van durven te achterhalen.

Er is iets aan dit type persoon waardoor we ons verstand verliezen. We haten het feit dat ze zo goed zijn in wat ze doen en het feit dat we op de een of andere manier altijd het slachtoffer worden van hun acteerwerk.

Narcisten doen vaak alsof en het is nooit gemakkelijk om te onderscheiden of ze eerlijk zijn of niet. Dit maakt ons in de war en meestal niet in staat om goed te beoordelen.

We zijn ons er echter van bewust dat bepaalde mensen kunnen doen alsof ze iets zijn waar ze niet alleen van profiteren. Maar als het gaat om het tonen van narcistische eigenschappen en gedrag, hoeven deze mensen niet te doen alsof.

Je kunt het gebruiken als toegangspoort en als excuus voor slecht gedrag. Aan de andere kant, wanneer een persoon lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis, kunnen ze zich hiervan bewust zijn.

Het betekent niet noodzakelijk dat elke narcist weet dat hij een narcist is. Toch klinkt het een beetje ongelooflijk dat ze zich onmogelijk niet bewust kunnen zijn van hun toestand.

Aangezien de vraag blijft, begin je je af te vragen of ze echt expres zo’n klootzak zijn. Of dat het iets is waar ze niet echt trots op zijn.

Je hoopt een beetje te horen dat het de laatste optie is. Omdat je niet kunt begrijpen dat iemand het prima zou vinden om een ​​narcist te zijn. Geloof me, mensen kunnen je op veel manieren verrassen.

Zelfs als ze zich er volledig van bewust zijn dat ze narcisten zijn, brengt het je niet veel rust en troost.

Weten Narcisten Dat Ze Het Zijn Of Zijn Ze Zich Daar Niet Bewust Van

Sommige mensen zijn zich niet bewust van het feit dat ze zich op een bepaalde manier gedragen. Op dezelfde manier kan een narcist in het ongewisse blijven over zijn dreigende gedrag.

Deze mensen verdienen echter een kleiner percentage. De meerderheid daarentegen bestaat uit narcisten die zich volledig bewust zijn van het feit dat ze echte narcisten zijn.

Dit nieuws lijkt hen niet te storen en eigenlijk vinden ze het misschien heel vleiend. Ik weet dat er gewoon een speciaal plekje in de hel is voor iedereen die weet dat hij anderen op een manier laat lijden.

Het meest misselijkmakende hieraan is misschien wel het feit dat ze zelfs trots op zichzelf kunnen zijn. Zie je, het punt is dat een narcist recht heeft op alles.

Ze hebben een opgeblazen gevoel van eigenwaarde dat hun hele leven regeert. Ze kunnen niet echt voorbij hun eigen spiegelbeeld kijken. Helaas kunnen ze de persoon die ze zijn niet zien, maar eerder een verslechterd beeld van de werkelijkheid.

Het draait eigenlijk allemaal om hun verbeelding. Ze zien zichzelf als superieur aan anderen en hebben vaak de leiding.

Wat hen een nog grotere sensatie geeft, is het besef dat anderen hen op dezelfde manier bekijken. Denk niet dat ze zich daar niet bewust van zijn.

Er is een grote kans dat als je een narcist confronteert, ze volledig zullen toegeven dat ze er een zijn.

Weten Narcisten Dat Ze Het Zijn Of Zijn Ze Zich Daar Niet Bewust Van

In plaats van ervoor te zorgen dat ze zich misschien schamen en schuldig voelen, genieten ze van alle aandacht die je ze geeft. Narcisten weten dat ze narcisten zijn en ze zijn er trots op.

Bovendien kunnen ze de drang krijgen om nog meer narcistisch gedrag te vertonen en op die manier proberen hun waarde te bepalen. Het is alsof je olie op het vuur gooit en je kunt gewoon nooit winnen in dit spel.

Als je erover nadenkt, krijgen narcisten altijd wat ze willen in het leven, wat er ook gebeurt. Ze kunnen een persoon op vele manieren manipuleren, zoals met gaslighting of liefdesbombardementen.

Veranderen ten goede is niet interessant voor hen. Het is bijna onmogelijk om je niet bewust te zijn van alle schade die een narcist iemand aandoet.

Daarom geloof ik dat ze zich volledig bewust zijn van de dingen die ze doen en de manier waarop ze zich gedragen. Je kunt je niet helemaal niet bewust zijn van de pijn van iemand die het slachtoffer is geworden van jouw beledigende manieren!

Waarom zijn narcisten hier gelukkig mee?

Weten Narcisten Dat Ze Het Zijn Of Zijn Ze Zich Daar Niet Bewust Van

Je zou denken dat wanneer een persoon erachter komt dat ze op de een of andere manier moeten veranderen en zich anders moeten gaan gedragen, ze er alles aan zouden doen om dat te doen.

Tenzij je een narcist hebt ontmoet. Ze weten dat ze één zijn, dus wat heeft het voor zin? Mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis verbergen het meestal niet, maar gebruiken het eerder in hun voordeel.

Het is dus waarschijnlijk een van de redenen waarom ze het nooit alleen aan iemand hebben verteld. Als je het niet vraagt, tast je in het duister. Simpel als dat.

Deze beslissing van hen om de meedogenloze persoon te zijn die ze zijn, doet je echter veel dingen in twijfel trekken. Waarom geven ze bijvoorbeeld toe een narcist te zijn en weigeren ze hulp te zoeken?

Als ze zich er al van bewust zijn, hoe kunnen ze er dan tevreden mee zijn? Nou, de waarheid wordt verteld, waarom zouden ze niet?

Een narcist gebruikt hun beruchte technieken en strategieën om alles te krijgen wat ze willen in het leven. Tot nu toe werkte het, dus waarom zou je nu wijzigingen aanbrengen?

Ze kunnen gemakkelijk overal binnendringen, andere mensen gebruiken voor hun biedingen en met nog veel meer wegkomen door gewoon narcistisch te zijn.

Eerlijk gezegd maakt dit ze alleen maar verachtelijker.

Ze kiezen er bewust voor om een ​​andere persoon keer op keer pijn te doen.

Weten Narcisten Dat Ze Het Zijn Of Zijn Ze Zich Daar Niet Bewust Van

Wat nog walgelijker is, is dat het ze niet eens kan schelen wie hun volgende slachtoffer zal zijn. Het kan ze ook niets schelen wat de gevolgen zijn die hun woorden en daden hebben op die onschuldige omstanders.

Dit alles leidt ons tot de conclusie dat narcisten weten dat ze narcisten zijn. Ze houden ervan om op te scheppen over hun prestaties en hoe mensen hen bewonderen.

Helaas voor hen zijn dit allemaal tekenen van een emotioneel onstabiel persoon die ofwel een soort trauma heeft doorgemaakt of gewoon een laag zelfbeeld heeft.

Onder al dat kille uiterlijk en verwrongen denkspelletjes ligt een persoon met veel onzekerheden die eerder zwaar gekwetst of mishandeld is. Ze weten meestal niet hoe ze met hun emoties moeten omgaan en wat ze ervan moeten denken.

Narcisten willen geloven dat wij hun slachtoffers zijn, terwijl zij in feite degenen zijn die door hun eigen aard gevangen zitten.

PinFlight Image