Skip to Content

Sterrenbeeld Schorpioen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Intense Sterrenbeeld

Sterrenbeeld Schorpioen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Intense Sterrenbeeld

Ben jij Schorpioen als sterrenbeeld? Dan ben je als het goed is geboren tussen 23 oktober en 21 november. Schorpioenen zijn intens: je herkent ze aan hun passie, hun zelfverzekerdheid, besluitvaardigheid en doorzettingsvermogen. Behalve dat Schorpioenen intens zijn, zijn ze ook erg sensueel. Dit sterrenbeeld zal zichzelf niet snel openstellen aan een ander, maar heeft zelf wel anderen meteen door. Negatieve kenmerken van Schorpioenen zijn dat ze manipulatief en obsessief kunnen zijn. De emoties die ze voelen – of het nu blijdschap is of leed – gaan bij mensen met dit sterrenbeeld heel diep. 

De Schorpioen in een notendop

Schorpioenen lijken van buiten misschien koel, maar van binnen speelt er meer. Ze voelen veel verschillende emoties, ervaren een enorme passie en hebben een sterke wilskracht. Maar deze dingen delen ze niet graag met hun omgeving. Behalve gepassioneerd en intens, zijn Schorpioenen mysterieus en sensueel, maar kunnen ze ook obsessief en bezitterig zijn.

 • Element: Water
 • Symbool: De Schorpioen
 • Belangrijkste hemellichaam: Pluto 
 • Schaduwsterrenbeeld: Stier

De Schorpioen en de planeet Pluto

Sterrenbeeld Schorpioen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Intense Sterrenbeeld

Schorpioen valt tot het element water en het sterrenbeeld wordt geleid door de planeet Pluto. Pluto staat voor verandering en mysterie en loopt 248 jaar door de dierenriem.

De planeet reflecteert datgene wat verborgen is en de kracht van verandering. Het staat voor de behoefte om alles te onderzoeken en te beleven. De planeet gaat tevens over de gevoelens van de mens, de (on)macht en de evolutie. De invloed van Pluto zorgt ervoor dat Schorpioenen in hun leven veel wijsheid opdoen. 

Mensen die onder dit teken worden geboren, hebben vaak een aantal eigenschappen gemeen, zoals vastberadenheid, loyaal, diepgaand, mysterieus en intens.

Sterke en zwakke punten van de Schorpioen

Zoals ieder sterrenbeeld, hebben Schorpioenen een aantal positieve eigenschappen, maar ook een stel negatieve karaktertrekken. Hieronder lees je welke dat zijn.

Sterke punten: 

 • Besluitvaardig
 • Doelgericht
 • Sterke wilskracht
 • Boeiend
 • Vol passie
 • Ambitieus
 • Moedig
 • Zelfverzekerd
 • Eerlijk
 • Loyaal
 • Flexibel
 • Opmerkzaam

Schorpioenen zijn erg zelfverzekerd, waardoor ze geen problemen hebben met uit te spreken wat er in hun hoofd speelt, zelfs als het iets is wat de ander niet wil horen. Omdat Schorpioenen zo vastbesloten zijn, zullen ze hun doelen altijd voor ogen houden. Ook zijn Schorpioenen ontzettend goed in het lezen van andermans emoties, omdat hen werkelijk niets ontgaat. En wanneer een Schorpioen jou belangrijk vindt, zal hij er altijd voor je zijn en zich aan zijn beloftes houden. Tegenover vrienden, familie en hun geliefde, zijn Schorpioenen dan ook erg loyaal en hulpvaardig. Het duurt echter altijd even voordat mensen met dit sterrenbeeld iemand vertrouwen. 

Schorpioenen gaan dus hun doelen en dromen achterna, maar wat hen hierin so succesvol maakt, is dat ze flexibel zijn. Ze denken over iedere situatie goed na, en indien nodig, kiezen ze tijdens het proces een andere methode. Verder zijn mensen met dit sterrenbeeld moedig, en is geen taak te moeilijk voor hen. Schorpioenen kennen geen grenzen, alles kan en is mogelijk.

Zwakke punten:

 • Bezitterig
 • Nieuwsgierig
 • Jaloers
 • Ziet het leven zwart-wit
 • Faalangst
 • Manipulatief
 • Ego
 • Gesloten
 • Wraakzuchtig
 • Haatdragend

Schorpioenen kunnen bezitterig zijn, jaloers, en willen van anderen alles weten. Als Schorpioenen eenmaal boos zijn, kunnen zij erg wreed en kil worden. Verder gaan ze ervan uit dat het leven zwart-wit is. Ze hebben een enorme faalangst, omdat ze zo bezig zijn met het nastreven van hun doelen. Als het hen om wat voor reden dan niet lukt, kan dat veel negatieve emoties veroorzaken. Toch kunnen ze hun faalangst goed verbergen voor anderen. Mensen met dit sterrenbeeld willen er ‘hard’ uit zien en hun kwetsbare kant negeren, waardoor anderen ze als kil kunnen beschouwen.

Schorpioenen hebben moeite met het uiten van emoties, maar toch is het belangrijk dat ze dit leren, want het niet uiten van wat ze echt voelen kan veel energie kosten. Hoewel ze niet per se opscheppen, kunnen ze wel een beetje een ego hebben. Het is mooi dat ze zo zeker zijn van zichzelf, maar het zorgt er wel soms voor dat ze het niet willen accepteren als ze fout zitten.

Zoals ook al eerder vermeld, zullen Schorpioenen zich niet snel blootstellen. Het kost dus wat moeite om iemand met dit sterrenbeeld door en door te leren kennen. Terwijl ze zichzelf niet openstellen, hebben ze de kracht om anderen juist wel over hun gevoelens te laten praten. Verder staan Schorpioenen erom bekend om het meest manipulatieve sterrenbeeld te zijn. Ze weten de zwakke plekken van anderen te vinden, en proberen je zo te gebruiken. Door hun intensiteit, waarbij ze veel emotie voelen, kunnen ze ook haatdragend gedrag laten zien als ze kwaad zijn of als iemand hen gekwetst heeft. En dan vooral als een belangrijk persoon in het leven van de Schorpioen hem iets heeft aangedaan.

De Schorpioen in de liefde

Alles of niets

Mensen met dit sterrenbeeld zijn onwijs charmant. Ze zijn bovendien grappig, en vooral hun mysterieuze karakter kan voor anderen erg aantrekkelijk zijn. Schorpioenen hebben moeite met het vertrouwen van anderen, waardoor ze ook niet zo makkelijk verliefd worden. Maar als Schorpioenen eenmaal de liefde hebben gevonden, dan zijn zij trouw, loyaal en in staat om hun partner veel liefde te geven. Ze streven dan ook naar een diepe band, een oppervlakkige relatie zit er voor Schorpioenen niet in. Ze zijn opzoek naar een intense relatie waarin diepe gesprekken gevoerd kunnen worden. Bij Schorpioenen is het alles of niets.

Zelfstandigheid

Toch vinden ze het ook belangrijk om hun eigen leven te hebben. Ze hebben zo nu en dan behoefte aan ruimte voor zichzelf, om weer even op te laden en om voor zichzelf na te denken.

Eerlijk

Op het moment dat Schorpioenen echt van iemand houden, doen ze dat op een intense manier. Ze willen graag laten zien hoe toegewijd ze zijn en loyaal. Ook kun je er als partner altijd op rekenen dat Schorpioenen eerlijk zijn. Ze zullen jou altijd de waarheid vertellen, zelfs als deze onprettig is. 

Nieuwsgierigheid

Verder staan ze erom bekend om alles van hun partners te willen weten. Ze zullen hun partners tot in detail bestuderen. Bovendien gaan Schorpioenen ervan uit dat hun partners om kunnen gaan met hun intense emoties en stemmingswisselingen. Want op het ene moment kunnen Schorpioenen chagrijnig zijn, om vervolgens hartstikke gezellig te doen.

Jaloezie

Sterrenbeeld Schorpioen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Intense Sterrenbeeld

Verder moeten Schorpioenen oppassen dat ze niet te jaloers worden of zich bezitterig gaan gedragen. Tevens hebben ze soms de neiging om afstandelijk te doen, waardoor een partner zich kan gaan terugtrekken. En dit heeft weer invloed op de Schorpioen, die namelijk gaat twijfelen aan de loyaliteit van zijn partner. 

Zwakheden verbergen

Schorpioenen hebben het het liefst niet over hun eigen zwakheden. Daarom zullen hun partners deze eigenschappen ook niet meteen zien. Als partners op een gegeven moment wel deze eigenschappen naar boven kunnen halen, kan dat nogal eens misgaan. Schorpioenen zullen moeten beslissen of ze hun partner genoeg vertrouwen om hun kwetsbare kant te openbaren.

Fysieke intimiteit

Schorpioenen zijn in staat om intense, fysieke spanningen te beleven in hun liefdesrelaties. Ze vinden het fysieke aspect van liefdesrelaties heel belangrijk, omdat het meer diepgang geeft in de relatie en zorgt voor meer verbinding. 

Schorpioenen staan verder bekend om hun grote, fysieke aantrekkingskracht. Ze kunnen gemakkelijk de diepe gevoelens van anderen herkennen, en deze vervolgens omzetten in verlangens of behoeften. Zeker in hun jongere jaren staan Schorpioenen ongeremd open voor fysieke liefdesrelaties. 

Echter moeten liefdespartners geduld hebben met dit sterrenbeeld, want ze zijn erg gesloten en zullen geneigd zijn om hun diepe gevoelens voor zichzelf te houden.

Als het een partner lukt om hun gevoelige kant naar boven te halen, kan er een langdurige liefdesrelatie ontstaan. 

Schorpioenen en andere sterrenbeelden: De ideale liefdesmatch

Voor Schorpioenen zijn de Ram, Stier, Kreeft, Steenbok en Vissen de ideale liefdesmatch.

Ram

Een Ram en een Schorpioen kunnen gelukkig worden samen, maar daarbij moet de Ram wel accepteren dat hij zijn partner niet ‘kan’ domineren.

Stier

Tussen Stieren en Schorpioenen zijn de liefdesrelaties vaak stabiel en soepel. Wat beide sterrenbeelden met elkaar delen, is hun passie in liefdesrelaties. Schorpioenen zoeken een partner die gepassioneerd is, loyaal, en die veel liefde te geven heeft.

Kreeft

Kreeften en Schorpioenen begrijpen elkaar heel goed, er is veel vertrouwen binnen de relatie en er is ook genoeg wederzijdse steun. De twee kunnen erg van elkaar verschillen, maar in plaats van dat die verschillen voor problemen zorgen, vullen de partners elkaar daarmee juist aan. De Kreeft is gevoelig en ziet de Schorpioen als krachtig. Kreeften krijgen een veilig gevoel bij Schorpioenen. Beide sterrenbeelden hebben emotionele diepgang, maar de Kreeft is toch iets opener. Als de Kreeft ervoor zorgt dat hij niet teveel bezig is met het verleden, dan kan de relatie prima werken. Ook dient de Kreeft zich dingen niet al te persoonlijk aan te trekken om (onnodige) conflicten te voorkomen.

Steenbok

Ook met Steenbokken kunnen Schorpioenen het prima vinden. Ze komen in veel dingen overeen. Beide zien het leven zwart-wit en ze houden allebei van vrijheid en onafhankelijkheid. De sterrenbeelden zijn trouw, ambitieus en standvastig. Relaties tussen Steenbokken en Schorpioenen zijn vaak langdurig. Aan de andere kant kan de relatie soms een afstandelijk gevoel teweeg brengen tussen beide.

Vissen

Vissen en Schorpioenen geven elkaar genoeg ruimte en zijn in staat om elkaar door en door te begrijpen.

Met welke sterrenbeelden is de Schorpioen geen liefdesmatch?

Schorpioenen zijn over het algemeen geen goede match met Tweelingen, Leeuw en Waterman.

Tweelingen

Tweelingen kunnen niet voldoen aan de wensen en regels van Schorpioenen, waardoor er al snel irritaties ontstaan. 

Leeuw

Schorpioenen zullen zich willen uiten over het verleden, maar een Leeuw kan daar weinig mee omdat hij altijd geneigd is om vooruit te kijken, in plaats van naar het verleden.

Waterman

De karakters van Watermannen en Schorpioenen zijn te verschillend. Schorpioenen verlangen naar aandacht, die Watermannen maar moeilijk kunnen geven. Daarnaast is een Waterman vaak te druk met andere dingen.

Het temperament van de Schorpioen

Sterrenbeeld Schorpioen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Intense Sterrenbeeld

Schorpioenen kunnen erg charmant zijn, maar in een verkeerde bui kunnen ze ook agressief worden en lelijke dingen zeggen. Het komt zelden voor dat de Schorpioen als eerste ruzie maakt, maar als het eenmaal zo ver komt, kan hij dus erg uit zijn slof schieten. Hij zal er bovendien alles aan doen om zijn gelijk te krijgen. Om het goed te maken, kun je – in het geval je een conflict hebt met iemand met dit sterrenbeeld – het beste grapjes maken of humor gebruiken. Helaas zijn Schorpioenen niet erg vergevingsgezind, en kunnen ze zelfs jaren lang boos blijven over iets wat hen overkomen is. Daarnaast zijn ze geneigd om wraak te nemen.

Hoe zijn Schorpioenen diep van binnen?

Schorpioenen leiden hun leven vanuit hun intuïtie en gevoel. Dat kan ertoe leiden dat ze ook gevoelig zijn voor bepaalde energieën. Ze zullen anderen screenen op hoe ze zich voelen en gedragen. Maar dat wil dus niet zeggen dat zij ook hun eigen gevoelens zomaar blootleggen bij een ander. Ook al laten Schorpioenen hun gevoeligheid niet zien, zijn het toch hele gevoelige mensen. 

De reden waarom Schorpioenen geen gevoel laten zien, is omdat ze al van jongs af aan hun eigen zwaktes kennen, maar ook die van anderen. Als een ander tegen hem zegt ‘het gaat prima met me, hoor’, kunnen Schorpioenen aanvoelen of het echt zo is. Schorpioenen zullen daarom al snel geneigd zijn om anderen ongevraagde hulp te bieden. Helaas wordt die goedbedoelde hulp soms niet gewaardeerd, wat voor Schorpioenen teleurstellend kan zijn.

Schorpioenen zijn ook geneigd om altijd alles te willen uitzoeken. Ze willen precies weten hoe alles in elkaar zit. Ze houden van onderzoeken en willen graag tot in detail weten hoe dingen werken. Bovendien hebben ze een standvastig karakter en zijn ze geneigd om moeilijke en zware taken op zich te nemen.

Als een Schorpioen niet helemaal lekker in zijn vel zit, kan hij erg gesloten zijn en stilletjes overkomen. Mensen met dit sterrenbeeld vinden het namelijk cruciaal om mensen om zich heen te hebben die ze voor de volle 100% kunnen vertrouwen, zodat ze zich kwetsbaar kunnen opstellen en zich daar goed bij voelen. Juist omdat zij emoties zo intens beleven, kunnen zij zich anders voelen dan anderen. 

Wanneer voelt een Schorpioen zich het gelukkigst?

Schorpioenen voelen zich op hun best als anderen kunnen zien dat ze altijd hard hun best doen om dingen voor elkaar te krijgen. Ze willen dus graag overkomen als een doorzetter, en iemand die moeilijke of zware taken durft aan te gaan. Alles wat ze doen, krijgt hun volle aandacht en ze staan intens in het leven.

Ook geeft het hen een gelukkig gevoel hun omgeving ziet dat zij andere mensen psychologisch kunnen analyseren. Het geeft hen een bepaald gevoel van macht. 

Vriendschappen en familie

Schorpioenen zorgen graag voor anderen en vriendschappen en familie zijn voor hen erg belangrijk. Ze zijn loyaal en komen hun verantwoordelijkheden na. Schorpioenen zijn ondanks hun harde buitenkant erg gevoelig en hebben moeite met het in evenwicht brengen van hun emoties.

Schorpioenen geven veel om hun vrienden en zoeken in hun vriendschappen eerlijkheid en echtheid. Ze kunnen het waarderen als andere mensen hetzelfde gevoel voor humor hebben. Zodra Schorpioenen vriendschappen vormen, zullen deze voor het leven zijn. Althans, zo ziet de Schorpioen dat.

Verder vinden ze het fijn als hun vrienden dezelfde interesses hebben en ook houden ze ervan als de mensen om hen heen sterk in hun schoenen staan en hun eigen standpunt houden. Schorpioenen zijn lopende leugendetectors en weten precies of iemand de waarheid vertelt of liegt. 

Ten slotte hebben ze er een hekel aan wanneer ze worden onderbroken tijdens een gesprek. Als vriend van een Schorpioen, zorg je er dus het liefst voor dat je hem niet onnodig onderbreekt.

De Schorpioen in de werksfeer

Schorpioenen vinden het lastig om in een groot team te functioneren. Het liefst werken ze op eigen houtje, omdat ze zich zo ook beter kunnen concentreren. Ook vinden ze het niet fijn om opgejut te worden, en doen ze bovendien graag een taak tegelijk. Verder houden Schorpioenen van duidelijke instructies en vinden ze het fijn als collega’s hun kunnen helpen, maar teveel externe controle vinden ze dan weer niks. Schorpioenen vinden het tevens belangrijk om zich betrokken te voelen. Voelen ze zich goed op hun werk, dan doen ze er alles aan om optimale prestaties neer te zetten. Ze zijn fanatiek en willen graag doelen behalen.

Schorpioen als collega

Schorpioenen zijn vriendelijk als collega, maar wel een beetje terughoudend. Ze houden hun werk en privéleven het liefst gescheiden. Verder zijn ze er altijd voor hun collega’s als ze hulp nodig hebben. Als een collega kritiek levert, kunnen mensen met dit sterrenbeeld daar goed mee omgaan, maar dan moet die kritiek wel op een bepaalde manier worden gegeven. En omdat Schorpioenen zo intuïtief zijn, weten ze precies welke collega’s ze wel en niet kunnen vertrouwen. Collega’s die roddelen, vermijden ze het liefst.

Beroepen die bij de Schorpioen passen

Sterrenbeeld Schorpioen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Intense Sterrenbeeld
 • Productieleider
 • Archeoloog
 • Detective
 • Chirurg
 • Tandarts
 • Timmerman

Omdat Schorpioenen competitief zijn ingesteld, komt dat erg goed van pas op hun werk. Ze hebben een hoog concentratievermogen en zijn erg vastberaden. Deze eigenschappen leiden ertoe dat ze altijd weer met succes hun doelen behalen. Ze hebben bovendien een analytische en onderzoekende houding en ze worden op hun werk graag gerespecteerd. Bij het maken van financiële besluiten, zijn ze erg streng voor zichzelf. Schorpioenen houden niet van het nemen van risico en zullen daarom ook niet snel impulsaankopen doen.

Welke bekende mensen zijn Schorpioen?

 • Pablo Picasso (was een Spaanse schilder, beeldhouwer, graficus, keramist en theaterontwerper)
 • Herman Brood (was een Nederlandse musicus, schilder, acteur en dichter)
 • Marco van Basten (is een Nederlandse voetbalmanager en gepensioneerd profspeler)
 • Julia Roberts (is een Amerikaanse actrice)
 • Cristoffel Columbus (was een Italiaanse ontdekkingsreiziger en navigator die de weg vrijmaakte voor de grootschalige Europese exploratie en kolonisatie van Amerika)
 • Bill Gates (is een Amerikaanse zakenmagnaat, software ontwikkelaar, investeerder, auteur en filantroop)
 • Jan Vermeer (was een schilder uit de Nederlandse barokperiode)
 • John Cleese (is een Engelse acteur, komiek, scenarioschrijver en producent)
 • Theodore Roosevelt (was een Amerikaans politicus, staatsman, soldaat, natuurbeschermer, historicus en schrijver die van 1901 tot 1909 de president van de Verenigde Staten was)
 • Whoopi Goldberg (is een Amerikaanse actrice, komiek, auteur en televisiepersoonlijkheid)
 • René Froger (is een Nederlandse zanger)
 • Grace Kelly (was een Amerikaanse actrice die prinses van Monaco werd door met prins Rainier III te trouwen)

De Schorpioen als sterrenbeeld: Conclusie

De Schorpioen is dus het meest intense sterrenbeeld van de dierenriem. Op het eerste gezicht lijken ze koel, maar diep van binnen voelen ze vanalles. Ze hebben veel emoties, ze ervaren een enorme passie en hebben een enorme wilskracht. Alle emoties die ze voelen, gaan diep. Maar hun gevoelens zullen ze niet zo snel met de buitenwereld delen. Schorpioenen zijn verder heel assertief en vastberaden, maar kunnen ook manipulatief, obsessief en jaloers zijn.

Anderen vinden Schorpioenen vaak erg aantrekkelijk, omdat ze zo mysterieus kunnen overkomen. Ondanks dat ze zichzelf niet snel blootgeven, kunnen ze de emoties van anderen heel goed lezen.

Ieder sterrenbeeld heeft zo zijn goede en slechte eigenschappen. Wellicht herken je je niet in alle kenmerken omschreven in dit artikel, maar als jij een Schorpioen bent, zullen de meeste eigenschappen je vast bekend zijn voorgekomen.