Skip to Content

Vergeten Mannen Hun Eerste Liefde Na Het Huwelijk?

Vergeten Mannen Hun Eerste Liefde Na Het Huwelijk?

Hoe vaak heb je de vraag gehoord: vergeten mannen hun eerste liefde na het huwelijk? Te vaak om te tellen? Dat dacht ik al. Ben je klaar om de waarheid te achterhalen?

We weten allebei dat een eerste liefde voor ons allemaal iets speciaals is. Van die vlinders in je buik tot je eerste kus en dans, eindeloos lachen en middernachtelijke wandelingen of ritten – dat alles is vrij moeilijk te vergeten, dus…

Het is logisch dat je wilt weten of mannen na het huwelijk hun eerste liefde zullen vergeten. Ook al kan het antwoord je pijn doen.

Een antwoord op deze vraag is volledig individueel. Sommige mannen vergeten hun eerste liefde na het huwelijk, en anderen niet. Er was zelfs één onderzoek dat de kwestie van mannen die uit gemakshalve trouwen aanpakte, simpelweg omdat ze niet het meisje konden krijgen dat ze wilden.

Of dat nu wel of niet waar is, er zijn altijd uitzonderingen op de regel, toch? Jij bent de enige die kan voelen wat er werkelijk in je huwelijk gebeurt. Dus, wat ik je probeer te vertellen is dat jij de enige bent die de echte waarheid kan weten.

Is je man na het zeggen van zijn geloften zijn eerste liefde vergeten, of denkt hij nog steeds aan haar (van tijd tot tijd)? Ik zal je een beetje helpen.

6 redenen waarom mannen zich hun eerste liefde nog kan herinneren

Vergeten Mannen Hun Eerste Liefde Na Het Huwelijk?

Laten we de pleister eraf trekken. Hoe eerder we beginnen, hoe eerder we klaar zijn, dus hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom mannen zich hun eerste liefde herinneren.

1. Ze was zijn eerste ALLES

Tijd om de feiten onder ogen te zien, dat meisje was zijn eerste alles. Je zult altijd je eerste kus onthouden, de exacte plaats waar het gebeurde en de persoon met wie je het hebt gedeeld. Die gebeurtenissen zullen altijd ergens in je geheugen blijven zitten.

Als ze zijn eerste liefde was, dan was ze waarschijnlijk ook zijn eerste liefdesverdriet. We kunnen veel dingen vergeten, maar emoties… We kunnen nauwelijks vergeten hoe iemand ons liet voelen. Als ze een tijdje samen waren, dan was zij waarschijnlijk ook degene die hem voor het eerst, “Ik hou van je”, hoorde zeggen.

Misschien was zij het eerste meisje met wie hij wat intieme momenten heeft gedeeld, het eerste meisje met wie hij op een officiële date ging. Zij liet hem zien wat echte liefde is, of hij leerde wat hij moest vermijden.

2. De breuk stoort hem nog steeds

Dit is waarschijnlijk iets dat geen van ons beiden wil horen, maar het is mogelijk dat je man nog steeds aan zijn eerste liefde denkt, omdat de breuk hem nog steeds stoort. Misschien heeft ze hem verlaten en heeft hij nooit de kans gehad om het echt af te sluiten.

Het is ook mogelijk dat ze hem afwees, zelfs toen ze probeerde te veranderen en dingen beter te maken tussen hen beiden. Wat als de breuk een puinhoop was en ze hem wat littekens heeft bezorgd? Misschien heeft ze hem verraden en vraagt hij zich nog steeds af waarom…

3. Je lijkt op een vreemde manier op haar

De man met wie je getrouwd bent heeft duidelijk een type; dat hebben we allemaal. Een van de redenen waarom hij niet kan stoppen met aan zijn eerste liefde te denken, is misschien omdat je vreemd genoeg op haar lijkt. Het gaat niet alleen om je fysieke verschijning, ook al is dat misschien de belangrijkste reden.

Misschien praat je op dezelfde manier, of zijn je favoriete bloemen net als de hare lelies. Als je terugkijkt op je exen, had de meerderheid van hen bijvoorbeeld bruin haar en donkere ogen. Of ze waren allemaal een beetje nerdy en is dat wat je aantrok.

Ik wijs hier niet op, zodat je jezelf kunt veranderen, zodat je man zijn eerste liefde vergeet. Je moet gewoon begrijpen dat er veel domme toevalligheden zijn.

We hebben er geen controle over en we merken ze vroeg in relaties niet op. We kunnen ze alleen maar omarmen.

4. Hij is tijdens die relatie door een aantal belangrijke delen van zijn leven gegaan

Vergeten Mannen Hun Eerste Liefde Na Het Huwelijk?

Wanneer je door moeilijke tijden in je leven gaat, dan waardeer je echt de mensen die blijven en je helpen omgaan met alles waar je mee te maken hebt. Als ze zijn eerste alles was, dan is hij waarschijnlijk ook door veel ups en downs in zijn leven gegaan waar zij ook bij was.

Als het leven hem curveballen gooide en zij er was om hem te ondersteunen en voor hem te juichen, dan kan hij dat niet gemakkelijk vergeten. Misschien was zij degene die zijn hand vasthield toen een van zijn familieleden stierf en voelde hij zich veilig bij haar.

Het leven gebeurt, en mensen die door dik en dun bij ons blijven, zijn heel belangrijk.

5. Je hebt net ruzie gehad

Heb je net ruzie gehad of een echt nare discussie? Misschien denkt hij daarom aan zijn eerste liefde. Als we voor het eerst verliefd zijn, dan zijn we naïef en denken we dat het allemaal rozengeur en maneschijn is. Later in het leven leren we dat relaties niet op die manier werken.

Sommigen van ons hebben echter de neiging om die serene momenten verborgen te houden en we gebruiken ze om aan onze realiteit te ontsnappen. Een andere reden waarom hij aan zijn ex begon te denken, is dat jullie ruzie hem triggerde.

Misschien heb je wat oude wonden geopend, en is nu zijn trauma terug.

Als je denkt dat dit het geval kan zijn, praat dan met hem en probeer alle problemen op te lossen waarmee je te maken hebt. Jullie hebben elkaar in voor- en tegenspoed gekozen, toch?

6. Hij heeft haar pas geleden gezien

Als je in dezelfde stad woont als zijn eerste liefde, dan denkt hij misschien aan haar omdat hij haar pas geleden heeft gezien. Het betekent niet dat hij iets met haar wil, maar gewoon dat ze hem aan het verleden heeft laten denken.

Als je echter vermoedt dat hij haar in het geheim ontmoet, zoek dan naar andere tekenen dat hij ontrouw kan zijn voordat je met de vingers begint te wijzen. Hem van ontrouw beschuldigen zal je huwelijk zeker op zijn kop zetten, maar als je onderbuikgevoel fluistert dat er iets mis is, ga dan op onderzoek uit.

Hoe kun je er zeker van zijn dat hij niet aan zijn eerste liefde denkt?

Er zijn een paar dingen die duidelijk laten zien dat hij niet aan zijn eerste liefde denkt. Als je er angstig over bent, lees dan dit deel en wees ervan verzekerd dat zijn ex echt in zijn verleden zit.

1. Hij noemt haar nooit

Een van de meest voor de hand liggende tekenen dat je man niet aan zijn eerste liefde denkt, is dat hij haar eigenlijk nooit noemt. Natuurlijk weten jullie allebei van elkaars verleden en hebben jullie er eerder over gesproken. Er is echter geen reden voor een van jullie om het nog ter sprake te brengen.

Jullie gingen verder met jullie leven en lieten het verleden achter waar het thuishoort. Er is geen reden voor een van jullie om stil te staan bij een van je vorige relaties, omdat je eindelijk de ware hebt gevonden.

2. Hij stelt je gerust

Je man weet wanneer je je slecht voelt en hij zorgt ervoor dat hij je door die momenten heen helpt. Hij stelt je bijna altijd gerust, maar vooral wanneer je de geruststelling het meest nodig hebt.

Je vertrouwt hem volledig omdat hij je nooit enige reden gaf om aan hem of zijn trouw te twijfelen. Hij is de vriendelijkste persoon ter wereld en hij zorgt ervoor dat je je de hele tijd veilig voelt.

3. Je hebt nooit rare vibes gekregen

Vergeten Mannen Hun Eerste Liefde Na Het Huwelijk?

Je weet hoe mensen zeggen, vibes liegen nooit. Als je intuïtie je niet waarschuwt dat er iets vreemds aan de hand is, dan zit je goed. Hij is eerlijk tegen je en praat openlijk over zijn gevoelens, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Dus, als je nooit rare vibes hebt gekregen, of we het nu wel of niet over zijn eerste liefde hebben, dan hoef je je nergens zorgen over te maken.

4. Hij is te verliefd op je om zelfs maar aan het leven dat hij voor jou had te denken

Je bent echt gelukkig en je hebt eindelijk iemand gevonden die je grootste steun en luidste cheerleader is. Je huwelijk heeft alles van een gelukkig huwelijk. En hij is te verliefd op je om zelfs maar aan het leven dat hij voor je had te denken.

Hij heeft je waarschijnlijk zelfs verteld dat zijn leven begon op het moment dat je accepteerde om zijn vriendin te zijn en hij overdreef niet. Je bent alles wat hij ooit nodig zal hebben, en meer.