Skip to Content

Dit Is Waarom Je Iedere Keer Vastzit In Een Bijna Relatie

Dit Is Waarom Je Iedere Keer Vastzit In Een Bijna Relatie

Sommige mensen onderhouden met succes gezonde relaties en het lijkt alsof ze met een speciale gave zijn geboren. Anderen worstelen om de ware te vinden en komen vaak vast te zitten in een bijna relatie.

Je bent geen vrienden, je bent meer dan dat, maar je bent ook geen stel. Dit gevoel komt me heel bekend voor, moet ik toegeven. Het hebben van een bijna relatie heeft me op zoveel manieren veranderd, maar heeft me uiteindelijk voorbereid op de mooiste tijd in mijn leven.

Nee, ik kon mijn bijna iemand niet veranderen, en hij is niet mijn lang en gelukkig leven. Hij heeft me echter een aantal dingen geleerd. Door een bijna relatie te hebben, realiseerde ik me hoe ik niet wil dat mijn romantische relatie eruitziet, en het hielp me mezelf te verbeteren.

Ik heb geleerd om openlijk over mijn gevoelens te praten en te luisteren naar de andere persoon die zijn gevoelens deelt. Ik begon me te realiseren waarom grenzen belangrijk zijn, en nu zie ik een rode vlag op anderhalve kilometer afstand. Het maakt niet uit hoe volhardend je bent en hoeveel je hoopt dat het goed komt, het zal je niet helpen om dingen te veranderen.

Dus dit is wat ik heb geleerd van mijn bijna relatie, en eerlijk gezegd, dit is waarom je erin vastloopt. Stop met het herhalen van hetzelfde patroon en verander je leven ten goede. Dit is wat je ervan weerhoudt om voorbij die grens te gaan, dus probeer eraan te werken.

Dit Is Waarom Je Iedere Keer Vastzit In Een Bijna Relatie

1. Je stelt geen duidelijke grenzen

Oké, laten we beginnen met de meest voor de hand liggende. De reden waarom je in een bijna relatie vastloopt, is dat je geen duidelijke grenzen stelt. Je geeft hem te veel kansen als hij dingen verprutst.

Ook reageer je niet als je iets dwarszit, zoals wanneer hij met andere vrouwen praat, of wanneer hij je de hele dag niet sms’t. Ik snap dat je een sterke en onafhankelijke vrouw bent, maar als je iets serieus wilt, moet je eraan werken en je behoeften duidelijk uitleggen.

Misschien wacht je te lang om ‘het gesprek’ te hebben en kun je niet definiëren wat jullie twee delen voordat hij het beu wordt om achter je aan te zitten. In dat geval laat je hem een beetje zien dat hij vrij is om te doen wat hij wil, en hij zal waarschijnlijk vluchten zodra hij merkt dat je blijft hangen.

2. Je hebt iedere keer een bijna relatie omdat je rode vlaggen blijft negeren

Een ander ding dat je in een bijna relatie houdt, is het feit dat je de rode vlaggen vanaf het begin negeert. Je maakt je niet al te veel zorgen als hij geen contact met je opneemt, of als hij meer tijd heeft voor zijn vrienden, familie en hobby’s dan voor jou.

Je merkt niet dat hij niet geïnteresseerd is in wat er in je leven gebeurt. Hij gebruikt je liever om naar zijn problemen te luisteren. Zelfs als je het gevoel hebt dat je de enige bent die moeite doet, blijf je omdat je hoopt dat hij na verloop van tijd zal veranderen.

Ik durf te wedden dat je niet openlijk communiceert. Dat je eigenlijk geen idee hebt wat er in zijn hoofd omgaat. Soms is hij helemaal lief voor je, en soms doet hij alsof hij je niet kent (vooral als je in het openbaar bent).

Dus als je je man zou kunnen identificeren in sommige van deze dingen die ik heb genoemd, zie je niet alle rode vlaggen die er vanaf het begin waren. Word wakker, vrouw!

3. Je gelooft dat je ervoor kunt zorgen dat hij van je houdt als je maar lang genoeg bij hem blijft

Wij allemaal, hopeloze romantici, bleven minstens één keer in ons leven iets langer dan de bedoeling was. Niet omdat het moest, maar omdat we stiekem geloofden dat we hem van gedachten zouden laten veranderen. Dat je eindelijk de liefde zouden gaan geven die je verdient.

Lieverd, stop alsjeblieft met geloven dat je hem van je kunt laten houden als je maar lang genoeg blijft. Mannen weten meestal wat ze van je willen zodra ze je zien. Blijf dus niet bij hem in de buurt als hij geen interesse toont.

Als je ervoor kiest om te blijven, geef je hem alleen meerdere kansen om je te manipuleren. Om je te gebruiken zoals hij wil. Je bent niet een van die vrouwen met een laag zelfbeeld die wanhopig op zoek zijn naar liefde. Ga verder en laat hem met rust.

4. Je blijft in een bijna relatie, omdat je niet weet wat je wilt van een relatie

Dit Is Waarom Je Iedere Keer Vastzit In Een Bijna Relatie

Nu, deze is een beetje lastig. Als je niet weet wat je wilt van een relatie, is de kans groot dat je vast komt te zitten in een bijna relatie. Misschien ben je nog steeds niet klaar voor iets serieus, of heb je geen idee wat jouw type man is.

Misschien wil je iemands hand vasthouden tijdens die koude winternachten, maar tegelijkertijd waardeer je je vrijheid enorm. Ik neem aan dat je graag iemand aan je zijde hebt als je de zwaarste gevechten in je leven voert, maar je bent sterk genoeg om ze alleen aan te kunnen.

Laat me je iets vertellen. Het is mogelijk om alles te hebben, zolang je maar weet wat je wilt. Dus zoek het uit en praat erover met je bijna iemand. Omdat je hem gemengde signalen stuurt, weet de arme man niet of hij iets moet doen of niet. Help hem een beetje.

5. Je bent niet moedig genoeg om het los te laten

Last but not least, of minder belangrijk, is dat je niet moedig genoeg bent om je bijna relatie los te laten. Het werd je comfortzone, een plek waar je jezelf kunt zijn zonder bang te zijn om beoordeeld te worden.

Iemand waardeert je eindelijk voor de persoon die je bent, en er zijn geen verplichtingen aan verbonden. Het is allemaal zonneschijn en regenbogen totdat het tijd is om te praten of afstand te nemen van hem. Afhankelijk van de uitkomst kan dat de slechtste of de beste beslissing zijn die je moet nemen.

Als de rollen omslaan en je je realiseert dat hij niet degene is om je aan vast te houden, kan het voor jullie allebei behoorlijk moeilijk en hartverscheurend zijn. Soms doet vasthouden meer pijn dan loslaten. Houd daar rekening mee en beslis wat het beste voor je is.