Skip to Content

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Je bent het waarschijnlijk wel met me eens dat mensen elkaar op verschillende manieren omhelzen. Op die manier uiten ze hun emotie jegens anderen.

Mensen doen dit al heel lang en dit zal niet snel veranderen. En als je het mij vraagt brengt elkaar omhelzen mensen nader tot elkaar en geeft het hen een goed gevoel. Het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid.

Het kan angstgevoelens verminderen en je het gevoel geven dat je ergens bij hoort. Het kan ook het stresshormoon doen afnemen en dan zul je beter slapen.

Wil je weten wat nou het allerbeste is? Wetenschappers hebben ondervonden dat stellen die meer met elkaar knuffelen uiteindelijk gelukkiger zijn.

Daarnaast is het in de meeste gevallen zo dat ze minder huwelijksproblemen hebben.

Je doet dit natuurlijk al een tijdje en je weet dat er op verschillende manieren geknuffeld kan worden.

Hoe weet je nou wat de verschillende manieren inhouden? Bestaat er een manier om erachter te komen wat het betekent wanneer iemand je stevig omhelst of wanneer iemand je slordig omhelst?

Als je niet weet wat de betekenis is achter de verschillende omhelzingen, maak je dan vooral geen zorgen, want ik sta voor je klaar om je dit beter te laten begrijpen.

Ik ga het hebben over de verschillende soorten omhelzingen en de bijbehorende betekenissen.

Je zal beter kunnen begrijpen wat het betekent wanneer iemand je omhelst. Dus laten we maar van start gaan!

1. De stevige omhelzing

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Van alle gebruikelijke soorten omhelzingen is dit mijn favoriet. Ik ben er dol op wanneer iemand me met volle kracht omhelst. Je krijgt deze soort knuffel alleen van iemand die van je houdt.

Als iemand me op deze manier omhelst maken ze me vrolijk en vol ik me gewoon fantastisch.

Ik omhels anderen zo vaak op deze manier en ik geniet van elke seconde. Het wordt ook de knijp-omhelzing genoemd omdat je degene voor je vastknijpt.

Het voelt alsof ze jou voor het laatst zullen zien. Ze willen je laten zien dat ze zoveel van je houden en dat ze je zullen missen als je er niet bent. Als je partner je deze omhelzing geeft is dat een subtiel signaal dat hij je leuk vindt.

Het betekent dat hij een oogje op je heeft, maar dat hij bang is om dit toe te geven en hij daarom deze soort omhelzing gebruikt om je te laten zien hoeveel hij om je geeft en hoe erg hij je mist.

Als je ooit op deze manier bent vastgeknepen weet je hoe het voelt en ik hoop dat je deze omhelzing nog veel mee zal maken.

2. De zijwaartse omhelzing

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Deze omhelzing is de meest relaxte. Het wordt ook de vriendenknuffel genoemd. Zo omhelzen goede vrienden elkaar.

Mensen knuffelen vaak op deze manier als ze goed gestemd zijn of wanneer ze hun vrienden en kennissen omhelzen.

Het is niet zo romantisch als de stevige knuffel, maar het is lief. Je ziet deze soort omhelzing vaak wanneer mensen poseren voor een foto. Als ze elkaar omhelzen zal de foto schattig en leuk zijn.

Dus als een man je op deze manier heeft geknuffeld houdt dit niet per se in dat hij een oogje op je heeft.

Het is een teken dat hij je als een vriend ziet en je extra je best moet doen om zijn aandacht te trekken om het verder te laten gaan. En tot dan moet je gewoon van de vriendenknuffel genieten en gelukkig zijn. Daar heb je zat redenen voor!

3. De berenomhelzing

De berenomhelzing houdt in dat je je armen om de ander heenslaat. Op die manier laat je hen zien dat je hen wilt beschermen.

Hetzelfde geldt wanneer je moeder of vader je omhelzen en je je zo knus en veilig voelt in hun armen.

Je weet toch nog wel dat dit een erg stevige knuffel is? Mannen zijn dol op vrouwen die op deze manier knuffelen. Als vrouwen dit doen voelen mannen zich toch wat emotioneel tot hen aangetrokken.

Daarnaast is deze omhelzing erg populair in de sportwereld. Rugbyspelers omhelzen hun tegenstanders van achteren en zorgen er op die manier voor dat zij niet kunnen bewegen.

Nu kunnen ze alles doen omdat de tegenstander geen kant op kan. Zelfs als je de omhelzing op die manier inzet is een berenomhelzing populairder in liefdesrelaties.

4. De lange omhelzing

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Als je ooit zo’n knuffel hebt gehad weet ik zeker dat je je veilig en fantastisch voelde.

Dit is de omhelzing die mensen je geven als ze je willen vertellen dat ze je missen en dat ze zich veilig voelen in jouw armen.

Het is ook karakteristiek voor een serieuze relatie en voor hechte vriendschappen. Het is nogal een intieme omhelzing en is alleen bestemd voor degenen die een sterke band hebben.

Op deze manier willen ze misschien laten weten dat ze hulp nodig hebben, dat ze een slechte dag achter de rug hebben of ze zich zomaar somber voelen.

Als je zo geknuffeld wordt moet je ervoor zorgen dat je diegene helpt. Als je zo door je partner wordt geknuffeld betekent dit dat hij echt van je houdt en dat hij erg blij met je is.

Als hij je ook in de ogen kijkt tijdens deze omhelzing kun je ervan uitgaan dat zijn liefde voor jou intens is. Als je op zijn lichaamstaal let zul je merken dat hij niet iedereen op deze manier omhelst.

Je bent zijn beste vriend en degene op wie hij kan leunen als het leven zwaar wordt. Maar een ding is zeker: wie je ook op deze manier omhelst, als je zo omhelsd wordt mag je van geluk spreken! 

5. De omhelzing van achteren

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Mensen voelen zich vaak op hun gemak als ze van achteren omhelsd worden. Het geeft je zo’n goed gevoel om omhelsd te worden, zelfs als je niet eens kunt zien wie je überhaupt knuffelt.

Maar je weet dat ongeacht wie je omhelst, diegene intense gevoelens voor je heeft en dat hij of zij je gemist heeft toen je er niet was.

Deze omhelzing houdt in dat je partner zich volledig op zijn gemak voelt bij je en op deze manier wil hij je gewoon laten zien hoeveel hij van je houdt en hoe belangrijk je voor hem bent.

Het wordt ook de ondeugende omhelzing genoemd omdat je niet kunt zien wie er achter je staat en je eerst niet weet wie je gaat omhelzen.

Maar als een man je op deze manier omhelst en je haar kust kun je er zeker van zijn dat hij dolverliefd op je is en dat het een kwestie van tijd is voordat hij je verovert.

6. De schrijlingse omhelzing

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Dit is de karakteristieke omhelzing voor twee verliefde mensen. Het is erg intiem. Je kunt niet iedereen op deze manier omhelzen, want het is slechts bestemd voor de bijzondere persoon in je leven.

Meestal omhelzen vrouwen mannen op deze manier en geven ze zich op die wijze helemaal bloot.

Je moet iemand echt vertrouwen om ze op deze manier te omhelzen, dus denk twee keer na voordat je het echt doet.

Deze omhelzing onthult veel lust van degene die de omhelzing ontvangt en het laat zien dat jullie een erg sterke fysieke band hebben. 

7. ‘The London Bridge’ omhelzing

Dit is nogal een specifieke soort omhelzing omdat beide partijen elkaar alleen met het bovenlichaam aanraken, terwijl het onderlichaam elkaar niet aanraken.

Het staat bekend als de beleefde omhelzing. Het is nogal kil – politici en diplomaten omhelzen elkaar vaak op deze manier.

Als iemand je op deze manier omhelst moet je weten dat ze niet zoveel van je houden en dat ze geen diepere band met je willen opbouwen. Ze willen gewoon je kennis zijn en voelen niet de behoefte om je beter te leren kennen.

Je vraagt je misschien af waarom mensen elkaar überhaupt op deze manier omhelzen. Nou, ze willen niet stijfjes overkomen, maar ze laten niet hun ware emoties zien aan degene die ze omhelzen. Geef het maar toe, de ‘London Bridge’ omhelzing is niet echt jouw ding, toch?

8. De omhelzing met oogcontact

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Dit is een van de meest voorkomende omhelzingen en wordt uitsluitend gebruikt door verliefde mensen. Het wordt ook wel de intieme omhelzing genoemd.

Ik zeg niet dat je je vrienden en ouders niet op deze manier kunt omhelzen, maar de meeste mensen omhelzen hun geliefde op deze manier. Het is een romantische knuffel en verliefde mensen uiten op deze manier graag hun liefde.

Wanneer mensen elkaar in de ogen kijken en ze een hele tijd zo blijven staan, kunnen ze elkaars ziel zien en de liefde voelen tussen hen.

Als je geliefde je omhelst terwijl hij intens oogcontact met je maakt tijdens het schuifelen mag je van geluk spreken, want dit is een teken dat hij echt ontzettend verliefd op je is. Niets kan jullie relatie kapotmaken omdat jullie zo toegewijd zijn aan elkaar.

9. De zakkenroller-omhelzing

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Je kunt alleen je partner op deze manier omhelzen. Je moet hen dan omhelzen en je handen in zijn kontzakken steken.

Het is eigenlijk ook een ondeugende omhelzing omdat je je handen eigenlijk op iemands kont legt.

Ze kunnen dit tegelijkertijd ook bij jou doen en als ze dit doen betekent dit dat ze zich erg op hun gemak voelen bij jou.

Ze vinden het geen probleem om het te doen wanneer jullie alleen zijn of als er vrienden bij zijn. Als je partner je op deze manier omhelst kun je ervan uitgaan dat hij erg veel van je houdt.

Hij zit lekker in zijn vel als hij bij jou is en op deze manier laat hij je al zijn liefde en genegenheid zien. Als jij degene bent die je partner deze omhelzing kan geven, gefeliciteerd: jullie zijn een geweldige match!

10. De snelle omhelzing 

De meeste mensen zeggen dat ze niet graag op deze manier omhelsd worden omdat de mensen die hen omhelzen geen interesse hebben om een diepere band te ontwikkelen.

Maar dat is zo ver van de waarheid. Je hebt waarschijnlijk een situatie meegemaakt waarin je bijvoorbeeld je beste vriend wilde omhelzen, maar je te laat op je werk of op school zou komen en je hen gewoon even snel omhelsde.

Iemand op deze manier omhelzen houdt niet in dat je geen interesse hebt in diegene (waarom zou je hen dan überhaupt omhelzen?), je hebt gewoon geen tijd voor een lange knuffel, maar je wilt toch je liefde en genegenheid uiten. Wees gerust, want een snelle omhelzing is ook een omhelzing!

11. De omhelzing waarbij mensen hun hoofd tegen elkaar laten rusten

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Heeft je partner je ooit een knuffel gegeven waarbij hij zijn hoofd voorzichtig tegen het jouwe legde?

Als dat zo is weet je hoe geweldig dat was. Het voelde alsof je de meest geliefde vrouw op aarde was en dat hij alleen oog had voor jou.

Deze omhelzing is enorm comfortabel en knus en het laat zien dat je diepe gevoelens koestert voor elkaar.

Het kan ook laten zien dat jullie een perfecte match zijn en dat hij zich geen leven zonder jou zou kunnen voorstellen. Als dit geen romantische omhelzing is, weet ik het niet meer.

12. De ronddraaiende omhelzing 

Meiden, als jullie ooit verliefd zijn geweest op een man die je op deze manier omhelsde weet ik zeker dat je hem nooit meer zal vergeten.

Door je op deze manier te omhelzen laat een man zien dat hij graag tijd met je doorbrengt en dat hij niet bang is om zijn speelse kant te laten zien.

Het houdt in dat hij je graag ziet glimlachen en giechelen en daarom zal hij hiermee door blijven gaan tot je niet meer kan.

Het beste is wanneer dit opeens gebeurt. Voor mij is dit persoonlijk een van de leukste omhelzingen die je kunt krijgen, dus prijs jezelf gelukkig als je iemand hebt die je zo omhelst.

13. De omhelzing om de middel

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Deze versie komt mensen goed van pas die een relatie hebben en het laat veel liefde en genegenheid zien.

Het kan een stevige of een meer ontspannen knuffel zijn, afhankelijk van de gelegenheid. Het is ook een teken dat iemand zich op zijn gemak voelt en dat hij geniet van elke seconde met jou.

Daarnaast zien de meeste mensen deze knuffel als een teken van lust. Je kunt dit herkennen als er meer bij komt kijken zoals het kussen van de nek of de wang.

Als hij je bovendien in de ogen kijkt terwijl hij je op deze manier omhelst kun je ervan uitgaan dat hij stapelverliefd op je is. Het kan zowel in lange als korte relaties voorkomen.

Als je gewoon op zijn lichaamstaal let zul je te weten komen wat hij echt voelt. Als mannen erachter proberen te komen hoe ze een vrouw moeten versieren zetten ze deze omhelzing in.

Ze voelen zich niet ongemakkelijk omdat ze niet zo dichtbij je staan, maar toch voelen ze dat er meer is dan vriendschap.

14. De omhelzing van een lappenpop 

Deze omhelzing gebeurt tussen mensen als een van de twee niet om de ander geeft. Als je op deze manier omhelsd wordt is dat een teken van een relatie die niet wederzijds is.

Hoe hard de een ook zijn best doet om de relatie te laten slagen, het zal allemaal tevergeefs zijn omdat het de ander echt niks kan schelen.

Hetzelfde geldt voor romantische en vriendschappelijke relaties omdat niemand uit zit te kijken naar deze soort omhelzing.

Het is een beleefde omhelzing, zodat de andere partij zich niet rot voelt omdat je geen aandacht aan hen besteedt.

15. De slordige omhelzing

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Deze omhelzing duurt misschien lang, maar dat betekent helemaal niets omdat het slordig is.

Je omhelst mensen op deze manier als je niet zoveel om ze geeft, maar je doet het uit beleefdheid of omdat anderen hen omhelzen.

Het is geen teken van liefde of genegenheid en het lijkt gewoon alsof je het zomaar doet. Geloof het of niet, mensen omhelzen elkaar zo nu en dan echt op deze manier.

16. De schuifel-omhelzing

Deze omhelzing is karakteristiek voor bruiloften waar stellen erg dicht op elkaar staan.

Als ze iets verder uit elkaar gaan houden ze elkaars hand nog steeds vast. Op die manier voelen ze zich comfortabel en daarom willen ze zo blijven staan.

Het is romantisch en lief, en koppels die zo dansen voelen erg veel chemie en hebben een erg sterke band met elkaar. Als jullie elkaar zo omhelzen kun je ervan uitgaan dat wat jullie hebben geweldig is.

Als je op deze manier met je geliefde danst zul je je vrolijke kant benadrukken. Anderen zullen zien hoe gelukkig en tevreden je bent en je zal gewoon smelten in de armen van je partner.

17. De opvang-omhelzing

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Deze omhelzing is karakteristiek voor partners die sterke gevoelens voor elkaar hebben. Als je ooit op deze manier omhelsd bent weet je waar ik het over heb.

Het ziet er als volgt uit: je zie je man staan, erg charmant en lief, en dus besluit je op hem af te rennen en hem in de armen te vliegen.

Als je hem op hem afkomt kun je jezelf niet beheersen en spring je in zijn armen en klem je je benen tegelijkertijd om zijn middel. Deze omhelzing is erg intiem, dus je kunt niet iedereen zo omhelzen.

Maar als je besluit om je partner op deze manier te omhelzen zal hij in de wolken zijn.

Hij zal zelfs degene zijn die erop staat dat jullie elkaar altijd zo moeten begroeten. En wie kan het hem kwalijk nemen, deze omhelzing is zo lief!

18. De flirterige omhelzing

Deze omhelzing is voor degenen die graag spanning willen. Als je een flirterige omhelzing geeft onthul je niet duidelijk je bedoelingen, maar zegt de manier waarop je naar hem toe leunt en hoe je lichaam beweegt alles. Als je een man op deze manier omhelst betekent het dat je meer wilt.

Het betekent dat je je aangetrokken voelt tot hem en dat je je lichaam gebruikt om hem te laten zien hoe leuk je hem vindt.

Daarnaast hoopt elke vrouw die een man zo omhelst dat hij zich realiseert dat ze erg veel interesse in hem heeft. Als je iemand ooit op deze manier omhelsd hebt weet je waarover ik praat.

Je weet ook dat deze omhelzing de vonk over zal laten slaan, dus denk goed na over wie je op deze manier gaat omhelzen!

19. De zelfomhelzing

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Als je na begint te denken over omhelzingen vergeet je gladweg dat er ook een zelfomhelzing is, nietwaar?

Je ziet omhelzingen als iemand knuffelen, maar je weet niet dat deze omhelzing je kan kalmeren en dat het je kan helpen om tot rust te komen.

Het is een goede methode als er niemand anders is om je te knuffelen, maar je echt een knuffel kunt gebruiken.

In dat geval kun je jezelf altijd belonen met deze omhelzing en zul je je meteen beter voelen.

Ondanks dat we het niet vaak uitoefenen betekent dit niet meteen dat het minder waard is. Het is zelfs de beste knuffel die je ooit kunt krijgen!

20. De knuffel

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)

Deze omhelzing is voor verliefde mensen. Het barst van het omhelzen, zoenen en knuffelen. Op die manier willen beide partners elkaar laten weten hoeveel ze om elkaar geven.

Als je iemand op deze manier omhelst is het geen gewone omhelzing. Het is veel meer dan dat en de andere partij zal zich bijzonder voelen omdat er zoveel chemie is. 

Het is een omhelzing die je alleen kunt geven aan degene die veel voor je betekent en van wie je zoveel houdt.

Aangezien deze omhelzing alleen bestemd is voor de bijzondere persoon in je leven wordt het zelden gedaan, maar zodra je op deze manier omhelsd wordt voel je je veilig. Wie had ooit gedacht dat omhelzingen zoveel invloed zouden hebben op mensen?

Ik kan concluderen dat ongeacht welke omhelzing je ontvangt je het gewoon zou moeten omarmen. Het is de manier waarop anderen hun liefde en genegenheid uiten.

Misschien lukt het je soms niet om de juiste woorden te vinden om iemand te troosten, maar kun je met één omhelzing zoveel meer zeggen.

Als je een ander omhelst kunnen zij je goede energie voelen en andersom. Als je somber bent zul je je meteen beter voelen als ze je aanraken. Als jij bovendien al gelukkig bent zul je nog gelukkiger zijn als ze je omhelzen.

Vertrouw me maar, omhelzingen zijn therapeutisch. Je moet gewoon weten op welke manier je iemand zou moeten omhelzen.

Onthoud alsjeblieft dat er manieren bestaan om vrienden en kennissen te omhelzen, maar ook manieren waarop je alleen je partner kunt omhelzen. Let er dus op dat je deze niet door de war haalt!

Nog een ding: wat je ook doet, blijf altijd positief en omhels mensen alsof vandaag je laatste dag is. Dat is de enige juiste manier om anderen liefde te geven!

20 Verschillende Soorten Omhelzingen (En De Bijbehorende Betekenissen)