Skip to Content

Waarom Het Niet De Schuld Is Van De Andere Vrouw

Waarom Het Niet De Schuld Is Van De Andere Vrouw

Ontrouw is tegenwoordig een van de populairste onderwerpen, nietwaar? Vooral met alle beroemdheden die elkaar bedriegen en worden bedrogen, kun je het gewoon niet negeren. Dus, wie is de schuldige? Je vreemdgaande echtgenoot of de andere vrouw? Laat me het je vertellen – het is zelden haar schuld.

Je kunt nooit helemaal zeker zijn van iets, dus ik zal er niet op wedden, maar ik zal je enkele redenen geven die mijn bewering bevestigen. Relaties kunnen rotsachtig worden en soms denken we misschien dat het in geen geval kan herstellen.

Eerlijk gezegd weet je nooit zeker wat de uitkomst zal zijn als iemand vreemdgaat. Er zijn koppels die sterker worden na deze tegenslag, maar velen herstellen nooit helemaal.

Het vertrouwen van je dierbaren beschamen en bedriegen is niet iets dat je ooit zou moeten overwegen. Toch gebeurt het. We breken onze geloften en liegen tegen de persoon die we beloofden dat niet te doen.

Is het waar dat liefde ons in leugenaars heeft veranderd? Zijn we klaar om een ​​compromis te sluiten met wat we hebben voor iets tijdelijks? Ik bedoel, als we eerlijk zijn, worden deze avonturen zelden iets permanenters.

Hypothetisch heeft je man jou bedrogen en je kalmeert je woede door deze op zijn minnares te richten. Maar hij is vreemdgegaan, houd daar rekening mee. Dus waarom is zij niet degene om naar te wijzen? Waarom is het niet de schuld van de andere vrouw?

1. De andere vrouw kan hem niet van je afpakken

Waarom Het Niet De Schuld Is Van De Andere Vrouw

Vaak praten we over een relatie als ons bezit. Dit gebeurt natuurlijk onbewust. Als je aandacht schenkt aan enkele van de geschenken die we van onze vriendjes of echtgenoten krijgen, zeggen ze vaak iets als ‘wees van mij’, ‘je bent bezet’ en ‘niemand anders kan je hebben’.

Hoe komt het dat we de taal gebruiken om onze liefde (en minnaar) te beschrijven als iets dat van ons kan worden afgenomen? De andere vrouw kan hem niet van je stelen. Je moet je realiseren dat als hij toegewijd is aan jou, er in de hel geen enkele andere vrouw in staat zal zijn om zijn aandacht te trekken.

De echte vraag is deze: wat als hij om te beginnen nooit van jou was? Heb je daar over nagedacht?

Wat als het hele “Ik ben verliefd op je, jij bent de liefde van mijn leven” zijn manier was om je in zijn ban te brengen? Misschien heb je de rode vlaggen gemist dat hij een rokkenjager is terwijl je aan het daten was en nu zit je vast in een ongezond huwelijk.

2. Zij wordt ook gekwetst

Waarom Het Niet De Schuld Is Van De Andere Vrouw

Met wie is hij vreemdgegaan? Een ander mens. En wat hebben mensen gemeen (zelfs die klootzak die je heeft bedrogen)? Ja, gevoelens!

Denk goed na voordat je begint te oordelen en de andere vrouw de schuld geeft van zijn daden. Ze is gekwetst, belogen en ook bedrogen. Noem haar geen ‘familiebreker’. Die arme vrouw had misschien niet eens geweten dat hij een vrouw had. Je kent haar kant van het verhaal niet, dus reageer niet meteen.

Ze schaamt zich nu, waarschijnlijk voelt ze zich zelfs schuldig omdat ze iemands huwelijk heeft verpest, maar hoe kon ze dat weten? Hij schonk haar aandacht, ze werd verliefd, en hier zijn we nu, twee gebroken harten later.

Begrijp me echter niet verkeerd. Ik ben de persoon die gelooft dat zodra je je realiseert dat je huwelijk giftig is, je onmiddellijk moet vertrekken. Je zou je innerlijke vrede en je eigen geluk moeten kiezen boven de kruimels die hij je geeft.

3. De andere vrouw is niet degene die jouw vertrouwen geschaad heeft

Waarom Het Niet De Schuld Is Van De Andere Vrouw

Laten we eerlijk zijn, zij is niet degene die je vertrouwen heeft geschonden. Je man is de schuldige. We weten allebei dat het niet altijd zonneschijn en regenboog is in het huwelijk, maar je zou problemen samen moeten kunnen oplossen.

Hij moet niet ronddwalen en proberen iemand anders te vinden om in vertrouwen te nemen. De ring om zijn vinger, als niets anders, was zijn herinnering dat er iemand is die er kapot van zal zijn na zijn beslissing. Hij is degene die je verantwoordelijk moet houden voor het vernietigen van je huwelijk.

De “andere vrouw” heeft je geen pijn gedaan. Ik begrijp dat het makkelijker is om boos te zijn op iemand die je niet kent dan wrok koesteren tegen de persoon van wie je houdt. Maar je man of deze andere vrouw haten zal je niet helpen. Het maakt je alleen maar in de war en je kunt negatieve gevoelens opkroppen, wat helemaal niet gezond is.

Misschien heb je besloten om met haar te praten, maar denk hier eerst goed over na. Denk na over alle dingen die je haar wilt vertellen en de redenen waarom je ergens op wilt wijzen.

4. Ze heeft hem niet gedwongen om jou te bedriegen

Waarom Het Niet De Schuld Is Van De Andere Vrouw

Heeft ze hem gechanteerd om jou te bedriegen? Of bedreigde ze hem, dus moest hij het doen? Ik neem aan dat het antwoord op beide vragen nee is (in sommige extreme gevallen kan dit echter gebeuren). Dus, waarom beschuldig je haar?

Hij nam de beslissing om iets met een andere vrouw te beginnen, ook al wist hij dat hij niet vrijgezel was. De enige persoon die de mogelijkheid had om te kiezen, toch koos hij ervoor om ontrouw te zijn. Haar schurken zal hem alleen de goedkeuring geven om het met iemand anders te doen. Je moedigt hem in feite aan om je te bedriegen.

Wanneer je de hele last van de daad op haar legt, bevestig je dat mannen gewoon aan hun behoeften moeten voldoen en dat het een beetje van hen wordt verwacht. Je zegt ook dat vrouwen hun lust moeten beheersen. Is dat niet verdraaid? Zij is niet degene die hem heeft verleid, hij benaderde haar, onthoud dat.

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af of het de moeite waard is om je huwelijk te redden en dat weerleg ik niet. Elke relatie is uniek op zijn eigen manier, en dat geldt ook voor jouw huwelijk. Neem dus de tijd om alle voor- en nadelen op een rij te zetten en te genezen. Als je besluit om de relatie weer op te bouwen, wees dan klaar voor wat hard werk.

PinFlight Image