Skip to Content

Wat Aan Jou Toe Behoord Zal Nooit Weggaan

Wat Aan Jou Toe Behoord Zal Nooit Weggaan

Op dit moment kan ik eindelijk zeggen dat ik echt gelukkig ben en dit gevoel is voor mij de grootste prestatie tot nu toe.

Ik heb net als jij veel moeilijk omstandigheden en strijd doorgemaakt en gelukkig zijn heeft niks te maken met de afwezigheid van moeilijkheden. 

Mijn leven barst nog steeds van de onzin, uitdagingen, tegenslagen en veranderingen; maar ik ben tegelijkertijd echt gelukkig.

Deze tegenstelling was eerst nogal verwarrend, maar ik snapte het zodra ik terugblikte op wat ik de afgelopen maanden heb gedaan.

Deze keer zal ik niet zeggen dat je dankbaar moet zijn, ook al is dit een van de manieren om gelukkig te worden. 

Wat Aan Jou Toe Behoord Zal Nooit Weggaan

Toen ik terugblikte realiseerde ik me dat ik zo gelukkig kon zijn omdat ik de dingen die niet aan mij toe behoorde achter me liet en ik alles gewoon op zijn beloop liet.

Een paar maanden geleden was ik vaak teleurgesteld.

Ik werd door een aantal kansen afgewezen waarvan ik zolang had gedroomd, ik paste niet in een werksfeer die in mijn ogen ideaal leek en ik werd in de steek gelaten door een aantal naasten omdat we gewoon uit elkaar waren gegroeid.

Ik was depressief, verward en mijn vertrouwen in het leven was zoek.

Ik probeerde alles te repareren en ik probeerde mezelf bijeen te rapen, maar het leven werd niet beter.

Tot ik op een bepaald moment ervoor koos om daarmee te stoppen.

Als het leven me niet de dingen gaf waarvoor ik zoveel moeite deed, dan waren die dingen niet voor mij bestemd; misschien verdiende ik beter dan de dingen die er niet hoorden te zijn.

Wat Aan Jou Toe Behoord Zal Nooit Weggaan

Ik liet mijn leven op zijn beloop.

Dit was eerst niet eenvoudig, maar ik begon minder verwachtingen te hebben van het leven en ik deed mijn uiterste best om de werkelijkheid en de teleurstellingen te accepteren.

Ik wist dat ik op bepaalde plekken gebroken was, maar ik besloot om tegelijkertijd een aantal grote beslissingen te maken; ik nam ontslag en maakte het uit met degene van wie ik het meeste hield, gewoon omdat hij me emotioneel mishandelde.

Op dat moment verbrak ik de vicieuze cirkel en het werd een van de moeilijkste moment in mijn leven.

Het was moeilijk om het leven het hoofd te bieden, maar verbazingwekkend genoeg kreeg ik het voor elkaar.

Na dat moeilijke keerpunt begon ik een aantal toxische mensen uit mijn leven te verwijderen en begon ik dingen na te jagen die ik echt leuk vond in plaats van dat ik de regels van de samenleving volgde.

Wat Aan Jou Toe Behoord Zal Nooit Weggaan

Langzamerhand probeerde ik om mezelf open te stellen voor dingen die het leven te bieden had zonder dat ik deze dingen probeerde te forceren. 

Verrassend genoeg heb ik nu een baan die me de vrijheid geeft om te doen wat ik leuk vind, ik ontmoet ontelbaar veel inspirerende en gulle mensen en ik heb een nieuwe liefde gevonden.

Soms als je alles op zijn beloop laat zal het universum je de beste manier laten zien.

Meestal zijn we te geobsedeerd bezig met de dingen die we ooit ideaal vonden, hoewel die dingen misschien zelfs slecht voor ons waren.

De dingen forceren die nooit aan jou toe behoorden zullen je alleen maar kwetsen. Je moet erop vertrouwen dat elk verlies je betere dingen zal opleveren.

Laat staan dat je je geen zorgen hoeft te maken om degenen die je achter je hebt gelaten omdat degenen die echt van je houden altijd zullen blijven zonder dat je dat aan ze hoeft te vragen.

Uiteindelijk moet je niet vergeten dat wat voor jou bestemd is nooit aan je voorbij zal gaan.

Wat Aan Jou Toe Behoord Zal Nooit Weggaan