Skip to Content

8 Keer Antwoord Op De Vraag ”Wat Is Een Soulmate?”

8 Keer Antwoord Op De Vraag ”Wat Is Een Soulmate?”

In het leven zijn we uiteindelijk allemaal op zoek naar de ware. Dat klinkt heel logisch, maar dat is het natuurlijk niet, want wat is een soulmate eigenlijk?

Het begrip is voor iedereen weer anders. Je soulmate kan je geliefde zijn, maar ook je beste vriendin. In het woordenboek staat het begrip soulmate uitgelegd als:

Een soulmate is een persoon met wie men een gevoel van diepe of natuurlijke affiniteit heeft. Dit kan betrekking hebben op gelijkenis, liefde, romantiek, platonische relaties, comfort, intimiteit, seksualiteit, seksuele activiteit, spiritualiteit, compatibiliteit en vertrouwen.

Het kan een romantische, maar ook een platonische partner zijn, met de implicatie van een levenslange band. Er wordt ook gesproken over een gevoel van jezelf compleet voelen op het moment dat je je soulmate hebt gevonden.

Wanneer je je soulmate hebt gevonden, voelt het alsof alles eindelijk op zijn plek valt. Alsof jullie zijn voorbestemd om bij elkaar te zijn.

Sommige psychologen zijn tegen het begrip soulmate. Zij vinden dat het te hoge verwachtingen schept. Mensen zullen hun hele leven op zoek zijn naar hun soulmate en wanneer ze deze niet vinden, blijft alleen de teleurstelling over.

Anderen geloven simpelweg niet dat een soulmate bestaat. Volgens hen is het een begrip wat we kennen uit de films in Hollywood, dat niet bestaat in het echte leven.

Echt een zwaar beladen onderwerp dus. Het zal niet gemakkelijk zijn om antwoord te vinden op de vraag: Wat is een soulmate?

Toch gaan we het op deze pagina proberen. Vind hier 8 keer antwoord op de vraag: Wat is een soulmate?

1. Wat is een soulmate? Iemand waarmee je altijd kunt praten

Wanneer je aan mensen vraagt wat zij onder de definitie van soulmate verstaan, hebben ze het vaak over met elkaar kunnen praten.

Voor veel mensen is het erg belangrijk dat je iemand in je leven hebt waarbij je alles kunt zeggen. Met je soulmate kun je het overal over hebben. Er is geen schaamte. Niks is te raar, te emotioneel of te vulgair om over te praten.

Zodra jullie beginnen met praten is er geen houden meer aan. Jullie blijven elkaar aanvullen en uitdagen. Samen lijken jullie hetzelfde denkproces te hebben.

Het gebeurt vaak dat je soulmate iets zegt, wat je denkt of zelf ook had willen zeggen. Je soulmate neemt je bijna letterlijk de woorden uit de mond.

Jullie voeren gesprekken die je nog nooit met iemand anders hebt gevoerd. Iedere keer weer wordt je uitgedaagd om verder te denken en slimmer te worden.

Hier komt ook het gevoel van een compleet leven vandaan. Eindelijk kun je met iemand bespreken wat je al die tijd al dwars zit. Je krijgt antwoorden op vragen waar je soms al jarenlang mee rondloopt.

Dingen die je misschien niet met anderen durft te bespreken of dingen die anderen niet begrijpen kun je bij je soulmate kwijt. Soms is het net alsof je met jezelf praat.

In dit geval hoeft een soulmate niet altijd je geliefde te zijn. Het kan ook zijn dat je dit vindt bij een vriend of vriendin of zelfs bij een collega.

Als je geluk hebt, blijft deze soulmate nog heel lang in je leven. Niets is zo waardevol als iemand waarbij je altijd je hart kunt luchten.

2. Iemand waarbij je juist helemaal niks hoeft te zeggen

Voor sommige mensen is een soulmate juist iemand waarbij je helemaal niks hoeft te zeggen. Jullie hebben helemaal geen woorden nodig om elkaar te begrijpen.

Wat is een soulmate? Iemand waarmee je geestelijk zo verbonden bent, dat jullie volledig op één lijn zitten. Als een stel zijn jullie gelijken, er is niemand beter dan de ander. Sterker nog, jullie zijn samen op zijn sterkst.

Het lijkt soms wel alsof jullie een identieke tweeling zijn. Jullie hebben niet hetzelfde uiterlijk, maar hetzelfde innerlijk. Wanneer de ander moet lachen, weet jij precies waarom. Ook als niemand anders in de kamer snapt waar het over gaat.

Deze soulmate geeft je het gevoel dat er onvoorwaardelijk van je gehouden wordt. Je wordt volledig geaccepteerd voor wie je bent én ook begrepen.

Soms weet je zelf niet eens waarom je iets op een bepaalde manier doet. Het is dan je soulmate die tegen je zegt: ”Ik snap dat je zo reageert, omdat je natuurlijk nog verdrietig bent over wat er is gebeurt.”

Je staat er dan zelf van te kijken hoe kloppend dit is. Zelf had je nog niet eens bedacht dat dit aan de hand was en je soulmate heeft je alweer helemaal door.

Het is zo’n fijn gevoel om een soulmate in deze vorm te hebben. Je voelt je veel minder alleen dan zonder deze persoon in je leven.

Ook als alle andere mensen om je heen je niet begrijpen, is het voldoende om alleen je soulmate te hebben. Vergelijk het met een tweeling, jullie horen gewoon bij elkaar.

3. Wat is een soulmate? Iemand die je leven verrijkt

8 Keer Antwoord Op De Vraag ''Wat Is Een Soulmate''

Soulmates zijn altijd gelijkwaardig aan elkaar en het mooie is dat ze elkaar ook verder helpen. Op een dag ontmoet je iemand die als het ware je ogen opent.

Door deze persoon kijk je met een andere, frisse blik naar dingen. Iedere keer dat jullie elkaar hebben gezien, voel je je als herboren.

Je hebt weer nieuwe energie en motivatie om verder te gaan. Als je in het slop zit en even niet meer weet hoe je verder moet, dan trekt je soulmate je daar met gemak weer uit.

Op momenten dat het even niet zo goed met je gaat, merk je ook dat je alleen behoefte hebt aan je soulmate. Andere mensen kunnen je gewoon niet op een vergelijkbare manier helpen.

Die impact heb jij ook op de ander. Wat is een soulmate? Niet iemand die alleen maar neemt. Het is geven en nemen. Jullie voelen elkaar goed aan en weten precies wat de ander nodig heeft.

Op het moment dat jij een peptalk nodig hebt, krijg je een peptalk. Je soulmate voelt het ook aan als je juist even behoefte hebt aan stilte. Even helemaal niks.

Jullie zijn constant bezig om elkaar nieuwe dingen te leren. Als jij net bezig bent met kunst en bijvoorbeeld een schildercursus volgt, neem je je soulmate daarin mee.

De volgende keer is het weer andersom. Je soulmate heeft een nieuwe passie gevonden en neemt jou daarin mee. Zo blijven jullie elkaar motiveren en naar een volgend niveau tillen.

Zonder je soulmate had je leven er heel anders uit gezien en daar ben je je altijd van bewust.

4. Iemand waarmee je meteen een connectie hebt

Zeker voor introverte mensen, zoals ikzelf, kan het heel lang duren voordat je je op je gemak voelt bij iemand. Je wil eerst alles over de ander te weten komen en pas dan laat je jezelf beetje bij beetje zien.

Zodra je je soulmate ontmoet, is dit niet langer van toepassing. Vanaf het aller eerste moment voel je je vrij om jezelf te zijn en te laten zien.

Het lijkt wel alsof jullie elkaar al jaren kennen, ondanks dat dat helemaal niet zo is. Tussen jullie voelt alles bekend en vertrouwd.

Daar heb je het weer: het lijkt er wel op alsof deze persoon is voorbestemd om in jouw leven te zijn. Het lot heeft jullie bij elkaar gebracht.

Samen kunnen jullie ook alles doen. Samen de hele stad op z’n kop zetten of juist een rustig avondje thuis doorbrengen, jullie hebben het altijd naar jullie zin samen.

Daarbij hebben jullie ook altijd zin in hetzelfde. Zelden komt het voor dat de een juist zin heeft om helemaal los te gaan en de ander niet.

Bij jullie komt het nooit voor dat het lang duurt voordat jullie een besluit hebben genomen. Binnen een paar minuten hebben jullie bijvoorbeeld gekozen wat en waar jullie vanavond gaan eten.

In vergelijkbare situaties met andere personen heb je nog wel eens het idee dat iemand een compromis moet doen. Er is altijd iemand die toch niet precies doet waar hij of zij zin in heeft.

Met je soulmate is dit eigenlijk nooit aan de hand. Jullie doen altijd iets waar jullie beide even blij mee zijn, waardoor iedereen altijd erg comfortabel is. Deze relatie is goud waard.

5. Wat is een soulmate? Iemand waarmee de tijd vliegt

We weten allemaal dat een relatie hard werken is. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een liefdesrelatie, een vriendschap of een professionele relatie met een collega.

Je moet altijd moeite doen om contact met iemand te onderhouden of om het leuk te houden tussen jullie. In sommige gevallen betekent dat dat je af en toe even geen zin hebt.

Jullie komen in een moeilijke periode, waarin je het even niet kunt opbrengen om iets met de ander te doen. Dat is heel normaal. Zelfs je beste vrienden zijn gewoon wel eens te veel.

Romantische relaties hebben ups en downs. Soms moet je samen ergens doorheen voordat jullie weer verder kunnen.

Bij een soulmate is dit niet aan de hand. Met je soulmate gaat alles zo vanzelf, dat het helemaal niet voelt als een relatie onderhouden.

De relatie is er gewoon en hij blijft ook goed. Voor jullie het door hebben zijn er weer een aantal jaren verstreken. Je merkt pas dat de ander zo belangrijk voor je is, als jullie even niet samen zijn.

Samen voelt alles goed, los van elkaar is het leven een stuk ingewikkelder. Een soulmate van dit niveau is misschien wel de lastigste van allemaal.

Ik durf met zekerheid te zeggen dat niet iedereen zo’n soulmate in het leven zal tegenkomen. Het is lang niet iedereen gegund om deze persoon in het leven te vinden.

Heb je deze persoon wel gevonden en kun je antwoord geven op de vraag: Wat is een soulmate? Dan heb je echt geluk gehad en moet je je soulmate nooit meer los laten.

6. Iemand die je door dik en dun steunt

Je soulmate is iemand die in je gelooft, ook op momenten dat niemand anders dat doet. Zodra iedereen om je heen je laat vallen, is je soulmate de laatste persoon die nog in je gelooft.

Simpelweg omdat je soulmate weet dat het uiteindelijk wel goed zal komen met je. En dat wanneer dat niet zo is, jullie er samen wel weer uit zullen komen.

Bij je soulmate kun je altijd terecht voor advies. Natuurlijk hoor je het echt wel als je op het punt staat om echt iets stoms te doen. Zoals bijvoorbeeld terug gaan naar de persoon die je hart heeft gebroken.

Maar op het moment dat je soulmate gelooft dat jij ergens van overtuigd bent, bijvoorbeeld naar de andere kant van de wereld verhuizen, zal je altijd worden bijgestaan.

Zodra je plannen toch niet helemaal lopen zoals je had gehoopt, zal je soulmate er ook weer zijn om je op te vangen. Ben je toch terug gegaan naar die ex en is het weer fout afgelopen? Geen probleem, je soulmate staat voor je klaar.

Je zult dan nooit horen dat je bent gewaarschuwd, nooit iets als ”Ik had het je toch gezegd?” of ”Had je maar beter naar me geluisterd.”

Een luisterend oor is alles wat je krijgt en alles wat je nodig hebt. Je soulmate weet dat iedereen op aarde wel eens een verkeerde beslissing maakt.

Ook tegenover anderen zal je soulmate altijd voor je opkomt. Zodra anderen vervelende dingen over je zeggen, is je soulmate de eerste om daar tegenin te gaan.

Niet alleen als jij er bij bent, ook als mensen achter je rug om over je praten. Op je soulmate kun je altijd rekenen, wat er ook aan de hand is.

7. Wat is een soulmate? Iemand waarbij afstand niet uitmaakt

8 Keer Antwoord Op De Vraag ''Wat Is Een Soulmate''

Een soulmate betekent lang niet altijd dat jullie constant samen moeten zijn. Juist iemand waarbij het niet uitmaakt dat jullie elkaar niet de hele tijd zien kan een soulmate zijn.

Die ene vriendin die je al kent vanaf de basisschool, die je af en toe spreekt en nog minder vaak ziet bijvoorbeeld. Op het moment dat jullie samen zijn lijkt het alsof jullie elkaar gister nog gezien hebben.

Jullie kunnen heel goed los van elkaar zijn. Bij sommige andere mensen in je leven krijg je wel eens argwaan als jullie elkaar al een tijdje niet gezien hebben.

Bij een soulmate weet je altijd dat het goed zit. Jullie kunnen zelfs op verschillende continenten en in verschillende tijdzones wonen. Het maakt niet uit.

Op momenten dat jullie elkaar nodig hebben, zijn jullie er voor elkaar. Je wil dan ook niemand anders liever spreken of zien.

Zodra er echt iets ergs aan de hand is, is de afstand ook geen factor meer. Als jij iemand nodig hebt, stapt je soulmate in het eerste vliegtuig.

Op het moment dat jullie elkaar weer zien, is het niet eens nodig om eerst de formaliteiten uit de weg te gaan. Vanaf het eerste moment hebben jullie weer diepe gesprekken die je met niemand anders hebt.

Je voelt je nooit te veel. Voor jou is het duidelijk dat deze persoon altijd tijd voor je heeft. Zelfs midden in de nacht kan je nog bellen en zal je een luisterend oor krijgen.

Als jullie elkaar een tijdje niet spreken, dan betekent dat helemaal niks. Jullie pakken de draad gewoon weer op alsof de tijd niet bestaat.

8. Iemand waarmee je kunt lachen

Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om met iemand echt te kunnen lachen. Natuurlijk kan je zelfs met de meest oppervlakkige relaties nog wel eens lachen, maar dat is anders dan met een soulmate.

Je soulmate en jij hebben precies dezelfde humor. Jullie kunnen helemaal dubbel liggen om iets wat andere mensen totaal niet begrijpen.

Heel ongemakkelijk voor iedereen in jullie omgeving, maar daar moeten jullie je niks van aantrekken. Het is zo’n fijn gevoel om ergens om te kunnen lachen, zonder dat je iets uit hoeft te leggen.

Met je soulmate kun je echt huilen van het lachen. Dikke tranen rollen over jullie wangen terwijl jullie keihard lachen zonder geluid.

Alles wat in je opkomt, kun je gewoon zeggen. Je weet dat je soulmate waarschijnlijk toch hetzelfde denkt of voelt.

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar je voelt jezelf echt begrepen. Humor is natuurlijk heel fijn, maar het kan ook pijnlijk zijn als je het met niemand kunt delen.

Ergens in je eentje om lachen is het eenzaamste gevoel ooit. Een soulmate met dezelfde humor vinden is misschien wel het beste wat je ooit zal overkomen!

Zo’n soulmate voelt als een soort verlengstuk van jezelf. Alsof er een clone van je is gemaakt die van binnen precies hetzelfde in elkaar zit als jij.

Zo lang jullie niemand kwetsen met jullie humor, zijn jij en je soulmate de perfecte match. Gegarandeerd dat andere mensen dat ook aanvoelen.

9. Meerdere personen kunnen je soulmate zijn

In de voorgaande delen heb je kunnen lezen dat een soulmate verschillende betekenissen kan hebben. Het kan dus ook heel goed dat je verschillende soulmates in je leven hebt.

Iemand waarmee je goed kan praten, iemand waarmee je helemaal niet hoeft te praten en iemand waarmee je gewoon een onverklaarbare klik hebt.

Er wordt gezegd dat dat de meest gezonde manier van relaties hebben is. Wanneer je nooit voor al je behoeftes afhankelijk bent van dezelfde persoon, maar bij ieder persoon weer een ander stukje geluk vindt.

Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld uitgekeken raakt op je geliefde omdat je met hem niet kunt praten over je werk. Als je hiermee bij iemand anders terecht kunt, hoef je dat niet te missen in je partner.

Met de ene persoon doe je weer andere dingen dan met de ander. Zo voorkom je ook dat je te afhankelijk wordt van een bepaald persoon.

Als jij bijvoorbeeld alles uit je relatie wil halen, blijf je met niks achter op het moment dat je relatie over is.

Denk eens na over de verschillende soulmates die je in je leven hebt. Bedenk bij welke persoon je waarvoor terecht kunt. Welke persoon heeft welke invulling voor jouw leven?

Er kunnen altijd meerdere mensen zijn waarmee je een connectie hebt. De ene soulmate is niet waardevoller dan de ander. Iedereen betekent even veel voor jou, alleen op een andere manier.

Als je er zo over nadenkt, zal iedereen in zijn of haar leven wel een keer een soulmate vinden. Het is lang niet altijd alleen romantische liefde.

Dus, wat is een soulmate?

Eerder kon je lezen dat sommige psychologen fel tegen het idee van een soulmate zijn. Ze vinden dat het te veel verwachtingen schept, waardoor mensen teleurgesteld kunnen worden.

Het idee van een soulmate, zoals dat in films wordt geschept, is onrealistisch. Gelukkig weet je nu dat een soulmate er is in verschillende vormen.

Je geliefde, vriend, vriendin of collega kan je soulmate zijn, je hebt er alleen nog nooit zo over nagedacht. Ik wil je dus vragen om eens goed na te denken over de vraag: ”Wat is een soulmate?”

Waarschijnlijk kom je er nu voor jezelf achter dat jij al lang een soulmate in je leven hebt. Die ene persoon waar je altijd mee kan praten en lachen. De vriend of vriendin die er altijd voor zorgt dat jij het beste uit jezelf haalt. Degene waar jij blind op vertrouwt.

Dat is een soulmate. Niet per se de persoon waarmee je je een liefdesrelatie hebt. Natuurlijk zijn er ook wel romantische soulmates.

Hopelijk is het je gegund dat je deze een keer in je leven zal tegenkomen. Iemand waarbij je je zo goed voelt, dat je de rest van je leven met die persoon wil doorbrengen.

Heb je je soulmate nog niet gevonden? Geen probleem, de kans is groot dat jij allerlei andere soulmates op een veel kleinere schaal hebt.

PinFlight Image