Skip to Content

Wat Is Het ‘Soulmate-Effect’ Van De Narcist? Is Het Ware Liefde Of Gewoon Een Opgezet Spel?

Wat Is Het ‘Soulmate-Effect’ Van De Narcist? Is Het Ware Liefde Of Gewoon Een Opgezet Spel?

Als je ooit de kans hebt gehad om betrokken te zijn in een romantische relatie met dit type persoon, dan ben je waarschijnlijk bekend met het soulmate-effect van de narcist. Geef jezelf niet de schuld, want we dromen er allemaal van om de perfecte match voor onszelf te vinden.

Er is niets beters dan die ene persoon te ontmoeten en hem te leren kennen. Dan gebeurt er op een gegeven moment iets en begin je “Hij is de ware” te denken.

We verlangen allemaal naar die speciale persoon. Mannen of vrouwen, iedereen wil geliefd worden zoals ze verdienen. Je wilt iemand die je zal koesteren en die je tot het einde van je leven zal waarderen.

Een soulmate is precies wat je zoekt. Hij is iemand die je begrijpt en iemand waar je goed mee overweg kunt. Je weet elkaars voorkeur en afkeer, je maakt elkaars zinnen af en hebt gemeenschappelijke doelen.

Dit idee van een soulmate komt echter niet echt overeen met dat van een narcist. Tuurlijk, ze willen misschien ook dezelfde dingen ervaren als andere mensen. Ze willen echter dat het op een andere manier gebeurt.

Ze hebben niet iemand nodig om hun leven in te lopen en om het een perfect toeval te laten zijn. Nee, ze kunnen voor zichzelf een soulmate maken. Het klinkt misschien grappig en moeilijk te geloven, maar geloof me, het is een narcist waar we het over hebben. En verwacht bij hen het onverwachte.

Wat is het soulmate-effect van een narcist?

Het soulmate-effect van een narcist verschilt heel erg van wat we al weten. Als we aan een soulmate denken, dan zien we meteen iemand die klaar is om met ons de wereld te veroveren. Het betekent dat er ergens iemand is die bereid is om hand in hand met jou door het leven te lopen.

Weet je nog dat ik zei dat narcisten hun eigen soulmates maken? Nou, het is niet zo dat ze van niets een mens kunnen maken. Het is meer dat ze weten hoe ze een ander kunnen overtuigen dat ze perfect voor elkaar zijn.

En het trieste aan het soulmate-effect van deze narcist is dat ze dit niet doen om lief te hebben en bemind te worden. Het is gewoon hun manier om ervoor te zorgen dat de persoon zo lang aan hun zijde blijft als ze willen.

Om dit te bereiken, zullen ze allerlei strategieën gebruiken en verschillende trucs met je hoofd uithalen om je om hun vinger te wikkelen. Om te begrijpen waarom ze dit doen, moet je weten dat een narcist iemand is die graag de controle heeft.

Ze houden er vooral van als ze enorme macht over iemand anders hebben. Het voedt hun ego en blaast hun toch al sterke zelfbeeld op. In werkelijkheid verbergen ze gewoon hun onzekerheden en proberen ze wat wonden uit het verleden te helen.

Dus, zelfs als je dit misschien niet wilt horen, is het soulmate-effect van een narcist strikt voor zichzelf. Helaas heeft het niet echt veel met ware liefde en verbinding te maken.

Hoe ziet het soulmate-effect van een narcist eruit?

Als je vermoedt dat de liefde van je narcist voor jou niet echt is en dat hij het niet meent als hij je zijn soulmate noemt, dan wil je misschien wat dieper graven. Narcisten staan er bekend om hun slachtoffers op vele manieren te manipuleren waardoor ze geloven dat ze geliefd zijn als ze dat niet zijn.

We bespraken eerder de redenen achter dit narcistische gedrag en de dingen die ze hiermee willen bereiken. Er zijn een paar tekenen die je een hint kunnen geven of het ware liefde is of gewoon opgezet spel.

Liefdesbombardementen

Er is echter één tactiek die narcisten graag gebruiken als ze je proberen te overtuigen dat je hun soulmate bent. En het is liefdesbombardementen.

Liefdesbombardementen is een van hun beruchte tactieken om je in hun val te laten trappen. Het gebeurt meestal aan het begin van de relatie wanneer de dingen nog nieuw zijn en de wittebroodsweken nog aan de gang zijn.

Laten we eerlijk zijn, als we voor het eerst iemand ontmoeten en er hals over kop voor vallen, dan leren we elkaar pas net kennen. We kunnen nog steeds niet honderd procent zeker zijn of deze persoon echt is of gewoon een masker draagt.

Narcisten zijn echter de meesters van vermomming. Je zult daarom niet in staat zijn om te zeggen dat het allemaal maar een façade is en dat er een totaal ander persoon onder zit. Ze doen zich als iemand voor die ze niet zijn, zodat je verliefd op ze wordt.

Tuurlijk, als iemand je als een koningin behandelt, van je houdt en je aanbidt, dan is het moeilijk om ze je hart niet te geven. In het begin zal een narcist je koesteren en je met genegenheid overladen om je te laten zien hoeveel je voor hem betekent.

Je voelt je alsof je in de zevende hemel bent en alles zal als een droom zijn. Je zult je zo gelukkig voelen dat je de ware hebt gevonden. Een van de rode vlaggen zou echter kunnen zijn dat hij je voortdurend vertelt hoe jullie voor elkaar bestemd zijn. Al die liefdesbombardementen kunnen je aan de realiteit laten twijfelen.

Geeft hij echt om je of doet hij er alles aan om je hem te laten vertrouwen? Dit is de vraag waarop je een antwoord wilt krijgen.

Waarom gebruikt een narcist het soulmate-effect?

Laten we eerlijk zijn, dit is een heel slim idee. Net als ieder ander wil je die ware band ervaren die alleen soulmates hebben. Het is een onbeschrijflijk gevoel dat je hart verwarmt en de vlinders in je maag wakker maakt.

Hoewel andere mensen het doen voor het enige doel van plezier en omdat het in de menselijke natuur ligt om liefde te geven en te ontvangen, hebben narcisten andere redenen. Helaas zoeken ze niet naar hun soulmate, omdat ze de rest van hun leven met hen willen doorbrengen.

Het soulmate-effect van een narcist dient als een hulpmiddel waarmee hij je aan hem kan binden. Dit type persoon heeft een narcistische voorraad nodig, wat betekent dat hij constante waardering en controle nodig heeft.

Door jou te vertellen dat jullie soulmates zijn, zegt hij in principe: “Je kunt me nooit verlaten.”Hoewel dit in sommige situaties potentieel schattig kan klinken, meent een narcist het echt. Hij kan het zich niet veroorloven om zijn narcistische voorraad te verliezen, met andere woorden het slachtoffer.

Met deze techniek zorgt hij ervoor dat je traumabinding ontwikkelt, zodat je het moeilijk zult hebben om hem de rug toe te keren. Eerlijk gezegd, wie zou zijn soulmate willen verlaten? We weten toch allemaal hoe moeilijk het is om die persoon te vinden.

Conclusie

Een narcist creëert dit perfecte idee van een soulmate in je hoofd terwijl de realiteit totaal anders is. Dus zelfs als het soms bergafwaarts gaat en hij begint fouten te maken die mogelijk zijn ware gezicht kunnen onthullen, zul je het niet zo zien.

Het is waarschijnlijker dat je enthousiast bent over het oplossen van de problemen en om te proberen om het beter te doen. Hij is je zielsverwant, dus je moet hard werken om hem te houden, toch? Ja, dat is precies wat een narcist wil dat je gelooft.