Skip to Content

Weglopen Is Makkelijk, Wegblijven Is Het Moeilijkste

Weglopen Is Makkelijk, Wegblijven Is Het Moeilijkste

Relaties kunnen soms een uitdaging zijn en we moeten uitzoeken hoe we er het beste uit kunnen halen. De persoon met wie we besloten hebben deze tijd door te brengen, heeft grote invloed op ons leven, of we het nu leuk vinden of niet. Maar wat gebeurt er als je het gevoel hebt dat de dingen niet zo geweldig zijn als in het begin? Wat als je besluit dat weglopen je enige optie is?

Er zijn momenten waarop weglopen de enige oplossing is, ook al zouden we dat niet graag doen. Als je echter besluit dit te doen, hoop ik dat je weet dat je je best hebt gedaan om de relatie tussen jullie tweeën te redden.

Telkens wanneer mensen over uiteenvallen beginnen te praten, zeggen ze dat het de moeilijkste keuze is die je moet maken. Ben ik het niet mee eens. Weglopen van degene van wie je houdt is natuurlijk niet gemakkelijk, maar één ding is veel erger: wegblijven. Ik probeer de pijn van het opgeven van iemand niet te minimaliseren, begrijp me niet verkeerd.

Maar als je iemand moet verlaten, is het weglopen vrij eenvoudig.

Weglopen Is Makkelijk, Wegblijven Is Het Moeilijkste

Je kunt ze een bericht schrijven om ze te vertellen dat het voorbij is. Of ze zien en alles hardop zeggen. Je stem en rede zullen je lang genoeg van dienst zijn om uit te spreken wat je dwars zit. Waarom je besloot die stap te zetten.

En dat is wanneer de horror begint. Je moet wegblijven van de persoon van wie je houdt. Hoe kun je zien met je eigen gedachten? Je kunt hem niet zomaar uit je geheugen wissen alsof hij nooit heeft bestaan. Wat ga je doen met al die herinneringen die je om 3 uur ‘s ochtends dreigen te overspoelen als je de slaap niet kunt vatten?

Elke keer als je dat speciale nummer op de radio hoort. Of als je zijn naam hoort, zal het verschrikkelijk pijn doen. Je zult niet in staat zijn om uit te gaan met je gemeenschappelijke vrienden. Bij hen blijven zal je de hele tijd aan hem herinneren.

De pijn die je in je borst voelt, zal niet zo dicht zijn bij de pijn die je voelde toen je voor het laatst afscheid moest nemen.

Het zal het meest pijn doen op die momenten dat je hunkert naar zijn knuffel.

Dat was vroeger je veilige plek voor alle stormen die er in je leven waren. Je twijfelt of weglopen wel de juiste keuze was.

Nu is alles een puinhoop. Je zult proberen alle dingen, plaatsen en mensen te vermijden die je aan hem, zijn geur, zijn bestaan zullen herinneren. Misschien ga je zelfs buiten eten, want koken was je favoriete bezigheid toen je nog samen was.

Elke keer als je je balkon opgaat en ‘s nachts naar de heldere hemel kijkt, zul je je herinneren hoe hij je al die sterrenbeelden uitlegde. Ik weet dat je zult lachen, want de flashback van dat moment waarop je dacht dat hij hun namen verzon, zal binnenstormen. Dan zullen de tranen over je warme wangen lopen.

Je weet dat genezing tijd kost, maar niemand heeft je verteld dat het zo moeilijk zal zijn.

Soms zal de gedachte om naar hem terug te gaan in je opkomen. Sta je op het punt een beslissing te nemen, omdat je zo graag terug wilt naar je comfortzone.

Maar dan herinner je je al die redenen waarom je besloot dat weglopen de beste optie was. Het aantal slapeloze nachten dat je nu hebt, is niet eens te vergelijken met het aantal nachten dat je bij hem was. De pijn die je van binnen voelde toen hij je gevoelens verwaarloosde, was veel sterker dan degene die je nu voelt.

Je ademt die scherpe, koude lucht van de nacht in en bevestigt voor jezelf dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Hij verdiende je niet en hij verspilde helaas gewoon je tijd. Ook al is het moeilijk toe te geven, je hebt van de verkeerde man gehouden.

Rationeel weet je dit allemaal, maar toch slaat je hart een slag over als je hem ziet. Elke centimeter van je lichaam hunkert nog steeds naar zijn aanraking, en er is niets dat je liever doet dan je in zijn omhelzing haasten. Je hebt hem hard nodig, maar je overtuigt jezelf ervan dat de tijd alle wonden zal helen.

Het zal gebeuren, dat beloof ik. Het wordt gemakkelijker, maar je zult moeten blijven vechten tegen de drang om hem elke dag te bellen totdat het weg is. Je zult ervoor moeten kiezen om elke ochtend bij hem weg te blijven als je wakker wordt, elke seconde dat je je favoriete bezigheid doet, en vooral elke keer dat je uitgaat met je gemeenschappelijke vrienden.

De keuze maken voor weglopen is een moeilijk proces, maar de enige handeling van weglopen is eenvoudig.

Weglopen Is Makkelijk, Wegblijven Is Het Moeilijkste

Je pakt gewoon je koffers en kiest voor jezelf. Maar wegblijven van die iemand die vroeger je alles was, dat is het moeilijkste.

Niet alleen dat, je moet tegen jezelf vechten om hem niet te noemen, maar ook tegen iedereen om je heen. Je zult het enorm moeilijk hebben, maar als je hem om de juiste redenen verliet, weet ik zeker dat het snel weer goed met je komt. Laat niemand je vertellen dat je het moeilijkste hebt gedaan toen je besloot weg te lopen.

Dat is duidelijk niet waar, en je weet wat je nu doormaakt. Jij bent de enige die bij hem uit de buurt moet blijven. De pijn die je voelt is echt, maar alleen jij kunt het opmerken. Probeer echter niet je gevoelens aan iemand uit te leggen als ze er niet oprecht om vragen.

Mensen willen misschien alleen maar zout in je wonden wrijven, dus bescherm jezelf daartegen. En de volgende keer dat iemand je vraagt wat het meest pijn doet, zeg dan dat weglopen eenvoudig is, maar dat wegblijven dodelijk kan zijn als je niet weet hoe je ermee om moet gaan.