Skip to Content

Je Kunt Mensen Niet Manipuleren Om Van Je Te Houden

Je Kunt Mensen Niet Manipuleren Om Van Je Te Houden

Liefde is een van de puurste vormen van genegenheid voor iemand. Of het nu tussen een moeder en haar kind, broers en zussen, vrienden of geliefden is. Het is de sterkste, onbreekbare band tussen twee mensen. Daar hoort manipuleren echt niet in thuis. Wat is jouw definitie van liefde?

Zijn het de eerste zonnestralen in de ochtend of de zilte lucht als je richting de kust gaat? Misschien is het zijn geur als hij je stevig omhelst, of die schattige geur die alleen baby’s hebben als je ze net onder hun oor ruikt?

Kun je liefde omschrijven als twee vrienden die een boterham delen omdat een van hen de zijne thuis heeft achtergelaten? Zijn kleine dingen gevuld met liefde en houdt liefhebben in dat je een chocoladereep voor je ouders verbergt, zodat je die later met je zus kunt delen?

Er zijn zoveel dingen waarvan we zeggen dat we er van houden, dus wat is dan echt liefde? Eerlijk gezegd, het is alles.

Je Kunt Mensen Niet Manipuleren Om Van Je Te Houden

Liefde is wanneer je snel die scherpe decemberlucht inademt wanneer je je haast om hem te ontmoeten en je de pijn in je longen voelt. Het is wanneer je hondenvoer koopt voor die zwerfhond die je net hebt gezien, in plaats van nieuwe handschoenen te kopen.

Liefde is elkaars hand vasthouden en samen lezen. Het is ook het moment waarop je je kind voor het eerst vasthoudt. Het moment waarop je kind het woord ‘mama’ zegt. De blik van je man, het schouderklopje van je vader en een kleine grijns omdat hij trots is op zijn kleine meid; dat is ook liefde.

De eerste slok koffie in de ochtend, de ober je een lekkere maaltijd zien brengen. Ook de geur van nieuwe boeken, het geluid van regen en petrichor daarna; dat is allemaal liefde.

Maar je kunt liefde en manipuleren niet in één zin stoppen.

Als je daartoe gedwongen werd, leef ik met je mee en hoop ik dat je goed geneest.

Kun jij jezelf manipuleren om alleen van een bepaald muziekgenre te gaan houden omdat je nieuwe vriend het leuk vindt? Hoe lang kun je doen alsof je helemaal gek bent op kamperen? Dat je niet bang bent voor alle dieren in het bos?

Dus nee, liefde en manipuleren gaan niet hand in hand, maar als ze elkaars pad weten te kruisen wordt de hele omgeving giftig. Je beeld van het mooiste gevoel raakt vervormd en je ervaart de ware essentie ervan niet.

Overladen worden met geschenken en genegenheid is een vorm van manipulatie. In een relatie de hele tijd van gedachten wisselen ook. De persoon die dit doet heeft een laag zelfbeeld en wil niet dat je hem of haar verlaat.

Je kunt mensen niet manipuleren om van je te houden, hoe hard je het ook probeert. Natuurlijk kun je iemand een heleboel dingen voor je laten doen, ze chanteren en zelfs bedreigen. Maar dat is de verste vorm van manipuleren.

Sommige mensen vinden het moeilijk om met hun gevoelens om te gaan. Dus waarom denk je dat je iemand kunt manipuleren om gevoelens voor jou te ontwikkelen? Misschien haal je het in het begin, maar zodra de andere persoon beseft wat er is gebeurd, loopt hij of zij weg.

Je kunt perfectie maar voor een korte tijd faken, maar uiteindelijk zal je masker eraf vallen. Wat ga je dan doen? Verdergaan en een ander slachtoffer zoeken? Geloof me, je kunt iemand niet manipuleren om van je te houden, althans niet oprecht, niet echt.

Er is een persoon op deze wereld die van je zal houden zoals je bent.

Je Kunt Mensen Niet Manipuleren Om Van Je Te Houden

Hij zal al je ondeugden en deugden in een oogwenk accepteren. Hij zal geen twee keer nadenken voordat hij je mee uit vraagt en hij zal vanaf dat moment voor je zorgen.

Je hoeft niets te vervalsen, noch je trucs op hem te gebruiken. Hij zal je laten zien hoeveel hij om je geeft en wat je echt voor hem betekent. Je zult voortdurend open en eerlijke communicatie met elkaar hebben en je zult nooit aan zijn loyaliteit twijfelen.

De juiste man zal je vinden wanneer je het het minst verwacht en hij zal vechten om te blijven. Hij zal de dingen niet met de stroom mee laten gaan, maar hij neemt het stuur over en helpt je bij het navigeren op je liefdesschip.

Je hebt het in veel films gezien – al die schurken wilden iemand manipuleren, en hoe ver zijn ze gekomen? Voor de meesten van hen was het einde van de film dodelijk. Laat dit niet gebeuren in je privéleven.

Wees geduldig, redelijk en klaar voor ware liefde om op je deur te kloppen. Misschien moet je een paar stappen maken, maar zorg ervoor dat je altijd trouw blijft aan jezelf. Het is niet nodig om een aantal belangrijke rollen in je leven te spelen en te strijden om een of andere beloning.

Je grootste geschenk zal de onvoorwaardelijke liefde zijn die je zal omringen, zodra je stopt met manipuleren.

Het is niet niet gezond, noch voor jou, noch voor je relatie.

Uiteindelijk heb ik het gevoel dat ik het nog een keer moet herhalen: je kunt mensen niet manipuleren om van je te houden, hoe hard je het ook probeert, omdat je met het gevoel van een ander niks te maken hebt.

Als de persoon die je wilt je niet neemt zoals je bent, heb je hem of haar dan echt nodig in je leven? Weet wat je waard bent, wat er ook gebeurt. En laat je hart echte liefde voelen…