Skip to Content

Zelfs Als Je Niet Helemaal Over Hem Heen Komt, Zul Je Leren Om Zonder Hem Te Leven

Zelfs Als Je Niet Helemaal Over Hem Heen Komt, Zul Je Leren Om Zonder Hem Te Leven

Ik weet zeker dat dit op dit moment niet iets is dat je wilt horen, maar de waarheid is dat er momenten zijn waarop je nooit over de persoon heen komt van wie je ooit hield.

En je zult moeten leren om zonder hem te leven. Ze houden altijd een klein deel van je bezet en soms word je nooit meer de persoon die je vroeger was.

Nee, dit betekent niet dat deze persoon je soulmate was. Het betekent niet dat je geen man zult vinden van wie je meer zult houden dan dat je van hem hield.

Het betekent zeker niet dat je hem de rest van je leven zult missen zoals je hem nu mist.

Maar de waarheid is dat de persoon waar je zoveel om gaf je soms voorgoed verandert. Je denkt altijd op een bepaalde manier aan hem.

Hoe hard je ook probeert om het feit dat hij ooit heeft bestaan uit je geheugen te wissen.

En zelfs als je denkt dat deze man slechts een deel van het verleden is en dat hij lang vergeten is, dan verschijnt zijn beeld ineens uit het niets voor je ogen.

Zelfs Als Je Niet Helemaal Over Hem Heen Komt, Zul Je Leren Om Zonder Hem Te Leven

Je ruikt zijn aftershave ergens in de verte of je ziet iemand die op hem lijkt en alle vlinders komen terug.

Er is liefdesverdriet die altijd ergens diep in je vast blijft zitten. En er is gewoon niets dat je eraan kunt doen.

Als het om sommige mannen gaat, blijf je je voor altijd afvragen wat er van jullie twee had kunnen worden en je komt er nooit helemaal overheen.

Maar één ding is zeker – je leert vroeg of laat om zonder hem te leven. En dit is precies wat er ook met deze man zal gebeuren.

Ik zal niet tegen je liegen – er is een mogelijkheid dat je hem nooit helemaal vergeet. Maar voordat je het weet, zal hij niet langer het eerste of het laatste zijn dat elke dag door je hoofd gaat.

Voor je het weet, raak je aan zijn afwezigheid gewend en hunker je niet meer naar zijn aanwezigheid. Je zult eraan wennen dat deze persoon geen deel uitmaakt van je leven. En je redt het wel zonder hem.

Een dezer dagen zal je zonder specifieke reden beginnen te glimlachen. Je zult zijn naam horen en je hart zal geen slag overslaan zoals vroeger.

Je stopt met aan de andere kant van het bed naar hem te zoeken. De lakens zullen zijn geur verliezen. Je zult niet elke keer als je telefoon overgaat denken dat hij belt.

En je zult stoppen met elke minuut van elke dag zijn app te verwachten. Je zult het feit accepteren dat hij je heeft geblokkeerd en het als het beste zien wat je in tijden is overkomen.

Op een van deze nachten zul je niet eens merken dat je jezelf niet in slaap hebt gehuild. Je zult uitkijken naar een nieuwe dag, ook al weet je dat hij er niet bij zal zijn.

Een dezer dagen doe je je roze bril af en zul je deze man zien voor wie hij al die tijd echt is geweest. Je stopt met hem te idealiseren en je zult eindelijk al zijn gebreken en onvolkomenheden zien.

Je zult accepteren dat het ten goede is gekomen dat de dingen zijn gelopen zoals ze zijn gelopen. Je zult accepteren dat je waarschijnlijk nooit gelukkig zou zijn met deze man, je zult al je onverenigbaarheden en verschillen zien en je zult beseffen dat je niet voor elkaar bestemd was.

Een dezer dagen zul je het feit accepteren dat hij weg is en dat hij niet meer terugkomt. Je zult niet verwachten dat je hem voor je deur ziet staan om om vergeving te vragen en zomaar ineens – zul je stoppen met op hem te wachten.

Op die manier stop je met het tellen van de dagen die sinds zijn vertrek zijn verstreken. Je stopt met het meten van de tijd voor en na hem en je zult niet het gevoel hebben dat een deel van je ontbreekt, alleen maar omdat hij niet aan je zijde is.

Je zou aan hem kunnen denken op zijn verjaardag of op jullie jubileumdatum. Je kunt verdrietig worden als je hoort dat hij is getrouwd, nadenkend over hoe jouw bruiloft eruit had moeten zien.

Je zult waarschijnlijk de komende uren je relatie in je hoofd herhalen elke keer dat je hem aan je voorbij ziet gaan.

Maar je zult genezen. Je overleeft het en je gaat verder. De pijn zal niet alles verteren zoals het nu is en je hart zal niet voor altijd pijn doen – dat beloof ik je.

Zelfs Als Je Niet Helemaal Over Hem Heen Komt, Zul Je Leren Om Zonder Hem Te Leven