Skip to Content

Wat Niemand Je Vertelt Over Het Verder Gaan Na Een Emotioneel Uitputtende Relatie

Wat Niemand Je Vertelt Over Het Verder Gaan Na Een Emotioneel Uitputtende Relatie

Het proces van alleen al denken over het verder gaan na een emotioneel uitputtende relatie kan vermoeiend zijn.

Je hebt al je kracht gegeven en al je inspanningen in deze relatie gestoken. En nu kun je niet eens doorgronden hoe het zal voelen om verder te gaan.

Je hoort voortdurend dat mensen uit elkaar gaan en er sterker uitkomen dan ooit. Wat je niet doodt, maakt je sterker, toch?

Maar op de een of andere manier heeft deze breuk niet in je voordeel gewerkt. Je voelde je alleen en verward, omdat je je niet zo gelukkig voelt als je dacht.

Al die inspirerende citaten vertelden je om je hoofd op te tillen en verder te gaan met je leven. Je bent een slimme meid, dus je weet dat het zo niet werkt.

Het leven is geen film of een boek dat je gewoon op pauze kunt zetten als je je overweldigd voelt. De show moet doorgaan, met of zonder jou – het is aan jou.

Maar je moet ook weten dat je leven tot stilstand brengen na een breuk niets anders betekent dan een nederlaag. Je zou blij moeten zijn, omdat je uit een emotionele uitputtende relatie bent gekomen, toch?

De waarheid is dat iedereen anders met dingen omgaat. Misschien schreeuw je het van de daken en verklaar je je vrijheid. Aan de andere kant kun je je terugtrekken.

De tijd na een emotioneel uitputtende relatie

Er zijn dingen waar niemand het over heeft als je een emotioneel uitputtende relatie achter je laat. Het enige wat je hoort, is hoe verhelderend het is om van zo’n last af te komen.

Geloof het of niet, er zijn enkele nadelen om uit deze relatie te komen. Het is echter niets dat je niet kunt overwinnen!

1. Het is niet gemakkelijk

Wat Niemand Je Vertelt Over Het Verder Gaan Na Een Emotioneel Uitputtende Relatie

Het maakt niet uit hoe levensreddend je dacht dat het zou zijn, het is nog steeds moeilijk. Je bent aan deze persoon en hun eigenaardigheden gewend.

Natuurlijk was je emotioneel uitgeput, maar dat betekent niet dat er geen leuke momenten waren. Die gelukkige herinneringen kunnen een harde pil zijn om te slikken nadat je uit elkaar bent gegaan.

Verder gaan zou geen probleem moeten zijn, omdat je een zware last kwijt bent. Het was echter nog steeds een groot deel van je leven en je kunt na het uit elkaar gaan nog enige tijd worstelen.

Het is goed om je zo te voelen, want deze persoon had tenslotte een sterke impact op je leven. Je hoeft je niet gelukkig te voelen op het moment dat je uit die wereld stapt, wat mensen je ook vertellen.

2. Misschien wil je teruggaan

Ik weet het, dit klinkt gek. Maar het is niet onmogelijk voor iemand om zich na een breuk zo te voelen. Het is iets wat je al heel lang kent, en je mist het een beetje?

Maak je geen zorgen dat andere mensen je gek noemen, omdat je af en toe dat gevoel van nostalgie krijgt. Ze kunnen verward zijn, maar onthoud dat ze nog nooit in een vergelijkbare situatie hebben gezeten.

Diep van binnen, weet je dat je nooit terug zou gaan, omdat die relatie zo emotioneel uitputtend was. Je bent blij dat je er eruit bent gekomen, maar je mag er best verdrietig over zijn.

Je hebt er immers veel tijd en energie aan besteed en er veel moeite voor gedaan. Het is moeilijk om iets achter te laten waar je zo dapper voor gevochten hebt.

3. Je mist hem

Wat Niemand Je Vertelt Over Het Verder Gaan Na Een Emotioneel Uitputtende Relatie

Iets dat niet veel mensen je vertellen als je een emotioneel uitputtende relatie achter je laat, is dat je je partner kunt missen.

Het klinkt misschien raar voor je, maar het is volkomen normaal. Ja, hij gaf je het gevoel uitgeput te zijn en je kon niet wachten tot het tussen jullie zou eindigen.

Dit betekent echter niet dat je je ex niet mag missen. Hij was de persoon met wie je veel tijd doorbracht en waar je een aantal van je kernherinneringen mee deelde.

Het zal enige tijd duren voordat je goed kunt genezen. Maak je in de tussentijd niet druk over het missen van iemand die zoveel voor je betekende.

4. Je weet niet hoe je verder moet

Dit kan ook om verschillende redenen gebeuren. Het beëindigen van een relatie kan moeilijk zijn, maar de periode die erna komt kan een stuk moeilijker zijn.

Je hebt deze relatie zo uitgeput verlaten en je weet nu niet waar je moet beginnen. Je kent enkele van de eerste stappen om te herstellen: hem vergeten, op jezelf focussen, iemand vinden die jou verdient, enz.

Het is alleen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Al je energie werd aan die emotionele uitputtende relatie verspild en je hebt het gevoel dat je niet verder kunt met je leven. Soms lijkt verder gaan niet eens een optie te zijn.

Het gedrag van je ex heeft zijn tol van je geëist en je bent niet in staat om uit te gaan en iemand anders te ontmoeten. Het is goed, want iedereen is anders en het enige wat je nodig hebt, is wat tijd om goed te genezen.

5. Je worstelt om het heft in eigen handen te nemen

Wat Niemand Je Vertelt Over Het Verder Gaan Na Een Emotioneel Uitputtende Relatie

Een ander ding over het verder gaan na een emotioneel uitputtende relatie waar niemand je over vertelt, is zelfafhankelijkheid.

Je was zo verstrikt in het leven dat je onlangs verliet. Het is niet makkelijk om over te stappen van moe en ellendig naar vrij en gelukkig.

De persoon met wie je uitging had al je aandacht, tijd, energie en liefde nodig. Daarom had je niet echt de tijd om je op jezelf te concentreren.

Nu alles veranderd is en hij je niet langer naar beneden trekt, weet je niet zeker hoe je voor jezelf op moet komen. Je voelt je totaal verloren, omdat je deze vrijheid en zelfstandigheid niet eerder hebt ervaren.

6. Niemand heeft je meer nodig

Wanneer je betrokken was bij een relatie met een emotioneel uitputtend persoon, dan had je altijd iemand om voor te zorgen.

Je maakte je ook voortdurend zorgen over zijn verblijfplaats en welzijn. Nu je van die last af bent, voel je je ineens helemaal alleen.

Er is niemand die je constante aandacht en zorg nodig heeft. Je gaf altijd meer dan je terug kreeg van je partner.

Nu ben je in de war en misschien zelfs bedroefd. Je hebt al deze vrije tijd en weet niet hoe je die moet gebruiken. Dit kan je laten denken dat niemand je meer nodig heeft.

Dit is een van de redenen waarom het verder gaan na een emotioneel uitputtende relatie uitdagend kan zijn. Het is echter niets dat je niet kunt overleven!

PinFlight Image