Skip to Content

Zelfs Als Je Sterk Bent, Mag Je Het Haten Om Vrijgezel Te Zijn

Zelfs Als Je Sterk Bent, Mag Je Het Haten Om Vrijgezel Te Zijn

Hoe vaak heb je naar je leven gekeken en je gerealiseerd dat je het eigenlijk haat om vrijgezel te zijn? Het gaat niet zozeer om eenzaam zijn, het gaat meer om alleen zijn als je zoveel liefde hebt om te delen.

Maar, word je verondersteld om over zoiets te praten? Zullen mensen denken dat je zwak en ongelukkig bent als je er open over bent?

Het enige goede is dat je niet de enige vrouw bent die dit doormaakt. We praten hier gewoon niet vaak genoeg over, dus je voelt je een geïsoleerd geval. Dat ben je niet. Je had gewoon niemand om je te vertellen dat het goed is.

Wanneer mensen over een sterke vrouw praten, dan idealiseren ze altijd het idee dat ze gelukkig is door helemaal alleen te zijn. Ik zeg niet dat er geen vrouwen zijn die zo denken, maar het is nooit zo zwart-wit.

Zelfs Als Je Sterk Bent, Mag Je Het Haten Om Vrijgezel Te Zijn

Het zou zo’n trieste wereld zijn als we niet deze enorme reeks kleuren zouden ervaren die we emoties noemen. Al je emoties zijn geldig en je hebt het recht om ze uit te drukken, omdat ze niemand pijn doen.

Jij bent het type meisje dat van haar onafhankelijkheid houdt. Je gedijt erop, omdat je weet dat je zoveel moeite hebt gedaan om de vrouw te worden die je nu bent. Je bent niet van de ene op de andere dag op dit punt gekomen, noch heeft iemand je alles gegeven wat je nu in je leven hebt.

Tuurlijk, je hebt gedate en je bent gedurende je leven met een paar mannen uit geweest, maar ze hebben je altijd spijt laten hebben van deze beslissing. Of ze braken je hart in miljoenen stukjes  of ze zouden je laten zien dat je zoveel beter verdient.

Je bent in de war over waarom je vrijgezel bent en je hebt het gevoel dat je alles volgens het boekje hebt gedaan en het slechts een kwestie van tijd is totdat de juiste komt – toch ben je heel erg eenzaam.

Je hunkert naar het gevoel dat je iemand aan je zijde hebt. Er zit een gat in je borst, omdat je al die liefde hebt die je met niemand kunt delen. Het zit vast in je keel, wat alleen maar bijdraagt aan de pijn die je al ervaart.

Er valt iets over dit gevoel te zeggen. Omdat het niet alleen eenzaamheid is, het is het gebrek aan een beste vriend en een geliefde, allemaal opgerold in één persoon die perfect voor je is.

Je wilt naast iemand liggen en naar hun diepste en donkerste geheimen luisteren. Je wilt hun favoriete kleur weten, speciale interesses, zelfs hun vreemde obsessies.

Zelfs Als Je Sterk Bent, Mag Je Het Haten Om Vrijgezel Te Zijn

Er is dit zeurende gevoel van leegte dat niet kan worden geruild voor een geweldige carrière of levendige groep vrienden. Hoe hard je het ook hebt geprobeerd, het klopt gewoon niet helemaal.

Als je eerlijk tegen jezelf bent, haat je het om vrijgezel te zijn. Het is vermoeiend, omdat je niet veel tijd voor daten kunt vinden, en bovendien blijken ze altijd twijfelachtig te zijn. Elke keer als je thuiskomt van een date, trek je je eigen beslissingen en liefde in het algemeen in twijfel.

Je probeert wanhopig iemand te vinden die net zoveel van je zal houden als jij van hen. Het kan niet zo moeilijk zijn om iemand te vinden die blij is om elke dag met je door te brengen. Toch?

Maar je kunt dit niet aan je vrienden vertellen, of wel? Je hebt het gevoel dat ze je zullen veroordelen, omdat ze je als een sterke vrouw zien. Zeggen dat je je nu ellendig voelt, geeft hen alleen maar een reden om je verder te ondervragen.

Het belangrijkste verschil is dat bijna al je vrienden een wederhelft hebben. Ze zeggen dat je blij moet zijn dat je vrijgezel bent. Ze laten het lijken alsof het het beste ter wereld is.

Kan het zijn, omdat ze niet echt van hun partner houden? Nou, waarschijnlijk wel. Maar je gaat ze deze dingen niet uitleggen. Ze begrijpen gewoon niet waar je vandaan komt.

Zij zien jou als de definitie van ‘krachtig’. Dat is allemaal leuk en aardig, maar als de nacht valt en je alleen in je bed moet liggen, is het klote.

Zelfs Als Je Sterk Bent, Mag Je Het Haten Om Vrijgezel Te Zijn

Je haat het om vrijgezel te zijn. En weet je wat? Je hebt het recht om je zo te voelen, net als ieder ander. Het maakt je niet minder krachtig als je zegt dat je graag iemand aan je zijde wil hebben.

Alleen omdat je een sterke vrouw bent, hoeft dat niet te betekenen dat je de rest van de tijd vrijgezel moet blijven. Het voelt goed om voor iemand te zorgen en om verzorgd te worden. Je bent niet zwak voor het willen van dat gevoel van stabiliteit en de warmte van een ander persoon.

Soms voelt het alsof mensen deze dingen gewoon niet begrijpen. Ze vertellen je dat je gewoon overdrijft en je moet gewoon van je vrijgezelle leven genieten nu het nog kan.

Waar ze niet aan lijken te denken is het feit dat een romantische relatie niet afhankelijk hoeft te zijn om te werken. Ze denken dat iemand nodig hebben de enige manier is om bij een partner te blijven. Maar je hebt niemand nodig, je wilt iemand aan je zijde hebben.

Het feit dat je het haat om vrijgezel te zijn zegt genoeg over je bereidheid om je emoties te begrijpen. Er zit zoveel liefde in je hart en je hele lichaam, dat het gewoon wreed voelt om het voor jezelf te houden. Je wilt het delen!

Ik kan je met zekerheid zeggen dat je iemand zult vinden als je niet opgeeft. Gooi niet gewoon de handdoek in de ring en verwacht niet van jezelf dat je maar zal accepteren wat het leven je ook maar brengt, want er is zoveel meer aan liefde en aan relaties dan we laten blijken.

Je werkt momenteel aan jezelf. Jij bent de hoofdpersoon van je eigen verhaal.

PinFlight Image