Skip to Content

Niet Om Dramatisch Te Zijn: Hij Is Niet De Liefde Van Je Leven Als Hij Deze Dingen Doet

Niet Om Dramatisch Te Zijn: Hij Is Niet De Liefde Van Je Leven Als Hij Deze Dingen Doet

“Ik heb eindelijk iemand gevonden die mijn interesse heeft gewekt! Hij lijkt op elke denkbare manier absoluut perfect te zijn. Mijn vrienden zouden denken dat ik mijn verstand ben verloren als ik hem zou laten gaan. Maar… Ik wil niet nog een fout maken. Hoe kan ik er zeker van zijn dat hij de liefde van mijn leven is?

Oh, om weer jong en verliefd te zijn! Er is nauwelijks iets beter dan het kruisen van paden met iemand die alles lijkt te bezitten wat je ooit in een man hebt gezocht.

Hij is ongelooflijk knap, charmant en slim. Hij heeft indruk op je vrienden gemaakt en je moeder heeft je trouwjurk al uitgekozen.

Op papier… is hij perfect. Je kunt niet echt je vinger erop leggen waarom je je relatie met hem heroverweegt, maar je kunt het zeurende gevoel niet van je afschudden dat er iets niet klopt.

Misschien klikken jullie toch niet zo goed als iedereen denkt. Misschien hebben jullie niet dat gevoel van geluk en sereniteit als jullie samen zijn.

Of misschien doet hij dingen waarvan je niet zeker weet of iemand in een relatie dat wel zou moeten doen. Misschien, misschien, misschien…

Dit is het probleem – je kunt er nooit 100% zeker van zijn dat de man met wie je een relatie hebt, uiteindelijk de liefde van je leven zal zijn. Maar er zijn bepaalde dingen waar je misschien op moet letten om jezelf van vervelend liefdesverdriet te redden.

1. Hij neemt je niet in zijn plannen op

Niet Om Dramatisch Te Zijn Hij Is Niet De Liefde Van Je Leven Als Hij Deze Dingen Doet

Nu weet ik precies wat je gaat zeggen: “Omdat we een stel zijn, betekent dat nog niet dat we alles samen moeten doen!” Je hebt gelijk, jullie mogen zeker een leven buiten jullie relatie hebben. Maar…

Je moet begrijpen dat als hij de liefde van je leven was, hij je in zijn plannen zou betrekken. Het maakt niet uit of je uit kunt gaan en met zijn vrienden om kunt gaan of een diner bij zijn familie bij kunt wonen, hij zou het je uit respect moeten vragen.

En niet alleen dat, hij zou je bij belangrijke plannen met betrekking tot jullie toekomst samen betrekken. Hij zou geen zakelijk aanbod accepteren dat vereist dat hij naar een ander land verhuist voordat hij het met jou doorspreekt.

Hij zou geen drie weken vakantie boeken zonder jou te vragen of je met hem mee wil. En hij zou zeker niet over zijn doelen voor de toekomst praten zonder jou erbij te betrekken.

Dus, als hij je niet in zijn plannen betrekt, is hij niet van plan lang genoeg te blijven om dat een probleem te laten worden.

2. Hij praat achter je rug om over je

Niet Om Dramatisch Te Zijn Hij Is Niet De Liefde Van Je Leven Als Hij Deze Dingen Doet

Het is vrij eenvoudig – wat er tussen jullie twee gebeurt moet tussen jullie twee blijven. Als hij achter je rug om over jou en jullie relatie praat, dan is hij niet de liefde van je leven.

Begrijp me niet verkeerd, het is volkomen normaal om je vrienden om advies te vragen. Er is niets mis met het vragen naar hun mening, het volgen van hun advies, of gewoon iemand hebben om mee te praten als de dingen niet gaan zoals je wilt.

Maar dat betekent niet dat hij achter je rug om slecht over je moet praten als jullie ruzie hebben. Dat betekent niet dat hij zijn vrienden tegen je moet keren door hen alles te vertellen wat er achter gesloten deuren gebeurt.

Zelfs als je op een moeilijke plek in je relatie bent gestuit, moet hij volwassen genoeg zijn om ermee om te gaan zonder dat zijn vrienden hem instructies moeten geven en hem vertellen wat hij moet doen.

Je hebt geen relatie met zijn vrienden. Ze mogen geen inspraak hebben in wat er tussen jullie twee gebeurt.

3. Hij liegt tegen je

Niet Om Dramatisch Te Zijn Hij Is Niet De Liefde Van Je Leven Als Hij Deze Dingen Doet

Ik heb het niet over die kleine leugens om bestwil die de meeste mensen gebruiken om te voorkomen dat ze iemand pijn doen waar ze om geven. Leugens om bestwil komen vrij vaak voor (en zijn onschadelijk) in de meeste relaties.

Ze zouden niet de reden moeten zijn dat je je afvraagt of hij de liefde van je leven is. Dat gezegd hebbende, als hij constant oneerlijk is en je bedriegt…

Dan moet je overwegen een open gesprek met hem te hebben. Hem te confronteren over alles waar hij ooit over gelogen heeft. Je kunt geen solide basis van vertrouwen opbouwen als hij vastbesloten is om dingen voor je te verbergen. Laat me daar niet eens over beginnen!

Het enige dat erger is dan een man die de waarheid niet lijkt te kunnen vertellen, is een man die denkt, “Ik heb niet tegen je gelogen, ik heb het je gewoon niet verteld“.

Geloof me, hij is niet de liefde van je leven als je je het grootste deel van je tijd afvraagt of hij wel of niet eerlijk is.

Je kunt geen toegewijde relatie met iemand hebben die niet eerlijk wil zijn. Daar valt niet over te twisten!

4. Hij flirt met andere meisjes

Niet Om Dramatisch Te Zijn Hij Is Niet De Liefde Van Je Leven Als Hij Deze Dingen Doet

Er is een dunne lijn tussen aardig zijn en flirterig zijn. Hij zou een bemoedigende glimlach kunnen geven aan de dame achter de kassa, of de serveerster van de Cheesecake Factory om haar naam vragen, omdat hij haar een fooi wil geven.

Hij flirt niet met ze, hij is gewoon aardig. Geen van deze dingen mag vragen of vermoedens oproepen van jouw kant, maar…

Als hij een diep gesprek voert met een of ander meisje dat hij ontmoette toen hij uit was met zijn vrienden, dan gaat hij misschien te ver. Wat nog erger is, hij kan deze dingen achter je rug doen. Aangezien hij zeker weet dat je hem nooit zult betrappen.

Je zou kunnen beweren dat flirten niet per se betekent dat hij je bedriegt. Geloof me, het enige wat hem ervan weerhoudt je te bedriegen is de mogelijkheid dat je hem kunt betrappen.

Hij wil niet voor een moment van passie alles riskeren wat jullie hebben opgebouwd.

Laat de angst om alleen te zijn je niet overtuigen om de grootste fout van je leven te maken.

Het kan ongelooflijk ontmoedigend zijn om erachter te komen dat hij niet de persoon is die je dacht dat hij was. Hij is niet de liefde van je leven. Maar wees gerust, er staan om de hoek grotere en betere dingen op je te wachten.

Bevrijd jezelf van deze onvervulde relatie en maak jezelf beschikbaar voor iets groters dan je je zelfs maar voor had kunnen stellen.

PinFlight Image