Skip to Content

Zo Herstel Je Je Relatie Na Een Enorme Ruzie

Zo Herstel Je Je Relatie Na Een Enorme Ruzie

Je vervreemd en afstandelijk voelen van je partner na een enorme ruzie is echt het gevoel alsof je in een nachtmerrie zit. Je blijft je afvragen of dit de enorme ruzie is waardoor jullie uit elkaar gaan. En je vraagt je af hoe en of je hiervan kunt herstellen.

Frustratie, woede en angst nemen je over. En je kunt niet anders dan het gevoel hebben dat er geen weg terug meer is.

Na een traumatische confrontatie met je man zijn er twee manieren om ermee om te gaan en van daaruit verder te gaan.

De eerste is de genezing die je zelf moet doen, om je geest op die gezonde plek te krijgen, zodat je dit met een schoon geweten kunt uitzoeken.

En de tweede is jullie gezamenlijke inspanning om dit op een positieve manier op te lossen, echt beter te willen worden en te genezen.

5 manieren om je relatie na een enorme ruzie te herstellen

Zo Herstel Je Je Relatie Na Een Enorme Ruzie

Hier zijn 5 manieren om je relatie na een enorme ruzie te herstellen en die je kunnen helpen om je relatie als koppel te verbeteren.

1. Identificeer de oorzaak van jullie probleem

In de hitte van het moment zullen door beide partijen dingen worden gezegd die betreurd zullen worden als jullie allebei af zijn gekoeld.

In deze situatie zijn jullie allebei het ‘slachtoffer’ en staan jullie allebei aan dezelfde kant. Hoe moeilijk het ook is om je dat op dat moment te realiseren.

Dit is de reden waarom het niet lang moet duren voordat je je terugkijkt om te zien welke stappen je hebt genomen, om erachter te komen waar het precies uit de hand is gelopen.

Zodra je dat hebt vastgesteld, ga dan naar je partner en praat dan rustig en zorgvuldig met hem over het probleem, zonder hem de schuld te geven.

Dit is in het proces van goedmaken van vitaal belang. Jullie moeten allebei verantwoordelijkheid nemen voor de woorden die jullie hebben gezegd. En je excuses aanbieden voordat je het verder oplost.

2. Geef elkaar wat ademruimte na een enorme ruzie

Nadat jullie elkaars mening waarschijnlijk in elkaars gezichten hebben geschreeuwd, is het slim om elkaar nu de ruimte te geven.

Als je samenwoont, ga dan niet het huis uit, want het zal een onnodig gevoel van verlatenheid toevoegen, maar trek je liever terug in verschillende kamers.

Als je partner degene is die dit initieert, probeer hem dan niet tegen te houden. Jullie moeten allebei alleen zijn met je gedachten om je geest leeg te maken, jezelf te kalmeren en de volgende stap te bedenken.

Pas nadat je die tijd alleen hebt gehad, kun je proberen het opnieuw te bespreken.

3. Verenig je met je partner en luister geduldig naar wat hij te zeggen heeft

Na een enorme ruzie met je partner is met hem communiceren sterk afhankelijk van timing.

Nadat je bent afgekoeld en je gedachten hebt verzameld, ontmoet je elkaar en luister je naar wat de ander te zeggen heeft. Houd in gedachten dat jullie allebei gekwetst zijn door deze ruzie, niet alleen jij.

Als je niet klaar bent om te luisteren, dan kan het snel slechter gaan, dus zorg ervoor dat je geest op een positieve plek is voor een constructief gesprek.

Gebruik ‘Ik voel me…’ -zinnen en vermijd het geven van schuld. (’Ik voel me echt verkeerd begrepen als je dit en dat zegt…’)

4. Vermijd het om in ronde twee te belanden

Het hele punt van het opnieuw vinden van een gemeenschappelijke basis is om te voorkomen dat de enorme ruzie op een later tijdstip wordt herhaald.

Geduldig wachten tot je partner zijn kant van het verhaal geeft, is het cruciale deel. Jij krijgt ook je kans. Luister tot die tijd met een open geest en houd je emoties onder controle.

Je wilt de volledige aandacht van je partner als jij aan de beurt bent, toch? Doe dan hetzelfde voor hem.

Je gedrag tijdens dit gesprek na de ruzie zal het verschil maken. Luister om te reageren, niet om te antwoorden.

En als het jouw beurt is, houd dan niets achter. Laat je gevoelens los en voel je er niet slecht over.

Dit is een eerlijk gesprek tussen twee mensen die van elkaar houden. Jullie moeten allebei soms de harde waarheid horen om hiervan te leren en te groeien.

5. Leer te vergeven en leer van de ervaring van een enorme ruzie

Zo Herstel Je Je Relatie Na Een Enorme Ruzie

Nadat je dingen hebt uitgezocht, moet je je partner vertellen hoeveel je om hem geeft. Hij zal voor jou hetzelfde doen.

Het is belangrijk om elkaar aan de liefde die je voelt te herinneren. Om te weten dat wat je nu doormaakt op de lange termijn de moeite waard is.

Vergeef je partner met een open hart en nadat jullie het allemaal hebben uitgewerkt, laat het dan los.

Houd in gedachten hoe je dit punt in de eerste plaats hebt bereikt. En doe er alles aan om het niet weer zo ver te laten komen.

Laat het probleem in het verleden blijven en concentreer je op jullie gezamenlijke toekomst.