Skip to Content

10 Tekenen Dat Jij En De Relatie Hem Beginnen Te Vervelen

10 Tekenen Dat Jij En De Relatie Hem Beginnen Te Vervelen

Het ervaren van momenten waarop koppels zich een beetje beginnen te vervelen is van elke relatie een normaal onderdeel. Het is prima om genoeg te krijgen van de dingen die je elke dag doet. En dat je niet wilt dat je relatie een routine wordt.

Dat is de reden waarom veel paren besluiten om de volgende stap in hun relatie te nemen. Of het nu hun eerste reis samen is, samenwonen, verloofd zijn, trouwen, een huis kopen, een bedrijf starten of aan een baby willen beginnen.

Verveling kan een geweldige motivator zijn en paren ertoe aanzetten meer te doen en meer te zijn.

Deze transformaties en veranderingen hebben echter een kleine vereiste: koppels moeten op dezelfde pagina zitten.

Wat gebeurt er als de dingen aan een kant beginnen te vervelen zonder dat de wens er is om er iets aan te doen? Wat als niet de huidige situatie en de routine, maar jij en jullie relatie je vriend beginnen te vervelen?

Hoe weet je dat dat het geval is? Laten we dat samen uitzoeken.

10 tekenen dat jij en de relatie hem beginnen te vervelen

 10 Tekenen Dat Jij En De Relatie Hem Beginnen Te Vervelen

1. Hij brengt minder tijd met je door dan voorheen

Wanneer alles in een relatie soepel verloopt, dan is het logisch om aan te nemen dat je partner zoveel mogelijk tijd met je wil doorbrengen.

Net als aan het begin van jullie relatie, moet dat verlangen om in elkaars aanwezigheid te zijn substantieel en eeuwigdurend zijn.

Maar als je een verandering in het gedrag van je partner opmerkt. Waarbij hij andere dingen en gebeurtenissen prioriteit begint te geven in plaats van jou, dan kan dat een teken zijn dat de relatie hem begint te vervelen en hij op zoek is naar andere manieren van entertainment.

Dus, hij kan te veel tijd besteden aan voetbal kijken of vaak uitgaan en drinken met zijn vrienden. Het kan zijn dat hij plotseling te veel noodgevallen in de familie of werkgerelateerde projecten heeft.

Of misschien brengt hij tijd alleen door, gaat hij naar de sportschool, speelt hij videogames of kijkt hij naar zijn favoriete tv-programma’s.

Begrijp me niet verkeerd. Je partner moet al deze dingen kunnen doen, vooral die waarbij qualitytime met zijn vrienden en familie betrokken is.

Maar als hij ineens meer tijd en moeite aan hen had besteed en minder of niet aan jou, dan is dat een groot probleem.

Hij kan je opzettelijk ontwijken zodat je het hem kwalijk gaat nemen. En dat jij uiteindelijk degene zal zijn die een breuk gaat initiëren.

2. Hij is geen actieve deelnemer aan een gesprek

Een ander teken dat jij en jullie relatie je vriend beginnen te vervelen is wanneer je op een punt komt dat je niet zeker weet of hij wel of niet luistert naar wat je zegt.

Als je hartstochtelijk iets opnieuw vertelt dat je die dag is overkomen, met zoveel mogelijk details, en het enige wat je van hem krijgt, is een waardeloze, “Oh, wauw.”, “Dat meen je niet,” of, “Dat is heftig,” terwijl zijn ogen vastzitten aan zijn telefoon, dan kun je er zeker van zijn dat hij geen interesse heeft in wat je zegt.

Vrouwen houden van praten en ze willen graag dat er naar hen geluisterd wordt. Soms is het belangrijker voor ons dat onze partner zorgvuldig luistert. En echt investeert in de dingen die we zeggen dan dat het is dat hij al onze problemen oplost.

Daarom, wanneer je partner stopt met luisteren en zijn probleemoplossende vaardigheden niet meer aan je aanbiedt, dan weet je dat er iets mis is.

Ook als je merkt dat je partner je niet meer vraagt hoe je dag was. En alleen die vraag stelt (als je het aan hem vraagt), dan is dat je hint dat het hem niet echt meer kan schelen en dat de vonk waarschijnlijk weg is.

3. Of hij geeft sarcastische opmerkingen na alles wat je zegt

 10 Tekenen Dat Jij En De Relatie Hem Beginnen Te Vervelen

Het is vreselijk om niet gehoord te worden, maar het is net zo verkeerd om neerbuigend tegen gesproken te worden. En sarcasme kan zo overkomen.

Hoewel het soms erg leuk is en veel mensen het niet kunnen helpen, kan sarcasme erg schadelijk zijn. Vooral in relaties en tussen koppels die met hun connectie worstelen.

Dus, als je partner moeite heeft om actief met je te praten, maar hij er geen problemen mee heeft om met sarcastische opmerkingen te komen. Dan moet je weten dat hij zich waarschijnlijk verveelt en zich over het algemeen losgekoppeld voelt van jou.

Als je bijvoorbeeld geanimeerd praat over iets dat je op het werk is overkomen, en je partner zegt iets als, “Wauw, rustig aan. Ben je vergeten je medicijnen in te nemen?” dan is dat duidelijk een opzettelijke belediging.

Dit kan vooral pijnlijk zijn als je er niet aan gewend bent. Als je partner vroeger een goede luisteraar was en hij graag met je praatte, maar nu krijg je alleen een sarcastisch antwoord, dan is dat een sterk teken dat hij zich serieus met alles verveelt.

4. Hij zit altijd op zijn telefoon als hij bij je is

Voortdurend op je telefoon zitten als je met iemand bent, is een duidelijk teken van verveling en is echt onbeleefd. Dus als je vriend altijd op zijn telefoon zit als hij bij je is, dan betekent dit dat jullie verbinding is verbroken.

Het is één ding om af en toe je telefoon te controleren, maar het tegenovergestelde om er altijd op te zitten.

5. Hij doet er te lang over om je terug te appen

Je hebt gemerkt dat je partner altijd op zijn telefoon zit en je concludeerde dat dat nu zijn ding is. Je denkt dat het niet uitmaakt, en het snel genoeg voorbij zal zijn.

Maar hoe komt het dat een man wiens telefoon altijd in zijn handen zit, uren nodig heeft om je terug te appen?

Dit kan zeer pijnlijk zijn. Je ziet dat je partner online is, je ziet dat hij memes leuk vindt op Facebook. En zelfs dingen deelt op zijn Instagram-verhaal, maar hij kan je niet appen hoe zijn dag verloopt. Dat is gewoon onbeleefd, toch?

6. Hij lijkt afstandelijk en emotieloos

Weet je nog wanneer je partner voor het laatst tegen je zei dat hij van je hield? En niet die waardeloze, “Ik hou ook van jou.” maar een echte liefdesverklaring, een die door hem is geïnitieerd?

Wanneer was de laatste keer dat hij je vertelde hoe gelukkig je hem maakte? Hoe kan hij niet wachten om met je te trouwen, om met je de wereld rond te reizen of om kinderen met je op te voeden?

Als je het je niet kunt herinneren, dan betekent dit dat je partner emotioneel afstand van je heeft genomen. Dat is een ander duidelijk teken dat hij zich verveelt. En langzaam zijn koffers inpakt, met de intentie om te vertrekken.

7. Hij is gestopt met je te complimenteren

 10 Tekenen Dat Jij En De Relatie Hem Beginnen Te Vervelen

Net als bij het bovenstaande teken, als je je niet kunt herinneren wanneer de laatste keer was dat je vriend je complimenteerde met je uiterlijk of persoonlijkheid, dan moet je weten dat je hem verveelt.

Je partner moet je nummer één hype-man zijn. En je moet nooit naar een compliment van hem verlangen, maar ze in overvloed krijgen.

8. Liefde is slechts een fysiek iets voor hem geworden

Een andere hartverscheurende indicator dat je vriend je relatie zat is, is als hij je epische liefde alleen tot zijn fysieke delen heeft gereduceerd.

Natuurlijk is vrijen een belangrijk onderdeel van elke relatie. En kan het een geweldige manier zijn om contact te maken met je partner. Haal echter de liefde uit de vergelijking, en het enige wat je dan overhoudt, is een daad en niets meer.

En als er geen liefde is, wat heeft het dan voor zin?

9. Hij is onlangs begonnen om over uit elkaar gaan te praten en over de gelukzaligheid van het vrijgezelle leven

Als je vriendje onlangs is begonnen met het benoemen van een breuk. Je vraagt hoe je erover denkt om een pauze te nemen of vraagt of je het niet mist om single te zijn, dan klopt er iets niet.

Voor een liefhebbende partner is een breuk nooit een optie, zelfs niet als een grap. En het vrijgezelle leven is niets meer dan een leven zonder de persoon van wie je houdt. Dus, als je vriend het graag heeft over single zijn, dan is dat zeker een teken dat hij zich in de relatie begint te vervelen.

10. En ten slotte geeft hij toe dat hij zich verveelt (maar weigert er iets aan te doen)

Je partner kan subtiel zijn om je te laten zien dat hij zich verveelt in de relatie,. Hij kan echter ook heel direct zijn.

Soms zegt hij dingen als, “Vroeger was het leuker.”, “ Onze dates waren eerder beter,” of gewoon, “Ik verveel me.”

Zoals eerder vermeld, is het prima om verveling te ervaren zolang je bereid bent om er iets aan te doen. Maar als je partner zich duidelijk verveelt zonder enige suggestie over hoe je dat kunt veranderen, dan kan dat betekenen dat hij op een breuk mikt.

Dus misschien is het het beste om niet te veel van je energie te besteden aan het repareren van iets dat hij niet wil repareren en gewoon verder te gaan.