Skip to Content

5 Geheugensteuntjes Voor Al Die Keren Dat Je Eraan Denkt Om Je Ex Te Appen

5 Geheugensteuntjes Voor Al Die Keren Dat Je Eraan Denkt Om Je Ex Te Appen

Is hij jarig of is het de verjaardag van zijn moeder? Is hij afgestudeerd of heeft hij promotie gekregen? Of wil je gewoon weten hoe het met hem gaat?

Aangezien contact met iemand opnemen waar je ooit van hebt gehouden in de menselijke natuur zit. Zijn er honderd en één redenen waarom je het zou willen doen. Maar voordat je je ex gaat appen, moet je jezelf aan de noodzaak (onnodigheid) van je bericht herinneren.

En hoewel de wens hebben om je ex te appen niet noodzakelijkerwijs hoeft te betekenen dat je hem terug wilt. Is het een duidelijke indicator dat je misschien nog niet helemaal over je vorige relatie bent.

5 geheugensteuntjes voor als je overweegt om je ex te appen

5 Geheugensteuntjes Voor Al Die Keren Dat Je Eraan Denkt Om Je Ex Te Appen

Als je jezelf in een vicieuze cirkel bevindt om je ex te willen appen, dan zijn hier vijf geweldige geheugensteuntjes die je moet onthouden. Ze je kunnen helpen om tot een andere beslissing te komen.

1. Natuurlijk, misschien heb je dit verlangen naar een diepe verbinding, maar je ex is waarschijnlijk niet de beste keuze

We voelen allemaal wel eens dat verlangen om volledig in verbinding met iemand te staan. Het is een heel normaal gevoel om te hebben. Vooral in de moderne samenleving van tegenwoordig, wanneer alles zo afstandelijk is en wanneer mensen zo vervreemd van elkaar zijn.

Het is oké om net zoveel naar menselijke verbinding te verlangen als naar voedsel en water – omdat je het nodig hebt om te overleven en de dag door te komen. Vooral op die dagen dat je het gevoel hebt dat je helemaal alleen in deze wereld bent. En dat je niemand aan je zijde hebt die het begrijpt.

Het is dus logisch dat in die situaties je hersenen je eenzame hart terugleiden naar die persoon die je vroeger zoveel vreugde, liefde en vrede bracht.

Op dagen dat je je down voelt, zullen je hersenen zo hard werken om dopamine vrij te geven zodat je je beter zult voelen en je uit die huidige moeilijke situatie te krijgen waarin je je bevindt. Zelfs als dat betekent dat je herinneringen aan je ex moet terughalen. En het verlangen moet opwekken om contact met hem op te nemen.

Hij is met een reden je ex

Sommige mensen zijn zich er misschien niet van bewust, maar romantische liefde is extreem krachtig. En het kan ons hart regeren, zelfs als de persoon waar het vandaan komt niet langer in ons leven is.

Maar je moet jezelf eraan herinneren dat alleen omdat je de behoefte voelt om door iemand begrepen te worden, het niet betekent dat je ex de juiste persoon voor die taak is.

Soms kan het verlangen naar menselijke verbinding je naar de verkeerde plaatsen leiden. En in plaats van je een beter gevoel te geven, kan het tot drama, disfunctie en chaos leiden.

Dus, voordat je dat bericht verstuurt, neem contact op met je vrienden. Plan een brunch date met hen, of plan een meidenavond uit. Soms onderschatten we de kracht van vriendschappen met vriendinnen. En vergeten we dat ze echt wonderen voor ons hart en welzijn kunnen doen.

2. Denk over je eigen groei na: zal dit berichtje je reis naar genezing ondersteunen, of zal het je alleen maar terugzetten?

Van je vorige relatie genezen gebeurt niet van de ene op de andere dag – het is een proces. Over je ex heen komen kan soms weken, maanden of in sommige gevallen zelfs jaren duren.

In die periode ga je door verschillende ups en downs. Je gaat van huilen tot meerdere nachten achter elkaar slapen, je losgekoppeld voelen en overdag weinig tot geen energie hebben, naar je leven weer op orde krijgen en aan jezelf werken.

Zodra je je beter begint te voelen over jezelf en aan je doelen en dromen werkt, dan voel je meestal de behoefte om contact op te nemen met je ex. Om te zien hoe het met hem gaat en om over je vooruitgang op te scheppen.

Vraag jezelf echter af: is het het waard? Zal die ene, ogenschijnlijk onschuldige boodschap je reis naar genezing ondersteunen? Of zal het je alleen maar tien stappen terugzetten?

Als je het gevoel hebt dat het goed met je gaat, maar dat je afsluiting van je ex nodig hebt om het nog beter te doen. Ga er dan voor en stuur dat bericht! Maar als je hem een bericht wilt sturen, gewoon zonder specifieke reden, dan stel ik voor dat je het beter niet kunt doen.

Het is beter om te wachten tot je helemaal in orde bent en onverschillig tegenover hem staat voordat je contact opneemt.

3. Je ex appen zal slechts tijdelijk onaangename emoties stoppen, maar het zal op de lange termijn schadelijk zijn

5 Geheugensteuntjes Voor Al Die Keren Dat Je Eraan Denkt Om Je Ex Te Appen

Midden in je reis van genezing je ex appen kan je tijdelijke opluchting en vreugde brengen. Afhankelijk van de manier waarop hij je bericht verwelkomt, kunnen jullie een beetje praten, delen wat nieuw is in elkaars leven en herinneringen ophalen aan jullie verleden.

Maar wat gebeurt er als je uiteindelijk stopt met corresponderen? Nu heb je een nieuwe herinnering om verdrietig over te zijn.

Je ex appen als je duidelijk niet over hem heen bent, kan je tijdelijk geluk brengen. Het kan op de lange termijn heel erg schadelijk zijn. Het kan je genezing uitstellen en ervoor zorgen dat je zoveel leuke en opwindende kansen mist.

4. Als je de behoefte voelt om je ex te appen, probeer er dan eerst een nachtje over te slapen – het zal de volgende dag waarschijnlijk een dom idee lijken

Ik stel voor dat je een pagina uit mijn eigen boek gebruikt. Elke keer als ik de drang krijg om mijn ex te appen, dwing ik mezelf (met een beetje hulp van mijn vrienden) om er eerst een nachtje over te slapen. Als ik hem in de ochtend of twee dagen later nog steeds wil appen, dan sta ik mezelf toe hem te appen.

Laten we zeggen dat je met je vriendinnen uitging voor een paar drankjes. Je hebt het heel erg naar je zin, maar om middernacht herinner je je dat het de verjaardag van je ex is. De alcohol begint te werken en je wilt hem, “Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je een fijne dag”  sturen. En je vraagt je af of jij de eerste bent die hem feliciteert.

Doe het niet. Ten eerste, het is middernacht, en je zou niet de eerste moeten zijn die hem een fijne verjaardag appt. Ten tweede, hij is je ex. Als jullie over het algemeen niet goed met elkaar omgaan, dan is er echt geen reden om hem te appen.

Het is het beste om er eerst een nachtje over te slapen. In de ochtend, wanneer de alcohol niet langer je beslissingen bepaalt en wanneer je je meer als jezelf voelt als je dan nog steeds het gevoel hebt dat je hem moet appen – doe het dan vooral.

Soms, in het heetst van de strijd, hebben we de neiging om dingen te doen waar we later spijt van krijgen. Het is dus het beste om slim te werk te gaan en tactisch te zijn. En altijd je eigen belang in gedachten te houden.

5. En onthoud: alles in het leven is van voorbijgaande aard, en dat geldt ook voor jouw verdriet

En tot slot, vergeet niet om jezelf eraan te herinneren: alles in het leven is van voorbijgaande aard – zowel liefde als verdriet. Misschien mis je je ex nu, maar jullie zijn met een reden uit elkaar gegaan. Je bericht zal je geen beter gevoel geven

Je moet geduld hebben. Omarm je verdriet, maar laat het je niet verteren. Laat het je in plaats daarvan vormgeven in de nieuwe versie van jezelf, waardig van alle liefde in de wereld, en klaar om het geluk te verwelkomen dat zeker naar je op weg is.