Skip to Content

11 Dingen Die Narcisten Nooit Zullen Doen

11 Dingen Die Narcisten Nooit Zullen Doen

De moeilijkste mensen zijn narcisten. Ze zijn moeilijk om mee om te gaan en om mee te leven. Narcisten zijn onverschillig, manipulatief, egoïstisch en arrogant. Ze willen iets van iedereen waar ze zelf baat bij hebben. Daarom veroorzaakt narcisme voor de persoon die met de narcist samenwoont enorme schade.

Als je een narcistische partner of een familielid hebt, dan is dit leven een zware rit voor je. Het is niet gemakkelijk om kenmerken van een narcist te herkennen, omdat het lastige individuen zijn.

Ze zijn in staat om je te manipuleren door te denken “zo zijn ze niet”. Er zijn maar weinig harde waarheden en dingen die narcisten nooit voor je zullen doen. Hoe hard je ook probeert, ze kunnen nooit veranderen.

11 dingen die narcisten nooit voor jou of iemand anders zullen doen:

1. Ze zullen nooit om je gevoelens geven.

11 Dingen Die Narcisten Nooit Zullen Doen

Het doet pijn, maar niet voor hen. Narcisten zullen er nooit iets om geven, hoe dichtbij je ook bij ze bent. Ze missen elk stukje empathie. Het is prima voor ze als ze je misbruiken.

Bovendien willen ze je negeren en hoeveel je ook lijdt, ze zullen niet de moeite nemen.

Als ze elke brug moeten verbranden om te winnen en zich goed te voelen over zichzelf, dan zullen ze dat doen, omdat het narcisten niets kan schelen.

2. Ze zullen nooit luisteren.

Wat je ook zegt, narcisten zullen nooit luisteren. Ze horen je woorden zeker en ze kunnen ze herhalen. Maar ze zullen nooit luisteren naar wat je zegt. Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom.

Nou, het is omdat vrijwel elk gesprek wordt omgezet in iets waarbij zij betrokken zijn. Als je over vrijdagavond begint te praten, dan zullen ze zeggen dat dat niets is vergeleken met hun vrijdagavond.

3. Narcisten zullen nooit stoppen met het spelen van spelletjes.

11 Dingen Die Narcisten Nooit Zullen Doen

Narcisten willen relaties aangaan, maar alleen op hun voorwaarden, omdat narcisten controle en macht over hun partners willen hebben.

Eigenlijk willen ze zich autonoom voelen. Ze zullen niet snel stoppen met het spelen van spelletjes.

4. Ze zullen zich nooit druk maken over jouw problemen.

Je problemen zijn alleen van jou. Narcisten zouden zich nooit druk maken over jouw problemen.

En als je ze nodig hebt voor ondersteuning, vergeet het maar. Ze zullen alle gesprekken over jouw problemen vermijden, vooral als ze zelf bij het probleem betrokken zijn.

Ze zullen jou in feite de schuld geven als degene die verantwoordelijk is. Vertel ze één probleem en ze zullen het onmiddellijk aan iets relateren dat op dat van hun lijkt en al snel praten ze zoals gewoonlijk over zichzelf.

5. Ze zullen je nooit een veilig gevoel geven.

11 Dingen Die Narcisten Nooit Zullen Doen

De belangrijkste tactiek van narcisten is om je te laten denken dat je ze nodig hebt.

Narcisten doen dit door een gevoel van onzekerheid in je op te wekken en je aan jezelf te laten twijfelen. Daarna ga je aan je familie, je vrienden en je relatie twijfelen.

Narcisten manipuleren je en je denkt uiteindelijk dat je ze nodig hebt. Daardoor voelen ze zich krachtig en veiliger.

6. Ze zullen nooit de waarheid vertellen.

Narcisten herkennen slechts één merk van waarheid en dat is hun eigen waarheid.

Het maakt niet echt uit of hun versie van de gebeurtenissen volkomen wordt tegengesproken door feiten of zelfs maar een papieren spoor, ze zullen geloven dat ze gelijk hebben.

Ze houden vast aan hun wapens, omdat jij degene bent die liegt.

7. Ze zullen je nooit een goed gevoel geven.

11 Dingen Die Narcisten Nooit Zullen Doen

Narcisten zullen alleen dingen doen waar ze zich goed bij voelen. Ze zullen nooit iets doen waar jij je goed bij voelt, waar jij blij van wordt.

Ze begrijpen de betekenis van wederkerigheid niet. En ze zullen alleen dingen doen die hen gelukkig maken.

8. Narcisten zullen zich nooit verontschuldigen.

Narcisten hebben nooit ongelijk en maken nooit fouten. Ze zullen nooit verantwoordelijkheid voor hun daden of woorden nemen, dus ze hoeven zich niet te verontschuldigen. Ze hebben toch niets gedaan?

Eigenlijk deden ze wat ze moesten doen als reactie op de acties van anderen. In het geval dat ze sorry zeggen, dan zal het zijn om je het zwijgen op te leggen en over zichzelf te praten, wat gunstiger is.

9. Ze zullen nooit van je houden.

11 Dingen Die Narcisten Nooit Zullen Doen

Ze beweren misschien dat ze van je houden, maar dat is nep. Narcisten houden alleen van zichzelf. Soms uiten ze hun liefde, maar het is alleen maar om hun standpunt te ondersteunen dat ze van je houden.

10. Ze zullen je nooit laten gaan.

Tot je vervangen wordt. Ze hebben jou nodig om ze een goed gevoel over zichzelf te geven. En ze laten je niet gaan totdat ze klaar zijn en een nieuw iemand hebben gevonden.

Eigenlijk zullen ze je blijven aanspreken – voicemail voor je achterlaten en appen – alleen maar om te proberen je te behouden zodat ze zich goed over zichzelf kunnen voelen.

11. Ze zullen nooit veranderen.

11 Dingen Die Narcisten Nooit Zullen Doen

Narcisten zullen nooit van gedachten veranderen. Ze kunnen de dingen nooit van een andere kant zien.

Het is heel moeilijk om met narcisten om te gaan en ook om met hen te leven. Het kost je de leegloop van je emotie, je zult je boos en depressief voelen. Het is tenslotte beter om zonder hen te leven dan met hen.

PinFlight Image