Skip to Content

11 Tekenen Dat Je Een Groene Vlag Bent

11 Tekenen Dat Je Een Groene Vlag Bent

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb het gevoel dat mensen tegenwoordig veel meer gefocust zijn op het bespreken van rode vlaggen in een relatie. En hoewel dat van het grootste belang is, mogen we een groene vlag ook nooit verwaarlozen.

Als rode vlaggen meestal een waarschuwing of een gevaar aangeven, dan zijn groene vlaggen indicatoren van positieve eigenschappen die een persoon heeft.

Heb je je ooit afgevraagd wat enkele van jouw groene vlaggen zouden zijn? Als je wilt weten of je die hebt (en ik weet zeker dat je die hebt), lees dan verder. Laten we eens kijken of groen je goed staat!

11 tekenen dat je een groene vlag bent

11 Tekenen Dat Je Een Groene Vlag Bent

1. Je neemt je relaties serieus

Je date niet alleen om iemand anders te ontmoeten en plezier te hebben. Het is het feit dat je relaties heel serieus neemt en je raakt nooit romantisch bij niemand betrokken als je hem niet echt leuk vindt.

Voor jou zijn relaties niet, “Laten we afwachten wat er gebeurt.” Je stapt in een relatie omdat je eigenlijk al een einddoel voor ogen hebt. Als je op dates gaat – dan date je om te trouwen.

2. Je bent bereid om je excuses aan te bieden

Ja, toegeven dat je het mis hebt en je voor je fouten verontschuldigen is helemaal niet gemakkelijk. Desalniettemin is het van cruciaal belang om je fouten toe te geven om een relatie te laten bloeien.

Soms is het belangrijk om je excuses aan te bieden. Zelfs voor die dingen die je niet hebt gedaan, althans niet bewust. Omdat je acties – ook al zijn ze goedaardig voor jou – door je partner anders kunnen worden waargenomen. En dan verontschuldig je je dat je iemand zich op een bepaalde (negatieve) manier hebt laten voelen.

Als je niet iemand bent die zich als een kind gedraagt, maar eerder als een volwassene, en je bent niet bang om je te verontschuldigen, dan ben je inderdaad een groene vlag.

3. Je bent een groene vlag als je altijd eerlijk bent

Als je niet bang bent om je excuses aan te bieden, dan kan dat alleen maar betekenen dat je ook niet bang bent om eerlijk te zijn. Je vertelt nooit, of in ieder geval zeer zelden, leugens.

Voor jou zijn ze zinloos en maken ze het leven alleen maar ingewikkelder dan het al is. Je weet dat de ene leugen naar de andere leidt, dan nog een, dan nog een… Totdat jij en de persoon tegen wie je liegt allebei verstrikt zijn in het web van leugens die je hebt gecreëerd.

Je bent je er terdege van bewust dat alle leugens uiteindelijk boven water komen en dat hoe klein ze ook zijn, ze schadelijk zijn voor het broodnodige vertrouwen.

4. Je weet hoe je openlijk moet communiceren

Elke gezonde relatie is onder andere natuurlijk gebaseerd op open communicatie. In staat (en bereid) zijn om openlijk met je partner te praten – zowel in goede als in slechte tijden – is de sleutel tot relatiegeluk.

Het is normaal dat er conflicten ontstaan. Zolang je weet hoe je ze succesvol en vreedzaam kunt oplossen door met je partner te praten.

Dat komt natuurlijk met oefening, maar als je iemand bent die regelmatig open communicatie initieert, dan is dat een uitstekend persoonlijkheidskenmerk om te hebben.

5. Je bent een goede luisteraar

Het is extreem vervelend en bijna zelfs zielverpletterend als je met iemand praat en je halverwege het gesprek merkt dat die persoon niet eens naar je luistert. Ze zijn er, maar alleen fysiek. Hun geest is ergens ver weg.

Als je met trots kunt zeggen dat je een goede luisteraar bent die er altijd naar streeft dat iedereen met wie je praat zich gehoord en begrepen voelt, dan kunnen we zeker zeggen dat dat weer een groene vlag van je is.

6. Je doet je best om aandacht te besteden aan details

Ben jij iemand die de neiging heeft om bepaalde dingen in de winkel te kopen voor iemand waarvan je houdt, alleen maar omdat je weet dat ze het leuk zullen vinden? Of heb je de neiging om een cadeau voor een verjaardag of jubileum extra persoonlijk te maken?

Als dat zo is, dan is dat een ander bewijs dat je een goede luisteraar bent. Je doet namelijk je best om op bepaalde details te letten en ze te onthouden voor toekomstig gebruik.

Dit is erg aardig en genereus van je, omdat het laat zien hoeveel je om iemand geeft. Je hoeft deze eigenschap niet per se uit te drukken door middel van geschenken. Het kan ook door middel van lieve berichten, opgenomen delen van liedjes, gebaar van dienstbaarheid, enzovoort.

7. Je bent een groene vlag als je zelfbewust bent

11 Tekenen Dat Je Een Groene Vlag Bent

Een groene vlag omvat niet alleen dingen die je voor anderen doet, maar ook dingen die je voor jezelf doet. En zelfbewust zijn is er toevallig een van.

Wanneer je je bewust bent van je emoties, angsten, gebreken, deugden, dromen, gedragspatronen en tekortkomingen, dan ben je in een positie om jezelf dagelijks ten goede te veranderen en te verbeteren.

Iemand die zo hard probeert om zichzelf beter te begrijpen, is meestal iemand die heel voorzichtig, zorgzaam en opzettelijk met zijn acties is, vooral tegenover de persoon van wie hij het meest houdt.

Door zelfbewust te zijn, ben je waarschijnlijk beter in het identificeren van bepaalde problemen in je relatie. En vooral goed in het herkennen van problemen die zich hebben voorgedaan als gevolg van iets dat je hebt gezegd of gedaan.

8. Je weet hoe je de gevoelens van je partner kunt valideren

Je partner toestaan om zijn emoties met je te delen en zich met hen in te leven is uiterst belangrijk voor een gezonde relatie om te werken. Door dit te doen, creëer je een veilige ruimte voor hem waar hij zich begrepen kan voelen.

Het valideren van de gevoelens van je partner betekent dat je nooit gaslight. In plaats daarvan luister je aandachtig naar alles wat hij te zeggen heeft. Waarna je erkent dat zijn emoties meer dan geldig zijn.

9. Je respecteert grenzen

Elke persoon moet een persoonlijke reeks grenzen hebben die dienen om zijn geestelijke gezondheid en een gevoel van veiligheid te beschermen.

Een groene vlag zou hier zijn als je de grenzen respecteert die door je partner zijn vastgesteld. En als je je best doet om ze nooit te overschrijden. Dit houdt echter ook in dat je je eigen grenzen respecteert.

10. Je bent altijd bemoedigend en inspirerend

Een ander kenmerk van een groene vlag, is als je iemand bent die anderen altijd probeert aan te moedigen om de beste versie van zichzelf te worden. En dat doe je door altijd vriendelijk en inspirerend te blijven.

Als je partner in staat is om een aantal van zijn negatieve eigenschappen te verbeteren en te veranderen door gewoon in je aanwezigheid te zijn, dan weet je dat je goed voor iemand bent.

11. Je bent een groene vlag als je loyaal bent

En tot slot, en een vrij vanzelfsprekende, als je er niet van houdt om spelletjes te spelen, en je altijd loyaal blijft, wat er ook gebeurt – dat is de groenste vlag van allemaal.