Skip to Content

14 Onbetwistbare Tekenen Dat Ze Zich Schuldig Voelt Omdat Ze Je Pijn Heeft Gedaan

14 Onbetwistbare Tekenen Dat Ze Zich Schuldig Voelt Omdat Ze Je Pijn Heeft Gedaan

We hebben allemaal weleens in een situatie gezeten waarin we iemand om wie we geven pijn hebben gedaan.

En ons daarna schuldig voelden. Maar hoe weet je of iemand zich schuldig voelt dat hij je pijn heeft gedaan? Wat zijn de tekenen dat ze zich schuldig voelt dat ze je pijn heeft gedaan?

Hoewel iedereen schuldgevoelens anders uitdrukt, kunnen bepaalde tekenen je helpen om te identificeren wanneer iemand zich schuldig voelt voor de pijn die ze hebben veroorzaakt.

In dit artikel zullen we deze tekenen onderzoeken, hoe je ze kunt interpreteren en hoe je op een goede manier verder kunt gaan.

14 onbetwistbare tekenen dat ze zich schuldig voelt omdat ze je pijn heeft gedaan

14 Onbetwistbare Tekenen Dat Ze Zich Schuldig Voelt Omdat Ze Je Pijn Heeft Gedaan

Het kan hartverscheurend en verwoestend zijn om te beseffen dat iemand die je dacht te kunnen vertrouwen je pijn heeft gedaan.

Maar soms zal de persoon die je pijn heeft gedaan zich schuldig voelen voor zijn of haar daden. En kunnen er zelfs subtiele tekenen van schuld zijn.

Hoewel het belangrijk is om de tijd te nemen om de pijn te verwerken en te genezen, kan het begrijpen van de tekenen dat iemand zich schuldig voelt, omdat hij je pijn heeft gedaan je helpen om verder te gaan.

1. Ze vermijdt het om bij je in de buurt te zijn

Als iemand een andere persoon pijn heeft gedaan, dan is het niet ongebruikelijk dat ze zich schuldig voelen.

Dit schuldgevoel kan zich op veel verschillende manieren manifesteren, waaronder het vermijden van de persoon die ze pijn hebben gedaan.

Dit komt omdat schuldgevoel een krachtige emotie is die ons in bepaalde situaties ongemakkelijk kan maken.

Ze kan zich dus zo ongemakkelijk voelen dat ze je liever helemaal vermijdt dan naar je toe te komen en over het probleem te praten.

2. Ze voelt zich schuldig als ze je berichten en oproepen negeert

Als je ex zich schuldig voelt over wat ze heeft gedaan, dan zal ze je niet alleen persoonlijk vermijden, maar ze zal ook je berichten negeren.

Ze kan afstand van je beginnen te nemen om een confrontatie te voorkomen en je mogelijk verder pijn te doen.

Iemand die zich schuldig voelt kan ook besluiten om weg te blijven van het probleem, omdat ze doodsbang is om met haar schuldgevoel om te gaan.

Dit gedrag kan voor veel mensen een rode vlag zijn, omdat het duidelijk haar schuld is, maar ze behandelt je alsof jij iets verkeerd hebt gedaan.

3. Ze is afstandelijk

Een van de veel voorkomende tekenen dat ze zich schuldig voelt dat ze je pijn heeft gedaan, is als ze afstandelijk wordt.

Het schuldgevoel is een krachtige emotie die ervoor kan zorgen dat we een gevoel van onbehagen en ongemak ervaren.

Dit schuldgevoel kan afkomstig zijn van een plaats van wroeging, die de pijn die ze heeft veroorzaakt wil goedmaken.

Ze kan zich ongemakkelijk voelen om dicht bij je te zijn of oogcontact te maken, wetende dat ze iets heeft gedaan dat je pijn heeft veroorzaakt.

Afstandelijk gedrag betekent niet noodzakelijk dat ze niet om je geeft of dat ze het niet goed wil maken.

In plaats daarvan is het waarschijnlijk een teken dat ze zich schuldig voelt dat ze je pijn heeft gedaan. En dat ze moeite heeft om een manier te vinden om het goed te maken.

4. Gebrek aan inspanning en enthousiasme

14 Onbetwistbare Tekenen Dat Ze Zich Schuldig Voelt Omdat Ze Je Pijn Heeft Gedaan

Als je een relatie hebt en je partner een gebrek aan inspanning en enthousiasme vertoont, dan kan dit een teken zijn dat ze zich schuldig voelt dat ze je pijn heeft gedaan.

Als je partner zich daarom heeft gedragen op een manier die op een gebrek aan inspanning en enthousiasme lijkt, dan kan het zijn dat ze zich schuldig voelt over de pijn die ze heeft veroorzaakt.

Dus als ze fysiek contact vermijdt, niet betrokken is bij het gesprek en over het algemeen niet reageert, dan mist ze enthousiasme en voelt ze zich schuldig dat ze je pijn heeft gedaan.

5. Ze voelt zich slecht over zichzelf

Als we de mensen om wie we geven pijn doen, dan is het normaal dat we ons schuldig voelen. Het is een vorm van zelfbeschuldiging die moeilijk te verwerken kan zijn.

Vooral als de persoon die de pijn veroorzaakt onopgeloste problemen met het gevoel van eigenwaarde heeft.

Ze kan zich zo slecht over zichzelf voelen dat ze haar sociale leven volledig verwaarloost: jou, haar vrienden en familieleden.

Ze kan dit schuldgevoel niet aan en beschouwt zichzelf als een slecht persoon. Ongeacht of ze iets groots heeft gedaan of dat het iets kleins was.

6. Ze probeert je een beter gevoel te geven

Een ander duidelijk teken dat je partner zich schuldig voelt dat ze je pijn heeft gedaan, is als ze veel dingen doet om je een beter gevoel te geven.

Ze wil de dingen die ze verkeerd heeft gedaan goedmaken. En ze denkt dat je gelukkig maken haar fouten zal compenseren. Ze zal je aanmoedigen, je complimenteren en intensiever naar je luisteren.

Maar ze vergeet vaak dat de enige persoon die je een beter gevoel kan geven, jijzelf bent.

7. Ze voelt zich schuldig als ze overdreven aardig is

Te aardige mensen hebben vaak het gevoel dat ze door zo aardig te zijn negatieve emoties kunnen vermijden of de ander op die manier niet kunnen kwetsen.

Er zijn echter betere manieren om dingen aan te pakken, omdat overdreven aardig zijn op de lange termijn eigenlijk meer schade kan veroorzaken.

Met andere woorden, als ze overdreven aardig tegen je is, dan kan het een waarschuwing zijn dat je haar niet serieus kunt nemen.

Dit zijn geen echte reacties: ze is aardig tegen je, zelfs als je niet goed voor haar bent.

8. Te gevoelig voor kritiek

Wanneer iemand overdreven gevoelig is voor kritiek, kan dit een teken zijn dat ze zich schuldig voelen over iets dat ze hebben gedaan. En ze zichzelf proberen te beschermen tegen verder oordeel.

Als ze zich schuldig voelt omdat ze je pijn heeft gedaan, dan zal ze waarschijnlijk eerder emotioneel op kritiek reageren, omdat ze vindt dat de kritiek een directe weerspiegeling is van haar slechte gedrag.

Bovendien zal ze de kritiek waarschijnlijk eerder persoonlijk opvatten. En misschien niet in staat zijn om een stap terug te doen en er objectief naar te kijken.

9. Ze voelt zich schuldig als ze constant excuses aanbiedt

Excuses worden vaak aangeboden als een manier om het goed te maken en spijt te tonen voor het kwetsen van iemand.

Constant excuses aanbieden kan een teken zijn dat ze met haar schuldgevoelens worstelt en ze probeert haar daden goed te maken.

Dit komt vaak omdat ze niet het gevoel wil hebben dat ze iets verkeerd heeft gedaan. En ze de gemakkelijkste uitweg uit de situatie probeert te vinden.

10. Ze probeert te veranderen

14 Onbetwistbare Tekenen Dat Ze Zich Schuldig Voelt Omdat Ze Je Pijn Heeft Gedaan

Het eerste teken van echte schuld is de wil om te veranderen. Ze weet dat ze iets slechts heeft gedaan, heeft het probleem erkend en is bereid om te veranderen.

Het erkennen van haar fout is essentieel voor het genezingsproces en toont aan dat ze verantwoordelijkheid neemt voor haar daden.

Zodra ze zich heeft verontschuldigd en het goed heeft gemaakt, is de volgende stap het veranderen van haar gedrag.

Dit kan van alles zijn, van vriendelijk spreken tot meer bewust zijn en je gevoelens begrijpen. Het enige wat overblijft, is geduld hebben en wachten op de resultaten!

11. Haar vrienden nemen contact met je op

Een ander klassiek teken dat ze zich schuldig voelt omdat ze je pijn heeft gedaan, is wanneer haar vrienden via social media of persoonlijk contact met je opnemen.

En ze je proberen te overtuigen om haar een tweede kans te geven.

Dit is hun kans om te zien hoe je zou reageren en je ex-vriendin feedback te geven. Ze weet waarschijnlijk dat je niet met haar wilt praten. Dus stuurt ze haar vrienden als haar laatste hoop om dingen te laten werken.

Dit kan de dingen echter nog erger maken, omdat ze je niet de nodige ruimte en tijd geeft die je nodig hebt nadat je gekwetst bent.

12. “Nee, het is jouw schuld.”

In de meeste gevallen gebeurt dit wanneer je geliefde op zoek is naar iemand om de schuld te geven om te voorkomen dat ze verantwoordelijkheid neemt voor haar daden, en het is duidelijk waarom dit een enorme rode vlag is.

Het komt het meest voor bij vreemdgangers, omdat ze altijd naar excuses zullen zoeken waarom ze vreemd zijn gegaan. Maar is er echt een excuus?

Ze kan het je ook kwalijk nemen omdat ze zichzelf wil beschermen. Wanneer iemand zich kwetsbaar en blootgesteld voelt, dan wil hij of zij misschien de schuld afwenden naar iemand anders. En zichzelf tegen de pijn beschermen.

13. Ze is defensief

Wanneer iemand defensief is nadat ze je pijn hebben gedaan, dan is dat waarschijnlijk omdat ze zich overweldigd voelen en geen controle meer hebben.

Defensief zijn is haar manier om haar gevoel van controle terug te krijgen. Zelfs als dat betekent dat ze jou de schuld geeft.

Het is gemakkelijk voor haar om defensief te worden, omdat het haar in staat stelt om haar acties te rechtvaardigen, zelfs als die rechtvaardiging verkeerd is.

Ze is misschien bang voor je reactie en ze probeert nu van alles zodat je niet haar ex-vriendje wordt.

14. Ze voelt zich schuldig als ze niet over het incident wil praten

Wanneer iemand ons pijn doet, dan kan het moeilijk zijn om over het incident te praten. Of het nu een opzettelijke handeling of een ongeluk was, de pijn kan nog steeds diep zijn en lang blijven hangen.

Er zijn twee redenen waarom ze zich zo gedraagt: ze voelt zich beschaamd of bang voor de gevolgen.

Het incident onder ogen zien betekent haar eigen emoties onder ogen zien, en dat wil ze niet.

Wat moet je nu doen?

Nu je je bewust bent van de tekenen dat ze zich schuldig voelt omdat ze je pijn heeft gedaan, zijn hier enkele tips over hoe je het probleem kunt aanpakken. En je je vriendin zich beter kunt laten voelen:

1. Luister naar haar – laat je vriendin weten dat je beschikbaar bent om naar haar te luisteren. En dat je bereid bent om haar gevoelens te begrijpen. Geef haar de tijd en ruimte om haar emoties zonder oordeel openlijk te uiten.

2. Neem de tijd om na te denken – sta jezelf toe om te rouwen en alle emoties te voelen. Herinner jezelf eraan dat het oké is om gekwetst te worden en dat je gevoelens geldig zijn.

3. Vraag jezelf af: “Zal haar vergeven iets veranderen?” – als het antwoord nee is, dan moet je niet verder gaan met de relatie. En elke relatiecoach zal je hetzelfde vertellen.

Samenvattend

14 Onbetwistbare Tekenen Dat Ze Zich Schuldig Voelt Omdat Ze Je Pijn Heeft Gedaan

Er zijn veel tekenen dat ze zich schuldig voelt dat ze je pijn heeft gedaan; sommige zijn duidelijker dan andere. Het echte probleem is echter niet dat ze zich schuldig voelt – het is waarom ze zich schuldig voelt.

Als ze iets slechts heeft gedaan, denk dan na over de emotionele en logische aspecten. Bedenk emotioneel hoe je je zal voelen als je haar vergeeft. Logischerwijs, overweeg of haar vergeven je relatie ten goede zal komen.

Laat haar je geen schuldgevoel aanpraten voor dingen die je niet hebt gedaan en het laten lijken alsof het jouw schuld is.

Wanneer iemand je een schuldgevoel probeert aan te praten om iets te doen dat niet overeenkomt met je waarden, dan is het een herinnering om trouw te blijven aan jezelf en je eigenwaarde te kennen.