Skip to Content

15 Dingen Die Alle Stoere, Dappere Alfavrouwen Anders Doen Dan Andere Soorten Vrouwen

15 Dingen Die Alle Stoere, Dappere Alfavrouwen Anders Doen Dan Andere Soorten Vrouwen

Er is een citaat van Laurel Thatcher Ulrich dat luidt: “Vrouwen die zich netjes gedragen komen zelden in de geschiedenisboeken.” Het wordt vaak op Pinterest borden gepind en op kaarten geplaatst met vrouwen in jaren 20 kleding die tegelijk alle remmen losgooien.

Maar in mijn ogen is dit sentiment meer dan slechts een aanmoediging dat meiden samen op een reis gaan en een toffe tijd hebben; het is een viering van vrouwen die ervoor kiezen om hun moed, lef en beslissingen hen te laten definiëren, om het leven na te jagen dat ze willen in plaats van in alles beperkt te worden door “gepast” te zijn.

Noem ze stoer, dapper, of sterk, dit zijn vrouwen die een kamer van licht voorzien met hun magnetische energie. Ze intimideren bekrompen mensen en inspireren diegenen die al een tijd hunkeren naar tastbaar bewijs dat zij ook zichzelf een lol doen door hun passies aan te grijpen en te genieten van hun zelfstandigheid.

Ik ken een paar van hen heel goed en ze hebben mijn leven veranderd (en hebben me geholpen om mijn innerlijke stoere meid los te laten). Hieronder lees je vijftien dingen die alfavrouwen anders doen:

1. Ze creëren een leven dat ze echt leuk vinden.

Of ze nu single zijn, een relatie hebben, of in een ingewikkeld grijs gebied zitten, ze zetten zich volledig in om een leven te creëren en te leiden dat ze geweldig vinden.

Hoewel ze zich eerst niet 100% op hun gemak voelen dwingen ze zichzelf om de les te volgen, het ticket te boeken, het restaurant te proberen en begrijpen dat het leven niet stilstaat terwijl ze wachten op een bepaald iemand om dit mee te delen.

2. Ze zetten de stap.

Of het nou op een vreemde afstappen en die groeten is, een bod doen op een appartement waar hun oog op is gevallen of hun baas vragen of ze meer verantwoordelijkheid kunnen krijgen, stoere vrouwen riskeren liever een “nee” dan dat ze aan de zijlijn staan en hopen dat iemand anders ze de kans gunt waar ze naar verlangen.

3. Ze halen zichzelf niet neer.

Maar weinig mannen en vrouwen die deze aarde bewandelen voelen zich honderd procent gelukkig met hoe zij en hun leven eruitzien honderd procent van de tijd. Maar dappere alfavrouwen accepteren het feit dat er altijd iemand zal zijn die jonger, slimmer en dunner is dan zij en ze stressen hem niet omdat dat nou eenmaal het punt niet is.

Deze vrouwen weten dat niet slechts een attribuut bepaalt wie zij zijn (en zeker niet zoiets minuscuuls als een paar putjes op hun achterste.) Ze weten dat ze het totaalplaatje zijn en dat plaatje is zo verdomd beeldig dat erover dient gesproken te worden met respect.

4. Ze hebben geen relatie nodig, maar staan open voor een partner.

In een wereld waarin single zijn gezien wordt als een ziekte die behandeld moet worden, is het verfrissend om een vrouw te ontmoeten die er niet alleen vrede mee heeft met alleen zijn maar  die ook niet de tijd die ze besteedt aan vrienden, haar carrière, of wanneer ze lekker bezig is met haar hobby’s op het spel zet om iemand in haar leven te hebben.

Dappere vrouwen zijn niet op zoek naar een redder, weldoener, of speeltje. Ze zoeken er zelfs helemaal niet naar. De stoere, dappere vrouw is daarentegen enthousiast als ze een man tegenkomt die haar begrijpt, haar accepteert, haar respecteert, zichzelf respecteert en met z’n neus dezelfde richting op staat.

5. Ze verspillen geen tijd aan wensen.

We hebben allemaal situaties meegemaakt waarin we hadden gehoopt dat dingen anders waren gelopen, maar een stoere vrouw weet dat het verleden slechts een les is geweest zodat ze het nu beter kan doen.

6. Ze zetten mensen op hun plek. 

Ze zijn niet het type vrouw dat zich stilhoudt als iemand ze respectloos behandelt of ze beledigt en ze er achteraf over zeuren met een cocktail in de hand. Ze zullen die mensen meteen op hun plek zetten, een grens stellen en dan meteen doorgaan.

7. Ze weten wanneer ze weg moeten lopen.

Ze weten dat wanneer ze zich in allerlei bochten wringen om iets te laten werken – een vriendschap, een relatie, een mislukte beslissing – meestal betekent dat dat ze tijd en energie verspillen aan iets dat niets oplevert.

8. Ze verwachten FaceTime.

Gevatte appsessies kunnen fungeren als een geweldige manier van voorspel tussen dates in, maar elke dag besteden aan het appen van iemand die je nooit in het echt ziet? Dappere vrouwen die gefocust zijn zijn niet op zoek naar penvrienden. In plaats van uren te besteden aan het beantwoorden van emoji’s moedigen deze vrouwen face-to-face contact aan omdat ze weten dat een serieuze man hun glimlach in het echt zou willen zien.

9. Ze geven henzelf een echte kans om iemand te ontmoeten.

Naar rechts swipen heeft zijn functie en lexa.nl heeft een aantal echte connecties gemaakt, maar deze dames weten dat het meer waardevol is om eropuit te gaan en menselijke interactie te hebben in een ruimte die een introductie aanmoedigt.

Ze genieten van clubs met hun vriendinnen maar zijn niet bang om een sportbar binnen te stappen, een netwerkevenement, een opening van een museum, een tentoonstelling van een galerij of zelfs een reis met een gastenlijst die nauwkeurig is opgesteld.

10. Ze doen niet alsof ze meedoen aan een aflevering van “The Bachelor.”

Strijden met anderen om de aandacht en liefde van een man voor je te winnen? Ik hoop dat je een grapje maakt.

11. Ze doen ook niet alsof ze een Kardashian zijn.

Ze streven ernaar om een ster in het echte leven te zijn liever dan een ster in een realityserie.

12. Ze zien zichzelf als investering.

Ze zijn trots op zichzelf. Van hun woord, werkethiek en reputatie tot hun vriendschappen, manicure en hoe ze handen schudden, dit zijn de vrouwen die in zichzelf investeren zonder zich ervoor te verontschuldigen.

13. Ze zitten niet in de slachtofferrol.

Ze weten dat mensen hen zullen teleurstellen en hen zelfs zullen belazeren – dat is het leven. Wat ze niet zullen doen is hetzelfde scenario een miljoen keer opnieuw beleven.

Ze weten dat je de complete controle hebt over hoe zij op een situatie reageren en wanneer het moeilijk wordt ze hun lesje hebben geleerd, hun mouwen opstropen en harder worden.

Related: 9 Soorten Vrouwen Waar Mannen Smoorverliefd Op Worden (Ben Jij Er Een Van?)

14. Ze durven ervoor te gaan.

Wat “het” ook is – een baan, een man, een bucketlist-ervaring of in je eentje een baby adopteren, deze vrouwen denken goed over dingen na, maken een plan en maken hun eigen unieke idee van geluk waar.

15. Ze zouden nooit hun leven op stand-by zetten om te voldoen aan hoe anderen vinden dat ze zouden moeten zijn. 

In plaats daarvan, zullen ze achter het stuur gaan zitten, hun favoriete liedjes hard opzetten en de richting volgen van hun dromen.