Skip to Content

9 Manieren Om ‘Degene Die Ontkwam’ Te Zijn Waar Hij Nooit Overheen Zal Komen

9 Manieren Om ‘Degene Die Ontkwam’ Te Zijn Waar Hij Nooit Overheen Zal Komen

In alle eerlijkheid wil elke persoon na een breuk ‘degene die ontkwam’ zijn. Sommigen zeggen misschien dat het ze niet kan schelen, maar diep van binnen kan het ze wel schelen. We willen allemaal als goede mensen herinnerd worden en we willen dat onze relatie-erfenis onberispelijk is.

Maar hoe kunnen we zeker weten dat onze ex ons ziet als ‘degene die ontkwam’?

Nou, dat is makkelijk! Komen mensen naar ons toe met, ‘Hé, raad eens wie er laatst naar je vroeg?’ en bijna altijd is het antwoord – hij!

Vertellen ze je hoe hij na jullie breuk gewoon geen relatie lijkt te kunnen onderhouden?

Is hij echt opgewonden is als hij je op straat, in de winkel of aan de bar ziet?

Als je je hiermee kunt identificeren, dan ja – dan ben jij ‘degene die ontkwam’ van je ex. Maar als je wilt leren hoe je er een kunt worden, dan zijn hier 9 manieren om je te helpen een meisje te zijn waar je ex nooit overheen zal komen.

9 manier om ‘degene die ontkwam’ te worden

9 Manieren Om 'Degene Die Ontkwam' Te Zijn Waar Hij Nooit Overheen Zal Komen

1. Het begint allemaal binnen je relatie

Ik weet dat het voor deze misschien te laat is, maar om ervoor te zorgen dat je ex je als ‘degene die ontkwam’ ziet, moet je hem iets geven dat hij aan je zal missen.

Wat betekent dit? Nou, ‘degene die ontkwam’ is meestal iemand die uitzonderlijk goed was in een relatie, maar uiteindelijk slecht werd behandeld of werd verbroken omdat de timing niet goed was.

Deze persoon was de beste partner ooit! Ze waren toegewijd, ondersteunend, bemoedigend, aanhankelijk, liefdevol en accepteerden hun partner voor wie hij was, niet voor wie ze wilden dat hij zou worden.

Dus als je iemand wilt zijn waar je ex nooit overheen zal komen, zorg er dan voor dat je in de eerste plaats een goede partner bent. Als je al je goede kwaliteiten laat zien, hoe slecht hij je in je relatie ook behandelt, dan zal er een tijd komen dat hij je zal missen en zou willen dat hij deze keer een tweede kans met je krijgt om het goed te maken.

2. Wees ‘degene die ontkwam’en ontdoe je van spijt na een breuk

Na een breuk doet het je niet veel goed om je dagen door te brengen met het betreuren van de dingen die zijn gebeurd.

Het is belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat je van die persoon hield en dat je liefde oprecht was, maar dat de dingen niet verliepen zoals je wilde, en nu is het tijd voor wat nieuwe avonturen.

Het is echt tijdverspilling om stil te staan bij de fouten die jij of je ex in het verleden hebben gemaakt. Of jij het was die het uit had gemaakt of je ex – het maakt niet uit. Jullie zijn uit elkaar en het is tijd om verder te gaan.

Jij hebt nergens spijt van en het zal iets zijn dat je ex midden in de nacht zal treffen zodra hij zich realiseert wat hij is kwijtgeraakt.

3. Zoek geen wraak na een breuk – vergeef en vergeet

Het is belangrijk om één ding te onthouden: vergeving is bevrijdend en bekrachtigend, terwijl wraak bedwelmend is.

Als je ex je op wat voor manier dan ook pijn heeft gedaan, dan denk je waarschijnlijk dat het zoeken naar wraak en het ontvangen van dat gevoel van rechtvaardigheid je een beter gevoel zal geven. Maar geloof me, het zal je alleen maar een slechter gevoel geven.

Dwing jezelf dus om alles wat je ex heeft gedaan volledig te vergeven en verder te gaan. Je vergeving zal hem van binnen opeten en het ding zijn waar hij het meest mee zal worstelen.

‘Na alles wat ik dit meisje heb aangedaan, heeft ze me vergeven. Ze was echt het beste wat me ooit is overkomen en nu is zij degene die ontkwam.’

4. Verdwijn uit het leven van je ex – volledig!

Kom niet per ongeluk opdagen op de plekken waar hij is, loop niet door zijn straat en drink geen koffie in een coffeeshop in de buurt van zijn werk. Verwijder jezelf uit zijn leven – het echte en het virtuele leven – en concentreer je op jezelf.

Dus de volgende keer dat hij je ziet, zal hij echt verrast worden door hoe geweldig en stralend je eruitziet. ‘Ik had echt deze prachtige vrouw aan mijn zijde kunnen hebben, nietwaar?’

5. Probeer positief te denken: wat was goed aan je vorige relatie?

Na een breuk is het het gemakkelijkst om je op alle negatieve kanten te concentreren. Probeer echter je best te doen om positief over je vorige relatie na te denken.

Welke nieuwe dingen heb je in die tijd meegemaakt? Wat heeft je ex je geleerd? Hoeveel nieuwe mensen heb je ontmoet? Wat heb je over jezelf geleerd?

Als je positief denkt, dan straal je automatisch positieve energie uit. Andere mensen zullen een deel van je vreugde willen zijn, inclusief je ex.

6. Probeer niet jaloers te worden als je hoort dat hij met een nieuw iemand uitgaat

9 Manieren Om 'Degene Die Ontkwam' Te Zijn Waar Hij Nooit Overheen Zal Komen

Jaloezie staat in de mannenwereld gelijk aan gek. Maar je wilt niet als de gekke ex worden bestempeld, maar als degene die ontkwam.

Dus als je hoort dat je ex een nieuwe vriendin heeft, laat het dan gewoon. Jullie zijn niet meer samen en hij kan uitgaan met wie hij maar wil. En jij ook.

7. Wees ‘degene die ontkwam’ en maak opnieuw contact met je oude zelf

Het beste wat je na een breuk voor jezelf kunt doen, is teruggaan naar je oude routine.

Neem je oude hobby’s weer op, begin weer regelmatig te sporten en keer terug naar je oude vorm, begin in de keuken te experimenteren… alles wat je gedachten van je ex af zal leiden en je zal helpen om je op jezelf te concentreren, zal goed zijn.

8. Doe dingen die je inspireren en je helpen om je doelen te bereiken

Zorg er net als hierboven voor dat je ook alles doet om je dromen te vervullen en je doelen te bereiken. Werk aan je rijbewijs, diploma, klein bedrijf of carrière.

Doe alles wat je zal helpen om de beste versie van jezelf te worden. Ik verzeker je dat je ex zal wensen dat hij je nooit had laten gaan.

9. Als iemand je ex ter sprake brengt, zeg dan alleen aardige dingen

Ook al heb je (hopelijk) alle banden met je ex verbroken, af en toe zal iemand hem onvermijdelijk ter sprake brengen.

‘Wat is er met Steven gebeurd? Ik heb hem al een tijdje niet meer gezien.’

‘Wat is er eigenlijk met jullie twee gebeurd?’

‘Ik heb gehoord dat Steven nu aan een nieuw opwindend project werkt.’

‘Wist je dat Steven met Megan van de middelbare school uitgaat?’

Wat ze ook zeggen, onthoud: alleen aardige woorden! Als ze je vragen waarom jullie uit elkaar zijn gegaan, zeg dan dat het niet werkte. Als ze je iets over hem vertellen, wimpel het dan weg met een glimlach en echt geluk.

Het heeft geen zin om je vuile was in het openbaar te spuien. Bewaar de bloederige details voor jezelf (en je bestie) en zeg alleen maar aardige dingen.

Je ex zal via de tamtam horen dat je niet gemeen bent en dat je alleen maar vriendelijke woorden voor hem hebt. En dat zal hem verpletteren!

Om een echt aardig meisje als jij te verliezen, is waarschijnlijk voor elke man de ultieme nederlaag. Je zult zeker zijn, ‘degene die ontkwam’ worden.