Skip to Content

10 Dingen Die Mensen Die Niet Echt Van Je Houden Doen

10 Dingen Die Mensen Die Niet Echt Van Je Houden Doen

Ja, liefde is geweldig en noodzakelijk, maar het is zeker niet eenvoudig. Soms houden we zielsveel van iemand, en we geloven dat die persoon ook van ons houdt. Maar toch vallen we elke nacht weer in slaap met een knoop in onze maag, twijfelend of hun liefde echt waar is. Je vraagt je stiekem af of ze horen bij de mensen die niet echt van je houden.

Hoe kan men daar ooit zeker van zijn?

Nou, het is niet zo moeilijk om te zeggen, echt waar. Sommige mensen kunnen beweren van ons te houden, maar het is geen geheim dat daden meer zeggen dan woorden. Hier zijn de 10 meest voorkomende dingen die mensen doen als ze niet echt van ons houden.

1. Ze doen geen moeite om goed met je te communiceren

Als iemand niet echt van je houdt, zullen ze hun best doen om geen goed gesprek met je te voeren. Ze vinden het prima om over alledaagse dingen te praten, zoals hoe je dag was en wat je hebt gedaan, maar ze zullen proberen om niet over serieuze problemen te praten en ze op te lossen.

2. Ze verzinnen excuses om je niet te zien of niet met je te praten

Ken je dat vreemde gevoel dat je krijgt als een persoon die je elke dag zag en sprak plotseling met rare en onwaarschijnlijke excuses begint te komen? ‘Oh, ik kan nu niet praten. Ik heb gasten over de vloer.” of: ‘Ik kan je morgen niet zien, ik moet tot laat werken. Opnieuw.” zijn allemaal excuses die iemand die niet echt van je houdt, zal gebruiken om je te vermijden.

Ze hopen dat door je niet persoonlijk te ontmoeten of telefonisch met je te praten, je gewoon opgeeft en verder gaat.

3. Mensen die niet echt van je houden zullen weigeren om je verleden te accepteren

Iemand die van je houdt, houdt duidelijk van alles aan jou. Ze zijn in staat om iets als slecht of een vergissing te herkennen, maar ze zijn bereid er voorbij te kijken en van je te houden om de persoon die je nu bent, niet om de persoon die je een jaar of langer geleden was.

Maar als iemand constant je verleden ter sprake brengt en het als zijn sterkste argument gebruikt, dan houdt die persoon niet echt van je.

4. Ze zijn grof over je uiterlijk of dat wat je zegt

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat er niets ergers is dan wanneer iemand die zogenaamd van je houdt, grapjes maakt over je uiterlijk of de manier waarop je iets hebt gezegd. Vooral als je in een groep mensen zit waar je niet zo close mee bent. Wanneer iemand je dit aandoet, houden ze niet echt van je, ongeacht of ze het tegendeel beweren.

5. Ze verwachten dingen van je die ze zelf niet willen geven

Als iemand iets van je verwacht, maar vervolgens niet dezelfde inspanning toont, is dat een duidelijk teken dat die persoon alleen van zichzelf houdt.

Het is buitengewoon egoïstisch om bepaalde normen te hebben en van iemand te verwachten dat ze daaraan voldoen, maar dan lijkt het alsof je nooit moeite doet om er zelf aan te voldoen.

6. Mensen die niet echt van je houden weigeren om je voor te stellen aan hun vrienden of familie

Als iemand echt van je houdt, willen ze je graag ontmoeten met hun vrienden en familieleden. Ze kunnen niet wachten om te horen wat hun naasten over je zullen zeggen en of ze je zullen accepteren of niet.

Dus als iemand weigert je in de buurt van zijn binnenste cirkel te laten komen, vertrouw me dan – die persoon houdt niet van je.

7. Ze respecteren je grenzen niet

Iemand die niet echt van je houdt, zal nooit om je grenzen geven. Ze zouden volkomen onwetend zijn en ze kruisen met vrijwel alles wat ze doen. Ze zouden je dwingen dingen te doen waar je je niet prettig bij voelt.

Maar als iemand echt van je houdt, doen ze zo hun best om je grenzen niet te overschrijden. Ze doen dit uit de immense liefde en het grootste respect dat ze voor je hebben.

8. Ze praten liever niet over de toekomst

Plannen maken voor de toekomst en praten over de komende jaren is alleen voorbehouden aan mensen die van plan zijn zo lang mogelijk in je leven te blijven (wat altijd het meest wenselijke resultaat is).

Deze mensen zijn bereid om zich met jou en in hun hoofd hun toekomst voor te stellen. Je hebt een heel speciale en gereserveerde plek.

Als iemand echter niet echt van je houdt, zien ze je niet echt als een integraal onderdeel van hun toekomst. Je bent voorlopig in hun leven, en dat vinden ze prima, maar diep van binnen weten ze dat je niet al te lang aanwezig zult zijn.

Daarom vermijden deze mensen om toekomstplannen met je te maken, zelfs niet op korte termijn. En ze vermijden om met jou over de toekomst in het algemeen te praten.

9. Mensen die niet echt van je houden maken je nerveus als je met ze bent

Een geweldige manier om er zeker van te zijn dat iemand niet echt van je houdt, is door naar je lichaam te luisteren en op je onderbuikgevoel te vertrouwen. Voel je je nerveus als je bij die persoon bent alsof je op eieren moet lopen als je bij hem bent?

Als je antwoord ja is, sorry, maar er is geen echte liefde tussen jullie twee.

Als iemand niet echt van je houdt, voelen ze altijd de behoefte om je te dwingen jezelf tegenover hen te bewijzen. Bij hen heb je constant het gevoel dat je niet goed, slim of grappig genoeg bent.

Ze vragen altijd meer van je, niet omdat je eigenlijk niet genoeg bent of omdat ze je willen motiveren om de beste versie van jezelf te worden, maar eigenlijk omdat ze niet van je houden zoals je bent.

10. Ze geven jou overal de schuld van

Als iemand niet van je houdt, maken ze je tot hun belangrijkste boosdoener voor eigenlijk alles. Het regende vandaag en ze werden helemaal nat – het is jouw schuld dat je ze er niet aan hebt herinnerd een paraplu mee te nemen.

Ze gingen wandelen en kwamen terug met wat blaren aan hun voeten. Het is jouw schuld, want je hebt ze er niet aan herinnerd de nieuwe wandelschoenen niet te dragen.

Ze kwamen boos thuis van hun werk omdat hun baas hen bekritiseerde omdat ze te laat waren met hun project. Het is natuurlijk jouw schuld omdat je ze er niet aan hebt herinnerd om het op tijd te doen.

Elk ding dat op de een of andere manier gebeurt, is uiteindelijk jouw schuld. Dit verdien je echt niet. Als iemand van je houdt, zullen ze je dit nooit aandoen.