Skip to Content

Ik Haat Mijn Ex: De Complete Gids Om Met De Woede Om Te Gaan

Ik Haat Mijn Ex: De Complete Gids Om Met De Woede Om Te Gaan

Woede voelen tegenover je ex-partner na een breuk is volkomen normaal. Vooral als hij degene was die je op de een of andere manier heeft gedumpt of gekwetst.

De woede die in je zit, is natuurlijk en iets waar de meerderheid van de mensen mee om moet zien te gaan.

In je hoofd over wraakplannen fantaseren, is echter nooit goed. Alleen omdat woede een normale menselijke emotie is, betekent dit niet dat het gezond of goed voor je welzijn is.

Wanneer je aan de woede en andere negatieve emoties vasthoudt, dan help je jezelf op geen enkele manier.

In plaats daarvan belemmer je jezelf om verder te gaan. En de delen over jezelf te helen die moeten worden genezen.

Dus als je je ex echt haat, en je hebt het gevoel dat dat het enige is waar je ooit aan denkt, dan is dit het artikel voor jou.

Laten we eens kijken wat je kunt doen om succesvol met de woede om te gaan die je voelt.

Een gids om met de woede naar je ex om te gaan

Ik Haat Mijn Ex: De Complete Gids Om Met De Woede Om Te Gaan

1. Erken de breuk

De eerste stap die je moet nemen wanneer je jezelf probeert los te maken van sterke emoties zoals woede, is accepteren wat er is gebeurd. Met andere woorden, je moet erkennen dat de breuk is gebeurd.

Je ex en jij waren geen match. Het was duidelijk niet voorbestemd, en hoe eerder je dit beseft, hoe sneller je zult genezen.

Natuurlijk is boos zijn op je ex normaal, maar het kan vaak zelfvernietigend zijn. Het houdt je aan een persoon gebonden. En maakt het moeilijker voor je om alles los te laten en te genezen.

2. Verdoof je emoties niet

Veel mensen wenden zich tot activiteiten die hun gevoelens een tijdje verdoven. Ze kunnen elke avond alcohol drinken, drugs gebruiken, zichzelf troosten met te veel voedsel of naar andere extremen gaan, zoals te veel sporten.

En hoewel het hebben van een gezond copingmechanisme een goede zaak is, omdat het ons kan helpen om met onze emoties om te gaan en ons niet langer op de pijn te concentreren, is het meestal een stap terug in plaats van vooruit.

3. Voel al je emoties en omarm het

Om de woede los te laten, moet je jezelf toestaan om elke emotie diep te voelen. En het allerbelangrijkste, om het te omarmen.

Laat jezelf gekwetst, emotioneel, verdrietig, teleurgesteld en boos zijn, maar herken die emoties als de jouwe.

In plaats van te zeggen: “Mijn ex gaf me het gevoel dat…”, zeg je: “Ik heb het gevoel dat…” Dit zal de schijnwerpers van je ex verwijderen en je helpen je op je emoties te concentreren, in plaats van op hem.

Schrijf in een dagboek. Alles opschrijven kan je helpen bij het ontcijferen van wat je echt voelt. Het kan je ook helpen herkennen waar dat gevoel in je lichaam is ‘opgeslagen’.

Verdriet voelt meestal als een holheid in je borst en woede als een beklemming in je rug. Door die emoties en hun plaatsing te herkennen, kun je er efficiënter mee omgaan.

4. Leer met je woede om te gaan en kalmeer jezelf

Dingen zoals diepe ademhalingsoefeningen, yoga of meditatie kunnen geweldig zijn om je woede onder controle te houden en jezelf te kalmeren.

Dus de volgende keer dat je merkt dat de gedachten aan je ex woede oproept, pauzeer dan en haal een paar keer diep adem. Het klinkt niet als veel, maar geloof me – het kan een grote hulp zijn.

5. Stop met nadenken over wat er is gebeurd

Waarschijnlijk de grootste slechte dienst die je jezelf kunt bewijzen, is om constant over slechte dingen na te denken en wat er mis is gegaan in je relatie.

Keer op keer over het verleden nadenken kan die negatieve emoties alleen maar versterken, je op het pad van zelf-sabotage brengen, in plaats van je te genezen.

Dus ik raad je ten zeerste aan om ermee te stoppen en gewoon alles los te laten.

6. Breng tijd door met mensen die altijd aan je zijde hebben gestaan

Om de woede die je tegen je ex voelt te minimaliseren, moet je jezelf met mensen omringen die van je houden en die alleen maar positieve energie in je leven brengen.

Positiviteit is zo aanstekelijk en overweldigend. Als je eenmaal op een dagelijkse basis met je vrienden begint te lachen, dan zul je nauwelijks de behoefte voelen on je in die negatieve emoties te wentelen.

7. Spring niet in een nieuwe relatie

Na een pijnlijke breuk is het ergste wat je kunt doen in een nieuwe relatie springen met de intentie om die andere persoon te ‘dwingen’ om je te genezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat op dit moment jij de enige persoon bent die je kan genezen. Je moet jezelf de kans geven om je gebroken hart te herstellen, en je moet eerst van jezelf houden. Dus, voor een tijdje single blijven is de sleutel.

8. Doe je best om gezonde keuzes te maken

Ik Haat Mijn Ex: De Complete Gids Om Met De Woede Om Te Gaan

Of het nu om meer bewegen gaat, gezond eten, tijd doorbrengen met je naaste, of aan jezelf werken – het maken van echt gezonde keuzes is cruciaal wanneer je probeert om met de woede om te gaan die je tegenover je ex voelt.

9. Werk aan het vervullen van je dromen

De perfecte afleiding die zowel efficiënt als welvarend is, is zeker aan je doelen en dromen werken.

Na een breuk is je natuurlijke reactie waarschijnlijk om jezelf te isoleren en dagenlang in je bed te huilen. Maar dat is helemaal niet constructief. Je moet aan jezelf werken – aan je diploma, carrière, rijbewijs – waar je ook maar mee bezig bent, om na de pijnlijke breuk te genezen en verder te gaan.

10. Houd je aan een routine

Om meer verantwoording af te leggen en dingen gedaan te krijgen, probeer dan een realistische en gemakkelijk te volgen dagelijkse routine te creëren.

Organiseer je dag rond de dingen die je probeert te bereiken en houd je eraan. Dit zal je helpen om meer georganiseerd en productief te blijven.

11. Doe vooral leuke dingen waar je vrolijk van wordt om met je woede om te gaan

Woede is zo’n negatieve emotie die je hele lichaam aanzienlijk kan beïnvloeden. Om dit te voorkomen, moet je zeker de dingen doen die je gelukkig maken.

Of het nu gaat om fietsen, joggen, wandelen, zwemmen, reizen, tekenen, schilderen, een instrument bespelen, lezen, dansen, Zumba- of yogalessen volgen, naar de bioscoop of het theater gaan, of gewoon tijd doorbrengen met vrienden – dingen die je echt leuk vindt om te doen, zullen je beste strijders zijn tegen de woede die je misschien voelt.

12. Wees niet bang om professionele hulp te zoeken om met je woede om te gaan

Hoewel niemand aan de therapeutische vaardigheden van je bestie twijfelt, is het soms het beste wat je voor jezelf en je geestelijke gezondheid kunt doen om met een professional te praten.

Deze persoon zal je helpen bij het lokaliseren van de dingen waar je aan moet werken om de woede die je in je lichaam hebt opgeslagen kwijt te raken en je op je reis van herstel en zelfontdekking te helpen.